България си върна доверието на Европа, доволен е Борисов

"Ако искам да правя коалиция с ДПС, ще ги поканя, задкулисни работи не правя"
Обновена: 20 дек 2014 16:43 | 20 дек 2014 16:15, Анисия Иванова
148
България си върна доверието на Европа, доволен е Борисов
Бойко Борисов. Снимка, архив Булфото

Върнахме достойнството на България в Европа. Страната ни отново стана прогнозируем партньор и хората там се радват, че имаме стабилно правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Годината” на Дарик.

Видно е огромната подкрепа, която имаме от европейските лидери. Само за седмица абсолютно спрени програми за милиарди са отпушени, каза още той.

Още по темата
Той напомни, че 2014 г. е била нулева за европейските фондове и приходите, както и във всяко едно отношение.

„Но че направиха огромна поразия във финансовата система и стабилността на финансите свърши, това е факт”, заяви премиерът по отношение на предишното управление. Той припомни, че в годините на най-тежка финансова и икономическа криза в света четири години, страната ни е давана за пример.

Само заради това че сме направили правителството, благодаря на всички партии в парламента за стабилността, която излъчихме, заяви още министър-председателят.

„През 2014 г. започна нова коалиционна култура. Много партии, много хора се превъплъщават, поправят или имат също ново начало. Започна съдебна реформа, пенсионна реформа, здравна реформа. Продължихме добра традиция за Коледа да дадем 50 млн. лева на българските пенсионери”, посочи Борисов.

Той отново коментира и отношението на ГЕРБ към ДПС. Вчера Движението подкрепи промените, внесени от ГЕРБ, в Кодекса за социално осигуряване относно пенсионната рефома.

„Аз, ако искам да правя коалиция с ДПС, ще изляза и ще ги поканя. Аз задкулисни работи не правя. Отворен съм за диалог, уважавам колегите”, заяви премиерът.

По повод приетите вчера в НС промени, които касаят частните пенсионни фондове и НОИ, Борисов още един път заяви, че това не означава национализация на парите на хората.

„Никой човек по никакъв начин не е задължен да си махне парите от частните пенсионни фондове”.

 Според него единственият плюс е, че хората в частните фондове ще се борят за всеки един клиент, както във всяка една банка.

Той уточни, че управляващите са си определили срок до 31 март 2015 г. да приключат с пенсионната реформа.

„Нещото, което единствено ме плаши, е манипулацията. Бяхме жертви на манипулация веднъж, сега виждам тази
манипулация втори път. Всеки, който ме познава знае, че ако ми се дадат добри и правилни доводи, не се съобразявам и ако нещо сме сбъркали и нещо не е добре изкусурено, в края на краищата държавата е обща и  никак не е срамно да кажеш „колеги, тук сме сбъркали, връщаме се, поправяме се”, каза още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
По преди 9 години
селата хората живеят на вересия,ав градовете много ровят в боклукчийските контейнери.И това е 70 години след войната,а този *** говори за доверие-просто го избива на морал!До кога,народе ще търпиш некадърници да те управляват!?ДОКОГА!?
81
1
 
3
 
! Отговори
едно Българче преди 9 години
За момента руско -турският башибузук е в нокдаун, но за Освобождението на Родината ни са нужни още много усилия :1. Лустрация;2.Де-ченгенизация;3.Де- русификация;Да живее България !
80
1
 
3
 
! Отговори
. преди 9 години
Браво,браво.Върнахме си доверието.Сега ще мечтаем.Шенген,Менген.Еха.Докато крадат и унищожават държавата,ние ще живеем в убеждението колко сме щастливи.Само не мога да разбера разликата от *** и проститутките.За вторите се сещам защо им се налага,но за първите не разбирам защо го правят.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър Бойко е мъртвия Бойко :)
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, *** човек си и *** си остана!Как може да говориш глупости и простотии и то дето се виждат и с просто око?Знаеш ли хич не му пука на народа какво казала или какво мисли дъртата европа за нас,важното е какво има на масата и в хладилника и дали има работа ,за да изживее живота си сносно, а не като просяк или мияч на чинии с висше образование на някой дъртак на запад!
77
2
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
А на каква цена си върнахме доверието.?
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твойта Еврапа никога и нищо не ни е връщала- тя само е вземала, взема и ще продължава да взема от България, до като вие сте горе.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MUTRAKAAAAAAAAAAAA zabelqzva6 li pop4nase toq pat qko ti smr...ivo mutrensko 4erno gazi..e toq pat naroda nema dati prosti badi siguren MUTRO MRA.na
74
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Позор за европейските "политици", които, за да получат някой и друг глас повече в Европарламента, са готови да се сдушат и с НАЙ-ОТЯВЛЕНИ МАФИОТИ.(Пък за ПРОСТАЦИ да не говорим).
73
0
 
9
 
! Отговори
сидни ав$$тралия преди 9 години
"в годините на най-тежка финансова и икономическа криза в света четири години, страната ни е давана за пример"кой какво давал за пример? Я пак?Кой какво доверие върнал? Я пак?Европейците не знаят къде се намира България на картата (поне повечето) а що се отнася до света не са чували въобще за държава България, затова не се учудвайте ако ви питат Това град ли е?Европейците си гледат Централната банка, гледат си Брюксел и т.н.Каде европейци гледат балканско ориенталски гета за примери???
72
2
 
7
 
! Отговори
Никой в ... преди 9 години
... Европа не може да проумее, че неграмотникът Борисов е "премиер".
71
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 9 години
И какво ни грее това? Ще ни направи ли по- богати , по-щастливи. по.-здрави?
70
3
 
12
 
! Отговори
вервай си преди 9 години
че европа те харесва,харесвате защото си послушко,но България те мрази
69
3
 
8
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Чета постовете и се опитвам да разбера - значи правителството на ГЕРБ най-арогантно ни натриса правото да избираме къде да държим парите си за втора пенсия вместо частните фондове да са единствената възможност така ли? Та това е ужасно, не мога да повярвам че от ГЕРБ ни причиняват това...
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лели-и-и верно е станал прасе... То от тщестлавие вече ще се пръсне. Ама матряла си го иска и си го получава.
67
3
 
10
 
! Отговори
коректор преди 9 години
По-точно Европа си върна малоумния послушко
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, януари наближава и не знам, как ще си спасиш дебелия *** от народната любов.......
65
5
 
20
 
! Отговори
МИХАИЛ преди 9 години
БОРИСОВ ИГРАЕ С ДПС ,ЛОШО ЗА БЪЛГАРИЯ.А ЗА КОИ ДРУГ ДА ГЛАСУВАЛ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ***
64
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки средно интелигентен българин отдавна е разбрал. че България не само не е приоритет на Европа, тя е най-най-най-последното нещо, от което лицемерните еврочиновници се интересуват. Ние сме заден двор и *** гето, като целта е до няколко години тук и в Румъния да избутат повечето ***. Лъжите на Борисов вече не хващат декиш и в детските градини.
63
5
 
20
 
! Отговори
Четириглавата... преди 9 години
... Ламя на Борисов, която всъщност е с 13 глави, е доказателство, че в Тука продължават да "управляват' Мафията и Олигархията, защото 13 главата Ламя на Борисов няма и 1/4 от гласовете на българските избиратели. Борисов "управлява" с гласовете на 1/5 от българските избиратели. Останалите 84% или 4/5 от българските избиратели не гласуваха за него.