БДЦ избра Дилов за говорител: Бареков не говори от наше име!

Парламентарната група е единна, категорични са от коалицията
Обновена: 21 дек 2014 19:31 | 21 дек 2014 17:35,
40
БДЦ избра Дилов за говорител: Бареков не говори от наше име!
Любен Дилов-син Снимка: архив, Булфото

„Български демократичен център” си избра Любен Дилов-син за говорител на групата от партии в коалицията.

От формацията подчертават, че решението е взето на общо заседание на Коалиционния съвет и ръководството на парламентарната група на БДЦ и е съобразено с факта, че през последните два месеца председателят на „България без цензура” Николай Бареков е зачестил с изявления от  името и вместо парламентарната група на БДЦ.

Както Dnes.bg писа, вчера лидерът на ББЦ обяви, че оттегля подкрепата си от част от БДЦ, след като депутати от парламентарната група гласуваха в подкрепа на пенсионните промени и промените в сектор "Сигурност", а днес дори заяви, че би се отказал и от шестимата депутати, които представляват ББЦ, в случай че предадат доверието, дадено им от избирателите.

да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/12/20/barekov-se-otkazva-ot-svoite-v-ns-glasuvali-zakona-za-mvr-i-pensiite.249118
 

От БДЦ са категорични, че коалицията се ръководи от Коалиционен съвет и  взима колективно и равнопоставено общи решения, които занапред ще огласяват през говорителя си и през ръководството на парламентарната си група, когато тези решения засягат законодателната дейност.  "Ние не оспорваме правото на г-н Бареков  на лично мнение, просто той не говори от наше име“, подчертават от коалицията.

Още по темата
Парламентарната група на БДЦ е единна и се ръководи в дейността си от собствения си правилник, изразявайки ясно решенията на Коалиционния съвет, се казва още в съобщението.

"Не смятаме за нужно да повтаряме непрестанно, че сме опозиция на управляващата в момента коалиция, при положение, че заявихме това още по време на консултациите с ГЕРБ за съставяне на парламентарно мнозинство и го доказахме нееднократно при последвалите гласувания на кабинет и бюджет. Потвърждаваме отново,  че сме готови да подкрепяме необходимите реформи, въпреки че в Бюджет 2015 те  са несравнимо по-малки спрямо дадените предизборни обещания. Намираме реформите, които управляващите заявиха в съдебната система, МВР и пенсионната политика за някаква, макар и плаха стъпка в правилната посока", изтъкват от БДЦ.

От формацията уточняват, че следят внимателно дебата в тези сфери и ще преосмислят подкрепата си за отделните стъпки, ако те се разколебаят.

"В бъдеще не смятаме да влизаме в какъвто и да е режим на обяснения с членове на коалиция БДЦ извън органите на коалицията – Коалиционен съвет и парламентарна група. От господин Бареков очакваме да се съобразява с правилата, които сам е подписал, и да продължи да бъде достоен представител в Европейския парламент съобразно резултатите от изборите, за успеха на които всички заедно положихме големи усилия", посочват от БДЦ.

На общото заседание се е решило още през февруари 2015-а година да бъде свикан общ делегатски форум на партиите, съставляващи коалиция БДЦ, на който да се препотвърдят приоритетите от предизборната кампания и да се очертаят правилата и критериите за разширяване на коалицията за предстоящите местни избори.

В отговор от „България без цензура“ също изпратиха до медиите съобщение, в което Николай Бареков подчертава, че ББЦ не стои зад тази информация.

„Ако депутатите, избрани с гласовете на „България без цензура” подкрепят закона за МВР, те трябва да излязат и да го заявят публично. Всеки, който даде гласа си за закона на Цветанов, става част от управляващото мнозинство, без някой да го е поканил официално. Така ще се нареди да получава трохите от трапезата на четворната коалиция, по подобие на пета колона, на която да се разчита за приемане на най-антинародните, непопулярни и непрестижни закони в това Народно събрание”, казва Бареков.

„Коалицията „България без цензура” беше предизборна и вече не съществува след формирането на парламентарната група“, уточнява той. 

Бареков добави, че ще оттегли своето присъствие като председател на председателския съвет, в който ББЦ има право на вето за всяко едно решение, което влиза в противоречие с идеологията на партията.

Към момента „Български демократичен център” е само наименованието на парламентарната група, която се състои от представители на 3 партии и един независим народен представител. Тя не разполага с друга легитимност освен тази, че промени името си, подчертават още от ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 9 години
Логопедичния проблем е само за говорител.
31
4
 
1
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Щот изказванията на Баречката пречат на далаверите на герберите
30
0
 
7
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Точно попадение! Дилов ги разбира тия работи, шоу програмите! Новото им шоу задмина и КУ-КУ по откаченост! А най откачени са тези дето гласуваха за тия смешници!
29
0
 
7
 
! Отговори
Гого преди 9 години
И сега целият народ ще плаща версиите,с които беше създадена тази измислена партия.Не е лошо говорителят да изговори точната сума,ако му стиска.Колко платиха,колко дължат и каква е цената ,за да се махнат от парламента.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в България лидер може да се откаже от партията си.
27
0
 
12
 
! Отговори
Ррръ преди 9 години
Пародията е пълна ,говорителя трябва да говори гладко ,ясно ,без говорни дефекти.Е те това го може точно той ,правилния избор ,наздрррраве .
26
0
 
9
 
! Отговори
ИВА преди 9 години
А НЕШКА РОБЕВА ДА НЕЯ НАПРАВЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА!!! БАРЕКОВ ДОБРЕ СИ ИЗИГРА КАРТИТЕ,АМА НЕКА НИ Е ЗА УРОК НА ВСИЧКИ!!!
25
0
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Дилов-говорител?!Е нема такъв виц!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безспорно е, че в държавата България има двама души, които не могат, не бива и няма как да бъдат говорители - Константин Папазов и Любен Дилов-син. След като Дилов вече е "говорител" на някаква си партия, сега очакваме Тити да стане такъв на правителството, а Боко да му подхвърля кокалчета под масата, които верният Тити ще носи в баскетболната зала, та да изхранва сините атлети.
23
1
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Бюреков вече е в Брюксел, так че вече и да му духате ще ви бъде трудно драги симпатизанти и партийци от ББЦ. Не се хабете: бития, бит гласувалия за Бюреков, гласувал...
22
0
 
4
 
! Отговори
бюрека напуска ббц преди 9 години
Епизод пореден: Бареков напусна коалицията "България без цензура"От Дневник в България, 21/12/2014 19:50:00Коментари (23)Николай Бареков Размяната на изказвания и писма през медиите на политиците от коалицията "България без цензура" продължава със заявката, че Николай Бареков ще напусне ръководните органи на съюза, който дори вече не съществувал, защото бил само с предизборни цели.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди повече от 2 месеца "Не!Новините" е публикувал статията "И Бареков напусна ББЦ, отвратен от себе си".Вчера самият Бареков официализира Не!Новината, обявявайки, че оттегля подкрепата за собствената си парламентарна група "Български демократичен център", а днес подробно обясни защо.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирк.... Бареков си отлюспи цялата група :)
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бареков не трябва ли тогава да бъде отзован от Брюксел? И без това бай Ставри го чака.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отрепките около слави па почнаха да изплуват и почва да мирише!
17
0
 
28
 
! Отговори
гогоб преди 9 години
Не забравяйте че Ковачки е червен ***.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им е честит говорителя.....мани-мани...ужас ! Кой ще го разбира тоя плюнчещ и гъргарещ в храчки *** не зная !?!?!?
15
2
 
39
 
! Отговори
кирил преди 9 години
Преди време ми хрумна, че е напълно възможно ббц/бдц да изключи бареков и като че ли натам отиват нещата - на всички им писна от този пловдивски позьор и ***, който вече обяснява, че не е български, а европейски политик......:-)
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
яааа! всички си мислехме, че пеевски е плащал на барека да създаде ббц, а то бил ковачки!
13
4
 
32
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Лелее , тая стара синя люспа там ли се е намърдала - при Бареков ? И сега му прави сечено ?Е какво може да се очаква от стар *** - да осмърди наоколо!Естествено е да привлича с вонята си , защото друго в *** няма!