Борисов би трябвало да е политикът на годината, смята Станишев

"Той е премиер за втори път, което е безпрецедентно за България"
Обновена: 20 дек 2014 20:06 | 20 дек 2014 20:01, Анисия Иванова
121
Борисов би трябвало да е политикът на годината, смята Станишев
Сергей Станишев. Снимка, архив Булфото

Политикът на годината у нас би трябвало да е премиерът Бойко Борисов, коментира в Годината на Дарик бившият лидер на левицата и настоящ президент на Партията на европейския социалисти - Сергей Станишев.

"Той постигна своите политически цели и е министър-председател за втори път, което е безпрецедентно за България", мотивира се Станишев и допълни, че настоящото правителство е противоестествено.

"Партии, които са обявяват категорично за проевропейски, са заедно с коалиция, която преминава всякакви граници на европейско мислене. Дори преди няколко дни в парламента Валери Симеонов направи едно буквално расистко изказване. Това е част от управляващото мнозинство. Искам да попитам къде са "Ранобудните". Миналата година протестираха срещу Атака, питаха за златния пръст на Волен Сидеров. Ами златният пръст на Валери Симеонов? Не пръст, а имат споразумение с управляващите. Те са част от управлението. Да не говорим за странната сделка на една партия, която претендира да е лявоцентристка, а всъщност управлява в дясна политика", коментира Станишев.

Според него гласуването на спорните пенсионни промени, при което те бяха приети с одобрението на депутатите от ГЕРБ и ДПС, а другите коалиционни партньори не ги подкрепиха, е доказателство, че няма истинска обща основа в управляващите за това какво трябва да се прави в страната.

Според него причините БСП да загуби изборите през настоящата година са много, но основният проблем е, че левицата няма политическа кауза. Сред тях, според него, е и фактът, че партията е била в отслабена позиция заради предсрочното падане от власт на кабинета "Орешарски".

"БСП загуби изборите, защото една година се опитвахме да правим почти невъзможното, въпреки че се свърши много работа от това, което обещахме за изборите през 2013 година. Опитахме се да правим правителство без мнозинство, което в българските условия и при конфронтационната и агресивна опозиция се оказа неработещо", каза той.

Според Станишев социалистите са били подведени и от своите партньори. "След управлението на ГЕРБ, което беше много силово, репресивно в много отношения и към бизнеса, и към хората, и към свободата, нашата формула беше на програмно правителство, с ясна програма, немалка част от нея се изпълняваше, но това създаде и дефицити и деформации. Защото постепенно нашият партньор изземаше все повече власт, все повече позиции в управлението и след европейските избори ние като партия поставихме въпроса, че тези деформации трябва да бъдат коригирани и да има политическо споразумение, много по-ясно разпределящо правилата и отговорностите, ако искаме де вървим напред. Трябва да е ясно, че ДПС свалиха правителството, това беше тяхна политическа нагласа и мисля, че е резултат от сделка с ГЕРБ", каза Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
баи Аз преди 9 години
До язък з а насС чужди пари всеки е баровец и политик.И всеки да казва -аз нося отговорност.Кво ти пука,.
69
0
 
8
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 9 години
Да бе да когато се целувахте с Местан на площада нямаше никакъв проблем,но след като изпаднахте пълна политическа изолация от изток и от запад,ударихте го в глуха защита на пук и като за капак на всичко се сгромолясахте на евроизборите,са ви виновни ДПС,че решиха да развалят седянката и да избегнат народният линч който щеше да доведе вашето управление със фалирането на КТБ и държавата.
68
7
 
5
 
! Отговори
don преди 9 години
а защо не и Местеан да си поделят първото място.Нали и двамата ни управляват заедно . Местан го слага от зад на б. б. а ти май съжеляваш че ни си при тях жалък гейСъсисипа БСП сега и ПЕС Местан и Бойко няма да те вземат в тяхната компания
67
7
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Съсела пак изпълзя от дупката си.СерГей , връщай се веднага и мълчи.
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP IDVAT NA VLAST SAMO KOGATO IM SVARSHAT PARITE! SEVA ZA 1 GOD UPRAVLE NIE GUSHNAXA 6 MILIARDA! TOVA SA NAGLI KRADCI !
65
8
 
13
 
! Отговори
pipi преди 9 години
Тоя окончателно превъртя!
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eee tia kolko sa Nagli ? Otkradnaxa nabarzo 6 miliarda i sega pak akal razdavat ! Ugas ! Bcp nikoga poveche nqma da upravlqvate !
63
10
 
17
 
! Отговори
American boy преди 9 години
Този на снимката кой беше? На престъпник прилича!
62
5
 
11
 
! Отговори
СТАР КОМУНИСТ преди 9 години
ААА, сега вече окончателно те разбрахме кой и какъв си бил.
61
1
 
2
 
! Отговори
pomorie преди 9 години
kolegi,dokato horata v taq darjava prodaljavat da se karat koi komunist, koi demokrat..neshtata nqma da se opravqt skoro...horata koito uvajavat sebe si i iskat da postignat neshto v jivota bqgat..ostavat samo marzelivi prostaci koito im stiga zaplatka 500lv... piqt rakiq dokato gledat novinite psuvat darjavata i politicite...zashtoto taka im e nai-lesno...jalko za mladite...
60
13
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До ужасАми, то, това "плашило" е шеф на европейските социалисти, а не на руските !Вие в ЕвроГЕЙСКИЯ съюз харесвате такива като Станишев и ги издигате !В Русия Станишев щеше да е писарушка в някоя провинциална администрация.Момчето е еврейче. Украинско еврейче !Майданско еврейче !Не ни го тикайте на нас русофилите този !Вие имате афинитет към хората с меки китки. В Русия такива не ги тачат ! :)
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един дол дренки
58
8
 
10
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Политически труб
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бях на мястото на Джим Кери, щях да се обадя на СтаниШеф
56
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съсела е политика на века. Съесела пак цвърка.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot anonim do anonimen!Patriotichen front i Ataka sa biznesmeni a ne kato nqkoi koito si mislqt che sa partii na svobodata!
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 4Може да е бил всякакъв ама е бил джентълмен ,културен човек много смел и добър пилот.Никога руснаци не са влизали в сражение 20 срещу хиляда.Винаги обратното.Така че както боготвориш едните имай уважение и към другите.Ти дори не можеш да си представиш как изглеждат 400 самолета натъпкани с бомби летящи над теб.А онзи е летял със един смешен малък самолет и дори е свалил 2 броя.Дори и американските пилоти са му се възхищавали.А ти-фашист.Фашист ама герой.А ти комунист и ***.
53
8
 
6
 
! Отговори
нищоправник преди 9 години
Не е важно количеството а качеството и Борисов и 100 пъти да е премиер като не прави нищо не е никакъв политик. Например спада на населението си остава най-сериозен проблем и през 2012 г. и сега пак при Борисов.
52
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
do 66 Bez da iskam natisnah ,,nadolu,,.izviniavam se za koeto.saglasna sam,che spisarevski e geroi,zashtoto e jertval jivota si za Balgariia,nezavisimo kakvi ubejdeniia ima.Dori ne triabva da se spori po baprosa,a da vleze deloto mu v uchebnicite po istoriia.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** се всички, вече няма за кой да се гласува.