Европейската комисия никога не е била против "Южен поток"!

Той обаче не е стратегически приоритет за Европа, призна Георгиева
20 дек 2014 17:58, Анисия Иванова
249
Европейската комисия никога не е била против "Южен поток"!
Кристалина Георгиева на първата копкап на проект "Детска къща" Снимка, Булфото

Европейската комисия (ЕК) никога не е била против "Южен поток", но иска да види проекта в контекста на енергиен съюз. Това коментира пред журналисти еврокомисарят по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева, която заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова направи първа копка на проект "Детска къща" на фондацията "За нашите деца".

ЕК е отворена към това "Южен поток" да се реализира, каза Георгиева, цитирана от БТА. Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че България ще издаде необходимите разрешителни за проекта и ще продължи подготвителните дейности по реализацията на проекта.

Още по темата

По думите на Георгиева той не е стратегически приоритет поради това, че най-важните проекти от европейска гледна точка са тези, които диверсифицират и източника, и направлението.

По повод на информацията, че Русия е готова да подкрепи проект за газов хъб, вместо "Южен поток", еврокомисарят заяви, че когато има нещо подготвено, написано и предложено, комисията ще го обсъди.

Идеята на правителството е да бъде изграден такъв разпределителен център край Варна - там, където трябва да
 излезе тръбата от морската част на газопровода „Южен поток“. Вчера българският енергиен министър Теменужка Петкова обсъди идеята с руския си колега Александър Новак.

Еврокомисарят посочи, че в програмата на комисията е залегнало това да има силна Европа от енергийна гледна точка и желание да се интегрират повече националните икономики.

ЕК има пълното разбиране за това, че България има очаквания да играе роля в тази енергийна политика, която отговаря на нашето географско положение, посочи Кристалина Георгиева.

По думите й това, което е решено, е да се подготви план за Югоизточна Европа, който в новите условия да даде най-добрите възможности за региона.

„Тук говорим не само за газ, но и за всички други форми на енергетиката в нейната цялост. Предложения, които идват от страните-членки, включително от България, имат място в един нов поглед, един нов прочит, и ще бъдат взети под внимание”, каза още вицепремиерът на ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
13
 
! Отговори
Варна преди 9 години
От членството ни в евро съюза най много спечелиха сутеньорите и проститутките ....говоря за истинските и за тези с такова ментално състояние
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кой ли път сме изкупителна жертва на лицемерието и демагогията на ЕС?
82
0
 
9
 
! Отговори
Но преди 9 години
за нас Е,*** смотана!
81
0
 
19
 
! Отговори
дон преди 9 години
България да напусне ЕС това е единственото спасение за страната.за 25 години ЕС ни превърна в роби , затри българскта иконовика и слеско стопанстноБългарите в чужбина работят като втора категория хора , болногледачи , домашни прислужници , общи работници . Просто САЩ и ЕС съюз ни съсипват като нация.Продажни политици една от тях е Сталинка. Сега като унищожим и енергетиката . е то нищо не остава за крадане в таз държаваНо такова лицемерие не бях виждал от страна на Сталинка - ***
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EC ISKAT DA SI OSTANEME BEDNI DORI I S CENATA DA ROBUVAME I NA TURCITE? EC NI PREDADE I NI MARODERSTVA? EC NQMA DA VO IMA DO 3 GOD!
79
0
 
19
 
! Отговори
pipi преди 9 години
ицемерие и нахалство,което явно се зааплаща с добри постове в ЕС!
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Щонов беше абсолютен *** сложен само за да се подпише срещу южен поток...
77
1
 
27
 
! Отговори
тя преди 9 години
Как можа да го каже това -"ЕС никога не е бил срещу ЮП".Лъжи ,лицемерие, интереси , подлост и всичко насочено срещу България.
76
1
 
29
 
! Отговори
мда преди 9 години
Е, някой трябва да изближе *** на ЕК.....
75
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ролята на САЩ и ЕК за проваляне на проекта ЮП е отличен пример за това, какви гадости може да се правят с издаване на устни заповеди. Тогава, ако нещата се объркат, всички последици падат върху изпълнителите на поръчката, а поръчителите ни лук яли, ни лук мирисали. Все пак, по-добре това, отколкото абсолютна безнаказаност.
74
1
 
36
 
! Отговори
Petko13 преди 9 години
А сега, ще договаряме и купуваме газ от Турция. Ще се кланяме на Великата Османска империя. Това не е страшно, нали сме еврогейове, ще се наведем. Да ни е честито!
73
1
 
41
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ преди 9 години
ТОЗИ *** И БОКО -МАЗНИЯ ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯХА------А НИ ПРОМИВАХА МОЗЪКА ЧЕ ЕВРОГЕЙТЕ СА ПРОТИВ--СЪЩОТО И И ЗА БЕЛЕВНЕ-ТАКЪВ СЛУГИНАЖ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА И ТО ОТ БИВШИ СМЪРДЕЛИ ***-***!!!
72
0
 
9
 
! Отговори
нито преди 9 години
Обаче късно е да маха с крила.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука пак пада яко *** на коментари
70
17
 
2
 
! Отговори
кФи патоци ?! преди 9 години
Рашистите да си вземат тръбите и да си полагат в космоса , ако искат... у нас нямат място.20 000 декара плодородна Българска земя щеше да бъде потурчена заради патока - сега я спасихме !
69
3
 
16
 
! Отговори
АСАН- босия преди 9 години
Тая няма СРАМ, нали бившият министър Щонов е написал писмо до Газпром , че България спира Южен паток?????? Гледай народе какви ни управляват????????
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбирам от къде тиквуна намира тия *** като финансовия и Теменужка Петкова , такива със свещ да търсят няма да намерят ?
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалино,много взе да си въртиш застаряващия ***.ти като си го разхождаш там у Брюксела,що не вземеш да свършиш нещо за страната си.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бих я наел сина се втрещява като я види била му приличала на даскалицата по българск.:)
65
17
 
4
 
! Отговори
Георгиева е: преди 9 години
Умна и привлекателна жена-харесвам я много(+) Безлична като парт.секретар от времето на соца изричаща високопарни думи с кухо съдържание (-)