ГЕРБ и РБ ще се консултират за пенсионния модел

Кънев се надява на общо решение още преди Нова година или в началото до януари
Обновена: 21 дек 2014 15:33 | 21 дек 2014 15:28,
57
ГЕРБ и РБ ще се консултират за пенсионния модел
Премиерът Бойко Борисов и Радан Кънев Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов и съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев са постигнали съгласие за бързи вътрешнопартийни консултации в ГЕРБ и РБ, след което да проведат поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел. Това е станало след двучасов разговор между двамата, за който съобщи Кънев в профила си във Facebooκ. 

Още по темата
"Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството", подчертава Кънев. Според него това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания и стабилността на финансовата система, в т.ч на частните и публичните пенсионни фондове.

"До приемането на общо политическо решение наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие", пише още Кънев.

"По пътя на прекия политически диалог ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор", категоричен е още лидерът на ДСБ.

Парламентът даде възможност на българите, родени след 1959 г., да изберат дали да прехвърлят парите си за втора пенсия от частните пенсионни фондове в НОИ.

Това стана с преходните разпоредби в бюджета за държавното обществено осигуряване, с които се променя Кодексът за социално осигуряване.

Текстът беше подкрепен от 120 депутати от ГЕРБ, ДПС, трима от БДЦ и двама независими.

Против бяха 4 от БСП, 23 от РБ, 12 от ПФ, 8 от БДЦ, 9 от АБВ и един независим.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/12/19/novo-mnozinstvo-v-parlamenta-prokara-popravkata-pensii.249080
 

В петък парламентът даде възможност на българите, родени след 1959 г., да изберат дали да прехвърлят парите си за втора пенсия от частните пенсионни фондове в НОИ.

След остри спорове поправката беше прокарана от ново мнозинство - с гласовете на ГЕРБ, ДПС, трима от БДЦ и двама независими. Реформаторите се обявиха против промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда вече има подозрения,че истинското наименование на ПП ГЕРБ е :Политическа Партия на Гащниците,Еничарите и Разбойниците в България
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много омраза в сайта се усеща.Иначе по статията,ще ни го доначукват,до дупка
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро продажното българско племе ще изчезне от лицето на земята, което всъщност е добра новина за всички останали нормални хора по света.
36
1
 
4
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Имайте милост към бъдещето на хората управници. Достатъчно вдигнахте и годините и възрастта. Ако продължавате така ще прогоните всички младежи от страната...А те са основната движеща сила.
35
2
 
12
 
! Отговори
а? преди 9 години
нали бяхте готови с програми, реформи и кадри още преди изборите или пак излъгахте народа?! Като замразихте възрастта как ще понесат утре хората шоковото и увеличение под натиска на Запада?!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха, Каламбуров, колко си далече от истината.
33
12
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ето така се работи - умно, конструктивно и след консултиране между партньорите. ГЕРБ и РБ ще намерят решение и на този въпрос, защото прилагат нов подход в политиката. А жалките плювачи, които чакат коалицията да се разпадне ще почакат доста.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ми е смешна новата герберска опорна точка, че реформаторите са клекнали на герберите.Всъщност е точно обратното.По-важното обаче е, че ГЕРБ клекнаха на здравия разум. За пореден път...Добре, че са реформаторите да спрат по-големите безумия на банкянския.
31
0
 
9
 
! Отговори
Дано преди 9 години
Слава Богу !
30
6
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Никакви частни пенсионни фондове. Една криза като през 1998г. и пенсионерите ще пият по една студена вода. Това е далаверата на частните пенсионни фондове
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С две думи и реформаторите клекнаха пред мутрите и пред кражбата...
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една яка финансова криза и колапс на финансовата система и всичко ще си дойде на мястото. Умните и красивитвще и менте-реформаторите разбират само, когато ги ударят здравата с балтията по главата. Горчивата чаша до дъно, лека дегустация като случилото се в петък не е достатъчна, за да се завъртят зъбчатите колела в главите на матряла...
27
4
 
14
 
! Отговори
1111 преди 9 години
"ГЕРБ и РБ ще се консултират за пенсионния модел"Няма какво да консултирате!!Обадете се в Брюксел те ще ви кажат какво да правите.....ако вече не са ви казали де и сега да баламосвате матряла...
26
4
 
19
 
! Отговори
първо се дискутира преди 9 години
В нормалните държави, първо се дискутира и след това се вземат решения. В най-голямото дружество на невменяемите управляващи, България, първо се вземат решения и след това се дискутира по тях.
25
5
 
13
 
! Отговори
Пръдня от упор преди 9 години
Бойко пак е ял нещо пикантно
24
3
 
17
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ЧЕСТИТА НОВАТА 1815 !ПО КАЛЕНДАРА НА БУДА !
23
3
 
8
 
! Отговори
GFR преди 9 години
БАЦЕ ДЕДО КОЛЕДА !РАДАН ЕЛЕНА РУДОЛФ !
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви консултации бе.Кънев ще седи мирно,Тиквата ще го обикаля и ще му говори какво е намислил да прави.ета такива консултации се правят.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ПОСЛАНИКА НА ИЗРАЕЛ ? ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ УПРАВЛЯВА БОРИСОВ ДВЕ ГОДИНИ БАРЕКОВ.НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ БОКО ЩЕ ГО ПРАВЯТ ПРЕЗИДЕНТ А НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ БАРЕКОВ ПРЕМИЕР,,,,ДААА ТАКАВА Е ИГРАТА ,ЦИОН УПРАВЛЯВА ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА,ГОТВИ СЕ ВОЙНА ЗА ДА НАПРАВЯТ ИЗРАЕЛ НОВАТА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойкомунизъм!Само дето едно време го правиха със земята - може и да не влизаш в колхоза, но отиваш в Белене, а сега го правят с пенсиите или оставаш без работа. Банкянският не е израстнал повече от правешкия!