Цацаров: "Делойт” ще прави експертиза за случая КТБ

Важни разследвания трябва да приключат първото тримесечие на 2015 г.
20 дек 2014 22:18, Анисия Иванова
23
Цацаров: "Делойт” ще прави експертиза за случая  КТБ
Сотир Цацаров. Снимка, архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров очаква до края на първото тримесечие на 2015-а разследванията на прокуратурата за КТБ, радикалния ислям, наводненията и взрива в Горни Лом да стигнат до финал.  В Годината на Дарик той обяви, че от самото начало на разследването около КТБ са започнали твърдения, че прокуратурата е предизвикала срива на банката, но с течение на времето е станало ясно, че проблемите са започнали далеч преди разследването.

Той риторично попита дали проблемите не са били създадени и са съществували далеч преди дори да се помисли, че трябва да започне разследване.

„Дали всичкото това не е било градено през годините, за да обслужва и финансова империя, която трябва да бъде добре отглеждана и чрез политически интереси, или чрез политическа черупка над нея?”, запита той.

По думите му истината не може да се разбере от международен одит.

"Международният одит би могъл да помогне за разбиране на последиците. Т.е. за проследяването на определени парични потоци, които отдавна са напуснали България. Самата истина, има неща, които и следствието не би могло да разкрие. Този одит най-вероятно ще започне да търси колко точно пари са напуснали България от КТБ. Нека да не говоря за цифри, но са много пари", обобщи той.

Цацаров обяви, че през януари компанията „Делойт” ще поеме експертизата.

„Международна одиторска компания има клон в България, но служителите няма да бъдат от страната. Експертите от „Делойт” и наблюдаващите прокурори казват, че за експертизата ще са нужни между 2-3 месеца”, посочи той.

Утилизирането на боеприпаси у нас е сериозен проблем в нормативната база, коментира още главният прокурор.
 Цацаров заяви, че това е изключително рисков процес - утилизация, съхранение, внос, износ, трансфер на боеприпаси, оръжие и прочее.

По думите му държава ни е разрешила да бъдат реализирани доста нечисти търговски интереси с поемането на всички тези минни запаси в Горни Лом, които Гърция просто е изпратила съвсем законно на наша територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Лъжа е, че това е национализация - по скоро е нова масова приватизация, тъй като парите във бюджета се изпразниха и трябва или само да се взимат длъгове или да се приватизира. Следващото което ще приватизират е БДЖ и транспорта. после ще направят ТОЛ системи успоредно с винетките, което ще е нарушение на ЕС Правилата, но нали трябав да се вземат пари.След петнадесет години пенсионите фондоев ще изпукат, защото ще се окаже, че половината стажове липсват, но тогава Горанов и Борисов отдаван няма да ги има....протести му е майката.
13
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Нека изясним нещо - Частниците въобще не пазят архивите си. ДКМС например за изгорили своите архиви и цяло поколение не могат да доказват стаж. Учлищата като мината пет-шест години също изхвърлят архивите си на *** или ги горят - това е престъпление, но го вършат. никъде часниците не пазят архиви. Ако сте към частен фонд може да ви изчезнат десетилетия сатж. В Нои като държавно предприятие няма такава опасност. В НОИ печалбите са малки. С частните пенсионин фондове може да спечелите много ри да загубите ВСИЧКО.
12
2
 
3
 
! Отговори
КПМГ преди 9 години
Цацаров явно разбира и от международен одит.Международна одиторска компания има клон в България, но служителите няма да бъдат от страната. Експертите от Делойт и наблюдаващите прокурори казват, че за експертизата ще са нужни между 2-3 месеца, посочи той.Чуждите одитори учат в момента усилено български за да могат да четат, а управляващата Делойт България одиторката Силвия Пенева може да бъде спокойна за цедираната сума от 2,5 млн лева докато е правила обезценката на актививите на КТБ.
11
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Делойт добре , откриват нарушенията и ги дават на съд. Съда работи само с вещи лица български граждани ... и до тука. Пито платено.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Делойт, беше еднин от тези,които правиха предния одит по поръчка, там е една "специалистка", която е придворен одитор на Д. Пеевски !
9
0
 
9
 
! Отговори
цеци преди 9 години
Вместо да се харчат грешни пари от народа теглете един шут във склещения *** на товариш Искров.
8
0
 
6
 
! Отговори
чичо от село преди 9 години
Виж си гушката-добре си се охранил на това място. Защо не съм аз на това място.
7
1
 
10
 
! Отговори
непукист преди 9 години
"Делойт ще прави експертиза" . Колко ще струва това удоволствие защото тия нищо не правят е така за слава и кой ще го плати ?
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук платените не пишат защото тия които им плащат да пишат глупости по останалите теми, откраднаха всъщност парите!!! Тук няма Странджа, Василев, Одисей и други подривни елементи, защото КТБ трябва да бъде забравена час по скоро а парите преглътнати. Цацаров щял да работи.....че това е най големият виц!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Оставете КТБ ругаем политици ,а вие прокурори ако бяхте такива нямаше да се притесняваме от тях.... Повече ругаем Президента ,защо той няма никаква власт .
4
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 9 години
Това се оказа най- голямата пирамида с участие на видни политици.Направиха си т. н. БАНКА с голям лихвен ппроцент за да привличат от една страна бълъци, а от друга да печелят от милионите си , които вложиха в нея с цел после да ограбят милиарди.Сега кой ще плаща ? пак народа български.Затова ще си стоим с най- ниски пенсии и заплати.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако ще още 100 експертизи да направиш - все тая ... продължавате да харчите грешни народни пари ОТГОРЕ на вече похарчените
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ е световен рекорд на Гинес по разследване като почнаха с надзора на БНБ, Цацаров, ДАНС, КФН, одиторите през януари 2014 г., после 3 одитора през септември 2014 г., сега фирмата на МОСАД, след нова година Делойт. И накрая ще се окаже че никой не е виновен.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Цацаров много се надяваме дане направите съ6тото разследване на КТБ,както на гн Стани6ев,вместо даго осъдите вие му изпрахте досието криминално.Изглежда само на това сте големи маистори.Краино време е да загърби6 мафиотските деиствя.