Коалицията не се разпада, убедена е Бъчварова

"Всичко, което се случва, е нормалното състояние"
Обновена: 20 дек 2014 11:54 | 20 дек 2014 11:54, Веселина Йорданова
15
Коалицията не се разпада, убедена е Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА

Коалицията не се разпада, убедена е вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

„Аз мисля, че всичко, което се случва през последните дни, показва, че това е една жива коалиция“, коментира тя в предаването на Дарик „Годината”.

Още по темата
По думите й участниците в коалицията не са загубили собствения си избор, а другата част е готова да ги слуша и да се съобразява с някои техни бележки или пък да реши, че няма да се съобрази. „Мисля, че това е нормалното състояние на една коалиция, а не това, което познаваме от предишното управление”, посочи Бъчварова.

В тази връзка тя разграничи и гласуването на ГЕРБ и ДПС вчера за поправка „Пенсии“, която дава възможност парите за втора пенсия да се преместят от частните фондове в НОИ.

„Ние не глаувахме с ДПС, а ДПС подкрепи нашата идея", уточни Бъчварова. По думите й коалиционният формат на управлението е изключително гъвкав и затова не вижда проблем в това, че партньорите на ГЕРБ във властта не са ги подкрепили по спорния законопроект.

По отношение на Патриотичния фронт вицепремиерът обясни, че от ГЕРБ не приемат крайните изказвания, но „в ПФ има потенциал, който се надявам скоро да започне да се реализира - на истинската патриотична политика“.

Приехме ПФ с тази мотивация в общия формат на правителството, защото те имат специфичен профил, който - ако се развие по съвременен начин, ще отговори на очакванията на хората. Това е въпрос на осъзнаване на тези възможности от ПФ и мисля, че там тече този процес, допълни тя.

Според Бъчварова, каквито и движения да има на партиите в коалицията, има много възможности. „Трябва да говорим за това как да развием коалицията по конструктивен начин", добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OSTAVKAAAAAAAAAAAAAA
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...ЗАДАЧА ДПС + Х = ДАЛАВЕРАа. през колко години търсим Х? б. колко години ще го търсим?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля, че всичко, което се случва през последните дни, показва, че това е една жива коалиция - АхА... Значи ако стане революция щото системата изтърве маймуните от зоопарка, значи коалицията не само ще бъде жива, а направо ще проходи :)Обаче... ако коалицията проходи - тя ще е една от първите дето няма да могат после да ходят!
9
0
 
11
 
! Отговори
... преди 9 години
ГЕРБ + ДПС = на далавера вчера се потвърди.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние не гласувахме с ДПС, а ДПС подкрепи нашата идея", уточни Бъчварова. Да това е вярно след като предварително си бяхте договорили с ДПС . Ако нямаше предварителна поговорка предложението нямаше да влезе в зала , след като и Реформаторите,Патриотичният фронт , АБВ и БСП казаха че ще гласуват против Горанов заяви че залата ще се произнесе.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще бъдете свалени и без да се разпадате.
6
0
 
15
 
! Отговори
фастък преди 9 години
всичко е нормално баирям методиев баирямов чалмата запази за сега властта
5
13
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 1. Това, което се случва, е нещо ново за политиката в България. Различните позиции се изказват открито, пред обществото и всеки защитава своята, а кой е прав ще се види във времето. Много е различно от това нещата да се решават скрито, задкулисно, както беше при БСП, ДПС и Атака, нали? Само, че такива като теб явно не са узрели да го разберат.
4
9
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
И тримата не познахте. Защото сте анонимни червени злобни домати.
3
0
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
КАКВА КОАЛИЦИА СТЕ ВИЕ---КРАДЛИВА ЗГАН КРАИА ВИ ИДВА СКОРО ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НАРОДЕН СЪД ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още не паднал снега и не са дошли сметките за отопление, па и парите от ктб и те ще свършат. После?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което се случва е разпад, орел рак и щука. То беше ясно още от началото. Затива американското посолство ги назначи всичките тези да правят парлама в парламента. Решенията се взимат другаде.