Преговори за пенсиите без резултат. ГЕРБ: Залата ще реши!

"Атака" ще се въздържи по предложението за втора пенсия
Обновена: 19 дек 2014 12:13 | 19 дек 2014 12:09,
83
Преговори за пенсиите без резултат. ГЕРБ: Залата ще реши!
Снимка: БТА, архив

Реформаторският блок и ГЕРБ опитаха за пореден път да стигнат до съгласие по въпроса трябва ли българите да имат възможност да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ. Преговорите обаче завършиха без резултат.

Още по темата
Едни от лидерите на Реформаторите Радан Кънев и Найден Зеленогорски напуснаха стаята на преговорите без изявления. Единственото, което лидерът на ДСБ обяви, бе, че резултат от разговорите няма.

От страна на ГЕРБ в преговорите участваха финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

„Нашето решение е в парламента. Не съм чула от нито една партия и експерт смислен аргумент по същество срещу него“, каза Менда Стоянова. Тя отново обясни, че ГЕРБ са предложили хората да решават сами къде да внасят вноските си и по какъв начин да се пенсионират.

Шефката на бюджетната комисия обясни, че единственото, което ГЕРБ обсъжда, е дали не трябва да се даде възможност изборът пенсионнен фонд или НОИ да е повече от веднъж.

„Разбираме, че трябва да помислим за този аргумент. В противен случай няма причина да оттегляме това предложение, залата ще реши“, каза още Стоянова. Депутатите от ГЕРБ се събраха на заседание на групата си, а финансовият министър обяви, че ще говори след това.

Междувременно от „Атака“ дадоха изявление по темата и обясниха, че няма да подкрепят предложението на ГЕРБ, а ще гласуват „въздържал се“.

Депутатът Десислав Чуколов обясни, че партията му иска да се създадат частни пенсионни фондове, в които всеки българин да има индивидуална партида и във всеки момент да знае колко пари е събрал за пенсия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: нспенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Другарке караянчева,сдържай си лиготиите и лозунгите. Всяка дума "се лепи" за връщане на този, който я казва,а не на тези,които иска /поне/ да заблуди. И баба Гицка вече разбра за какъв грабеж става дума...
53
0
 
5
 
! Отговори
ано преди 9 години
Нещо не е така-само пишат за вноските но нищо не се споменава за възраста-май лекичко и мекичко ще ни поставят свършено положение!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата ще си дойдат на мястото веднага след като фондовете включат на хранилка в управлението по 1-2 от елита. / "лобисти"/
51
4
 
2
 
! Отговори
ЗА НОИ: преди 9 години
ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПАРИТЕ!!!ПРОБЛЕМА Е В НАЧИНА НА УПРАВЛЕНИЕ И СЪБИРАНЕТО НА ВНОСКИТЕ!ТОЗИ , КОЙТО НЯМА ВНОСКИ ЗА ПЕНСИЯ---ДА МУ ПЛАЩАТ И ГО ФИНАНСИРАТ ОТ БЮДЖЕТА!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менда е главният инициатор на повечето герберстки безумия. Няма такава безочлива лъжкиня и манипулаторка. Не била чула нищо смислено. Тралала. Просто иска да обере едни пари, от която тя ще се облажи. Пита се докога бе, *** нещастни, ще избирате очевидни мошеници и престъпници? Кога ще се научите да защитавате парите си и да контролирате недиразумения като Менда Ментата?
49
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На лицето Слави Трифонов му сложиха рога . Рога големи , като джипа му . И рога красиви , като балет "Магаданс" . Е гражданино Славчо , мислеше се за велик , но не , стана като нас ......еленоподобен.....
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На лицето Слави Трифонов му сложиха рога . Рога големи , като джипа му . И рога красиви , като балет "Магаданс" . Е гражданино Славчо , Мислеше се за велик , но се , стана като нас ......еленоподобен.....
47
3
 
4
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ДАМЕН УН ХЕРЕН !БУЛГАРИЯ Е ЛУСПА ОТ ДОМАТ У ЛАИНОТО НА ОБАМИ !КВИ ФОНДАЦИ КВИ ПЕНЗИЯЦИ
46
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
винаги ще бъдете ограбени - и със и без фондове!то ще стане не по начина по който се коментира и обявява, а по начина по който се направи!няма нещо което се прави, от което да не сте ограбени, но чрез коментирането и обясненията ви карат да съучаствате чрез желанията и вярата си!затова сте маймуни...
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванИване, няма да те разберат. Ако те разбираха нямаше да сме на този хал. Преобладава стадното чувство. Нали и в КТБ всеки има партида, е и , какво от това????
44
3
 
6
 
! Отговори
GFR преди 9 години
БАЦО ЯСНО КАЗА :НЕМА ПАРЕ ДЕИСТВАИТЕ!
43
3
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
До Иванако господата форумци не бяха прости, нямаше да са маймуни :))))
42
1
 
4
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До до 36БКП !БОРИСОВА КАМУНИЗКА ПАРТЯ !
41
2
 
6
 
! Отговори
Някой си там... преди 9 години
Сега ще Ви обесня защо масово се защитават частните пенсионни фонове. И те са класическа пирамидка...старите членове ги е шубе за кинтите си и знаят ,че ще духат супата затова искат да продължава системата на Понци. Да ама не. Германия каза край!Всичко стана само за 2 дена след като Бойко се върна от Германия. Толкова ли не можете да навържете нещата? Просто в България КФН е мафия и всичко което контролира е пародия.
40
1
 
7
 
! Отговори
Виждач преди 9 години
"ГЕРБ: Залата ще реши!"Да - за простите ще е така - а вие искате всички овце да са прости!Но за умните е очеизвадно, че каквото се псусне ОТВЪН на залата да реши, това ще гласуват подчинените артисти!
39
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Господа форумци ,тези дето ми пишете минуси ви пожелавам да вземете пенсия от фондовете.Явно се заблуждавате от това че партидите са индивидуални.Това не пречи да бъдете ограбвани.От къде идват парите за охолния живот на работещите там?
38
2
 
3
 
! Отговори
GFR преди 9 години
*** СРЕШТУ *** !ГЕРБ ПИЧЕЛИ !БАЦЕ ЯЗДИ* !* СЕХ ЛИТЕРАТИУР МЕТАФОРЕ !
37
1
 
3
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
От МАСКВА разпоредиха да ни барати парите щот тряа са ранят ***.С другаря Миков сми съ разбрале Април месец да зимами власта и трябват избиратели.Ся другаря Бурисув подгрява масите за Суциалистическата Ривулюция.Венсеремус другаре Болшевики,Масква е нашио кумир и пътеводна звезда!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZBORIIIII
35
1
 
7
 
! Отговори
далавера преди 9 години
Нагли, по-нагли, най-нагли ГЕРБ + ДПС . Целта на мероприятието е част от нищо не рабиращите българи да си прехвърлят доброволно ЛИЧНИТЕ пари от частните пенсионни компании в Бездънната яма НОИ. Голяма далавера!!!!