На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?

Искате за 15 минути да отменим 15-годишен модел, скочи Радан Кънев
Обновена: 19 дек 2014 23:42 | 19 дек 2014 17:56,
150
На кое кафе се сглоби мнозинството за поправка "Пенсии"?
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че са създали ново мнозинство, различно от официалното, за да прокара поправка „Пенсии“. С нея партията на Борисов реши да даде възможност на българите да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ.

Още по темата
Реформаторите обаче поискаха изменението да бъде оттеглено и предупредиха, че ако това не стане, стабилността на правителството се подлага на съмнение.

„Всички знаем, че проблемът е мнозинството, което ще застане зад този законопроект“, каза Кънев от парламентарната трибуна при обсъждането на поправката.

Според него въпросът, на който трябва да се отговори, е, кой внесе, но и кой подкрепи изменението. „Кой сглоби това мнозинство, на кое кафе се постигна договорка, за да бъде то възможно? Кога се изпи това кафе?“, попита още лидерът на ДСБ.

Преди евроизборите тази година Бойко Борисов и Лютви Местан бяха засечени да пият кафе в центъра на Кърджали. Малко след това ДПС поиска предсрочни избори.

Днес Радан Кънев обвини ГЕРБ и че прокарва поправката в отсъствието на премиера Бойко Борисов. „Тоест единственият гарант да постигнем разумен консенсус, умишлено е избегнат от вас“, каза лидерът на ДСБ.

В изказването си той обвини ГЕРБ, че няма нито един ред, цифра или знак за това какво ще е отражението на поправката върху бюджета. „Искате за няколко минути да отменим 15-годишен пенсионен модел“, каза още той.

Кънев обясни, че хората от неговото поколение, родени през 70-те, са бейби бум поколение. „Ние сме най-голямото българско поколение. Тези, които ще внасят, когато се пенсионираме, ще са най-малкото поколение“, каза той. Според него няма никакво изчисление какво ще се случи с пенсиите тогава.

Кънев попита ГЕРБ и дали са погледнали горчивия опит на Унгария от подобна мярка. Той обясни, че парите, с които премиерът Виктор Орбан се е надявал да оперира години наред, са свършили за две години и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: НСГЕРБРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
16
 
! Отговори
Лъжеш, Радане преди 9 години
Радане, не се прави на "света вода ненапита", лъжец и подлец такъв! Вие от Реставраторския блок сте първи *** и слуги на ГЕРБ и Тиквата и участвате в герберското правителство. Заедно си ходите на екскурзии до Германия и къде ли не. Хвърляте сега само прах в очите на излъганите ви избиратели, но никой не ви вярва. Видя се вече, че коалицията ви е петорна - с ДПС. Власт повече няма да получите, *** такива, а ще бъдете изхвърлени от народа, вие и господарите ви ГЕРБ.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дсб кво е? да съсипем българия или?
100
2
 
17
 
! Отговори
Прибран чиляк преди 9 години
Нема лабаво при Баце ..... Парите за пенсия при парите за здраве .... Откраднаха едните, а сега искат и другите да свият.Бацето и пари на картичка да види пак, че ги гепи. Много е прибран завалията.
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ СТАВА ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ...АМАН ОТ ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ!
98
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли беше ясно,че като гласуваш за Буда банкенски,получаваш Доган(ДПС/дс,кгб) и Гоце(дс,кгб)
97
1
 
12
 
! Отговори
xyz преди 9 години
ДПС с 2 кафета и едно гласуване пуснаха ГЕРБ по пързалката! Евтино и ефектно.
96
2
 
29
 
! Отговори
Anton преди 9 години
Първата реформа на правителството е АНТИРЕФОМА (кражба лустросана с лицемерие). Ако продължава в същия дух дните са им преброени!
95
12
 
8
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 9 години
Приятелю , възхищавам се на търпението ти! Бориш се с кухи червени чугунени глави. И друг път съм следил постовете и най-вече аргументите ти. Повярвай ми , не си струва! Те просто искат да закрепостят парите за втора пенсия в пирамидите на феодалите ,които им плащат с пица и айрян! Няма да им го позволим и ти знаеш това. Те са страхливи! Бъди здрав и весела Коледа!
94
1
 
26
 
! Отговори
ядков преди 9 години
нее ясно само защо баирям методиев боирямов се ската на баирям в брюксел
93
3
 
13
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
АЙДЕ, АЙДЕ, НЕ СЕ ПРАВИ - ВСИЧКИ СТЕ В КЮПА
92
1
 
17
 
! Отговори
aaaaaa преди 9 години
пенсионенфонд РОДИНА на ДСК май увяхна в банка КТБ
91
3
 
10
 
! Отговори
флавии преди 9 години
сус ба пишлемета имате ново мнозинство рахат ша имате
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали си реформатор бе, идващо от РЕФОРМА....
89
1
 
32
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Всичко е било договорено още на първото кафе между Местан и Борисов. ДПС ще има ролята като резервен коалиционен партньор.
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАБА ВАНГА: "НА МАФИЯТА И ДАЙ САМО ПАРИ ДА ПРЕХВЪРЛЯ!"бе то, ако погледнеш по-детайлно, където и да си оставил пари у нас, винаги има голям шанс да ти ги откраднат, колкото и спокойно да си подсвиркваш.
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев:- "Защо ми се струва , че..."Не може да ти се струва. Всичко, което си написал е казано отдавна от Иречек, преди 100 г.Тези, които не искат да става така, се изнасят в държави, където селските нагли некадърни мързеливи плъхове НЕ МОГАТ ДА живеят на гърба на работливите,кадърните,можещите и умните хора.
86
9
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Само кафета са ви в *** глави!
85
14
 
8
 
! Отговори
ЗА 100 преди 9 години
До АнонименБРАВО НА ГЕРБ! НЕ СЕ УПЛАШИХА! ДИГНАХА СИ КОТИРОВКИТЕ С ПОНЕ 20 ПУНКТА.
84
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На някои хора много им се иска ГЕРБ да е с ДПС но няма да е уважаеми платени писатели!!!!!!!!
83
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Не това е проблемаНЕКА ПОГЛЕДНЕМ РЕАЛНО НА НЕЩАТА. НОИ ЩЕ ФАЛИРА АКО ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ, А ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. А ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ СА ДОСТА РИСКОВИ НИЩО ПРОТИВ ЧАСТНИТЕ, НО СА РИСКОВИ И ДОСЕГА НЕ СА ДОКАЗАЛИ ЧЕ МОГАТ. ТОВА Е ПРОБЛЕМА. БИЗНЕСА Е БИЗНЕС, ИМА МНОГО ВИДОВЕ БИЗНЕС, НО ЗАКРЕПОСТЯВАНЕТО Е ЛОШО.