Призив в НС: Да проверим с комисия насилието над деца

ПФ: В България няма война, но има агресия
Обновена: 18 дек 2014 10:34 | 18 дек 2014 10:12,
2
Призив в НС: Да проверим с комисия насилието над деца
Снимка: архив, БулФото

Патриотичният фронт ще предложи съставяне на временна анкетна комисия в парламента, която да разследва случаите на насилие над деца. Това обяви в декларация от парламентарната трибуна депутатката от ПФ Султанка Петрова.

Още по темата
Тя припомни последните случаи на насилие – в училището в Дебелт и с Анна-Мария в помощното училище в София. Депутатката обвини институциите за закрила на децата в бездействие и правителството и парламента в липса на контрол върху тях.

„Къде е отговорността на Агенцията за закрила на детето? Кой носи отговорност за бездействието?“, попита тя и обясни: „Отговорът е прост - ние“.

Петрова призова парламентът да се намеси и да провокира дебат с всички засегнати страни – учители, възпитатели, родители.

„Ще предложим съставяне на временна анкетна комисия, която да разгледа жалбите на неправителствените организации, ще се обърнем към компетентните органи и ще излезем със законодателни инициативи за защита правата на децата“, каза депутатката.

Тя припомни черната статистика, че в света хиляди деца са станали жертва на военни конфликти. „В България война няма и конфликти няма, но агресия има. Нечувани извращения", обобщи депутатката.

Според нея случилото се в училището в Дебелт повдига за пореден път въпроса за отговорността. „Защо тези деца са оставени сами“, попита тя и констатира, че травмите, които им остават, са за цял живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Народно събраниеПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Че какво има за раследване? Логично е като не слуша да го биеш за да не стане голямо и да те тормози тогава. Само шамари и краката в врчла вода или в ледена за да се възпита.