Групата на БСП напусна заседанието на НС

Причината: Лишаването й да обоснове внесените предложения
Обновена: 19 дек 2014 22:16 | 19 дек 2014 21:36, Елка Василева
25
Групата на БСП напусна заседанието на НС
Снимка: архив, Булфото

Парламентарната група на "БСП лява България" обяви, че напуска пленарна зала при обсъждане на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2015 година. Заместник-председателят на групата Янаки Стоилов заяви, че напускат заради решения за прекратяване на дебати по проектобюджета и приемане на текстове без ясна информация.

Няма как да подмина факта за начина, по който сме принудени да  работим - лишаване на ПГ на БСП да обоснове внесените предложения, каза Стоилов. Нямахме намерение да създаваме излишно затормозяване в работата на НС, но не смятаме за нормално хора, които са направили предложения и засягат различни аргументи за увеличаване на приходите в бюджета, да не могат да вземат думата в рамките на процедурата за второ четене, допълни той.

По думите му днес се е оформила конструкцията на действително  управляващите страната - ГЕРБ и ДПС, която имала за своя политическа фасада четворната коалиция. Гласуването по темата за елементите на пенсионната реформа без сериозен анализ и пълна информация е свидетелство за това, каза Стоилов.

Той обяви, че от БСП подготвят предложение за създаване на временна комисия, която да изследва състоянието на пенсионните фондове и ефективността на надзора, осъществяван от КФН.

"След като вземате решения, преди тази информация да е ясна на институциите, на цялото общество, това означава, че се стремите да преливате средства към бюджета на осигуряването, за да бъдат осигурени средства за други държавни дейности. По-лошото е, че вие се опитвате да прикриете значителни злоупотреби и проблеми в сферата на пенсионното осигуряване", коментира депутатът.

Някои от депутатите на БСП останаха в пленарна зала.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.