Депутатите в коледна ваканция след 17-часов маратон за бюджета

Горанов: Това е възможният бюджет, от всички зависи да е по-добър
Обновена: 20 дек 2014 15:26 | 20 дек 2014 07:30, Веселина Йорданова
21
Депутатите в коледна ваканция след 17-часов маратон за бюджета
Снимка: архив, БулФото

Парламентът излезе в коледна ваканция след близо 17-часов маратон по приемане на второ четене на бюджетите на НЗОК, на ДОО и държавния бюджет за 2015-а, предаде БТА.

Още по темата

Най-остри спорове предизвика приемането на предложението на ГЕРБ българите, родени след 1959 г., да изберат дали да прехвърлят парите си за втора пенсия от частните пенсионни фондове в НОИ. Поправката беше прокарана с гласовете на ГЕРБ, ДПС, трима от БДЦ и двама независими.

Спорове се разгоряха и когато по предложение на Делян Добрев не беше вдигнат максималният осигурителен праг. Ядосан от ставащото вицепремиерът Ивайло Калфин намекна за оставка пред журналисти, но половин час по-късно все пак прагът бе повишен с 200 лв., а оттам и таванът на пенсиите.

Депутатите запазиха държавната субсидия за партиите - 11 лв., за всеки получен действителен глас.

Размерът на помощта за първо дете остава 35 лв., за второ - 50 лв., за трето и всяко следващо дете - отново 35 лева.

Преди окончателно да бъде приет Законът за държавния бюджет, министърът на финансите Владислав Горанов каза, че няма претенции това да е добър бюджет, но е възможният бюджет, и да стане по-добър зависи от всички.

По думите му Бюджет 2015 гарантира не просто "отпушването" на еврофондовете, не само максимално възможния социален баланс в обществото, той дава перспектива.

Има перспектива и държавните функции ще се изпълняват и през 2015 г., може би с по-малко ресурси, но това означава по-ефективно, добави Владислав Горанов.

Той припомни, че смисълът на съставянето на това правителство е бил държавата да се върне в рамките на нормалността. Министърът благодари на всички депутати, които са в пленарната зала, и на всички парламентарно представени партии,както и на политическите сили, които подкрепят правителството.

Първото заседание от новата пленарна сесия ще е на 14 януари /сряда/ от 9.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: нсБюджет 2015
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Евродепутат А, а , не се прави на *** !Или природно си такъв .Искаш да кажеш ,че другаря Борисов не е бил член на БКП, или др. Цачева не е била партиина секретарка на Общ. Нар. Съвет - Плевен . Или пък др. Ц. Цветанов не е бил служител на ДС. Тов еврогейците мно.о. о ого обичате да лъжете .Лъжете, та чак пращите от натягане .Затова за вас всичко казано от ,Лъжлив Съби ,т.е. Тиквата ,, се превъзнася .Ей затова, демокрацията ви се провали по- бързои и от комунизма ви .
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 дена Коледни празници.Дай,Боже,всекиму.
11
0
 
4
 
! Отговори
Plovdiv преди 9 години
AAAAAA mnogo pochivka mnogo nesho
10
0
 
6
 
! Отговори
дйдйй преди 9 години
Каквито депутатите,такова и обществото,такава и държавата.Една голяма черна дупка,оправия няма,няма и да има.Точка.
9
0
 
8
 
! Отговори
няма уволнения преди 9 години
Уж реформи с уволнения на 50-60 % от местна и държавна администрация, но ГЕРБ и РБ направиха още по-голяма четворна коалиция с 4 пъти повече роднински и партийни назначения и си гласуваха още по-високи заплати. Даже сега и ДПС и стават 5торна коалиция и още повече лапачи. Така не е изненада че дефицита расте, защото данъците на богатите не се вдигат и няма кой да плаща повечето разходи за лапачите.
8
13
 
5
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
След уж управлението на БСП-ДПС-Атака-ДС-КГБ това е най добрия бюджет за държавата . Сега спокойно да се обмисли след нова година как всички супер калинки да бъдат изгонени от държавните служби и България тръгва напред . След като бяха спрени всички еврофондове при Орешарски сега само за един месец при Борисов, бяха дадени на България над 4 милиарда евро. Това показва , че ГЕРБ има огромна подкрепа на ЕС . Браво на Б.Борисов .
7
0
 
6
 
! Отговори
oleeee преди 9 години
PREUMORIHA SE.......
6
0
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Снощи Боко доиде за да раздаде бонусите на дупетатите,съучастници в кражбата.След тежкия работен ден им желая дълга почивка,много пиене,много ядене,висок холестерол,много ку.ви и всичко за което се сетят.Заслужиха си го.Аааааа и да не забравите,да звъннете на дон Боко,да му честитите новата година.На него дължите благополучието си.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предвид на криминализирането на укриването на осигуровки искам да ни честитя:- последващото намаление на заплатите- увеличеното финансиране на ***, политици и пенсионери- последващото увеличение за рушветите на лелките от Инспекция по труда
4
0
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Който работи наймного получава наймного !Само да не вземат гадовете от НОИ да ги пенсионират със 195.96 лева месечна пенсия, че да се чудят как да преживяват после!?!?
3
0
 
12
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
През новата 2015-та година България ще бъде заробена с нови заеми на обща стойност 8 000 000 000 (осем милиарда !) ...КОЙ ще ги открадне е ясно. Мераклии много - ГЕРБ, НФСБ, РБ, АБВ, ДПС ...КОЙ ще ги връща също е ясно - ние българите, децата и внуците ни.Честита 2015-та година, българи !
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се става независим депутат?!
1
0
 
15
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 9 години
СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО СА РАБОТИЛИ , ТРЯБВА МНОГО ДА ПОЧИВАТ , И СЪОТВЕТНО МНОГО ДА ЯДАТ И ПИЯТ ДО ПУКАНЕ !!