Край на принципа "който ползва – плаща" при СРС-та

Манолова заподозря, че телефонът й се подслушва
18 дек 2014 16:00,
22
Край на принципа "който ползва – плаща" при СРС-та
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

Парламентът отмени принципа „който ползва – плаща“ при прилагането на специални разузнавателни средства. Депутатите приеха на първо и второ четене промени в Закона за СРС, внесени от мнозинството.

С тях отпада така наречената финансова обвързаност за ползването на бръмбарите. Тя беше въведена от мнозинството на БСП и ДПС в миналия мандат на парламента. Тогава беше решено всяко ведомство да плаща средствата, нужни за СРС, на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО).

С отпадането на принципа „който ползва – плаща“ се връща старата разпоредба, според която отново ДАТО ще плаща за използването на бръмбарите.

Срещу изменението се изказа единствено Мая Манолова. Тя призова колегите си да оставят принципа на финансова обвързаност в закона. Депутатката заподозря, че самата тя може да е подслушвана и обясни, че има микрофония в телефона й, когато разговаря.

След процедурни спорове дали може да се приеме на първо и второ четене поправката, парламентът все пак я гласува и реши тя да влезе в сила от 1 януари 2015 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: СРС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Бре! преди 9 години
Мая Общественичката пак взе думата . . . При съвременните методи на подслушване няма микрофония. Туй е някой дилетант дето иска да и направи компрометиращи снимки.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жива ли си Майче?
18
0
 
3
 
! Отговори
подслушват Мая... преди 9 години
..как прави тръццццццц......
17
0
 
5
 
! Отговори
Баце преди 9 години
до 17Съмнва ме мая да мисли независимо дали е преди или след говорене. Майче, микрофонията е в главата ти. *** на лекар.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче ама много си проста. Ти първо говориш , а после мислиш . Подслушват ти телефона за да знаят дали си свободна вечерта за да ти дойдат на гости .
15
0
 
6
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 12. И колко души ще събереш, бе ***? А като ги изметеш кой идва - БСП и ДПС ли? Всъщност грешка в подреждането - ДПС и БСП ли?
14
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Да не си е направила импулсен телефон и сега да си заработва допълнително?
13
1
 
7
 
! Отговори
Нено преди 9 години
Депутатката заподозря, че самата тя може да е подслушвана и обясни, че има микрофония в телефона й, когато разговаря. Мис кюстендилска слива, щом имаш микрофония значи си за уши нос гърло, Мая, Мая ти си бвзопасна игла, няма човек да научи нищо от тебе, най много да забрави и това дето знае.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не ми стана ясно кой оператор слушалка ще има нерви да подслуша един неин телефонен разговор, ако ще и вредни и извънредни да му плащат!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая си е една кокошка но, че ще се започне подслушването от Цецо Крадецо няма и съмнение. Вълкът козината мени но нрава никога. Тежко ни българи с тезиунищожители на България. Не ги ли изметем по-скоро ще смажат всичко за да крадат безнаказано.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Микрофония може да има ако си говори с тоя дето я подлсушва или ако тя подслува него на спикър:)
9
4
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Микрофонията е в главата й!
8
0
 
6
 
! Отговори
фйхгкйхлк преди 9 години
малиии имаме си и нещо безплатно-подслушване
7
4
 
15
 
! Отговори
Забрава преди 9 години
Кой ще те подслушва теб ? Коя беше ти ? Да ти подслушват опрната точка ама тя дъртичка вече .. за нищо не става ... къде къде , по нови *** са се излюпили че с теб ще се занимават...
6
3
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ужас, подслушват Мая! Няма вече да и се обаждам, за да не стане утре премиер и янките да я манипулират като Меркел с компромати. От тук ще и пиша: Майо ***! Довечера. Нощ!!! Утро. Арее чао!
5
2
 
15
 
! Отговори
съсед преди 9 години
Подслушвали я глупости.Тя като говори по телефона и я стегне чепика и чувам разговорите през стената на апартамента.Няма нужда от СРС-та.
4
2
 
15
 
! Отговори
az tam преди 9 години
намали си звука на говорителя и ще ти спре микрофонията :)) Боже мили, как да си настрои Мая телефона се обсъжда на трибуната на българския парламент ...
3
5
 
14
 
! Отговори
Ушев преди 9 години
Да-а-а.Слушкаме те.Снощи в 11.34 пъшкаше тежко,след това започна да викаш.Тия звуци обикновено са при самозадоволяване.Прави го по-често.Помага на нервната система .
2
4
 
17
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Кой ще те подслушва тебе ***? Ти толкова много плямпаш, че всичко си казваш без подслушване!Ха ха, приискало и се на Майчето да я подслушват?! Барабар Мая а мъжете...!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безплатно подслушване?