Управляващите сеят напрежение с пенсионните промени!

БСП иска анализ на състоянието на пенсионните фондове
Обновена: 21 дек 2014 18:24 | 21 дек 2014 18:14,
67
Управляващите сеят напрежение с пенсионните промени!
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

Пенсионните промени на управляващите предизвикват обществено напрежение.  Такова заключение направи лидерът на БСП Михаил Миков след заседанието на НС на БСП. Това е и причината ръководството на социалистите да одобри позиция за промените в Закона за бюджета на НОИ.

Още по темата
„Проведохме обстойна дискусия по последните промени в пенсионната система и НС на БСП подкрепя приетото решение за временно спиране на увеличението на възрастта за пенсиониране, но не приема увеличаването на трудовия стаж”, каза пред журналисти зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Той заяви, че НС на БСП възразява срещу вземането на решения по отделни важни елементи на пенсионния модел без широка професионална и обществена дискусия. Стоилов обясни, че в позицията си от днешното заседание НС на БСП предлага да се направи цялостна оценка на въведения преди 15 години пенсионен модел, обръща внимание и на ролята на държавата за поддържане на солидарността - за осигуряване и гарантиране на пенсиите на всички български граждани.

„Настояваме за анализ на състоянието на пенсионните фондове”, добави Стоилов, цитиран от пресцентъра на левицата. Той каза още, че  за целта БСП предлага в Народното събрание да се създаде временна комисия, която да проучи финансовото състояние на пенсионните фондове и ефективността на надзора от страна на Комисията за финансов надзор.

„Предлагаме на ПГ на БСП Лява България да прецени политическите, икономическите и конституционните последствия от приетите законови  промени и да предприеме следващи инициативи и действия”, обясни социалистът. Стоилов добави, че  НС на БСП възлага на ресорните съвети в срок до 1 месец да внесат предложения за реформа на пенсионната система.

Зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов обяви, че през месец януари заседанието на НС на БСП трябва да приеме мерки за политическо и организационно  укрепване на партията.

Той обясни, че  в съответствие с устава на БСП, всяка година НС взема решение за размера на членския внос. „Тази година предложихме една прогресивна скала за плащането му в зависимост от месечния доход, който получават нашите членове”, добави Великов. Той обясни, че се е наложило  и допълнително решение, свързано с 10 % членски внос, внасян от всички социалисти, които са на публични длъжности. „Целта е да увеличим значително събираемостта на членския внос и явното заявление, което трябва да се направи от социалистите чрез него”, обясни  Великов.

Михаил Миков съобщи още, че на заседанието на НС на БСП са разгледани въпроси, предимно от организационен характер. Приет е бюджетът на Националния съвет за 2015 г.  Друг акцент на разискванията са били приключилите 12 отчетно- изборни конференции в различни общински организации. Председателят на БСП припомни, че остават да бъдат проведени още 8, а до момента има около 40% нови председатели и членове на общинските съвети. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този е изтрезнял със зелев сок.
54
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве.
53
12
 
34
 
! Отговори
истината преди 9 години
военните и полицаите като е толкова трудна работа им да отидат в строителството или да станата автобусни шофьори да се пенсионират на 65 години да работят по 12 часа на ден а не ръцете в джобовете по цял ден . Какви им са заплатите и колко хора в България получават като техните - след като се пенсионират повече от охранители не стават защото са свикнали - шапката в края на месеца да им се пълни. пенсионираме ги рано и после пак работят и заемат места на младите защото са направили връзки.
52
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога българските политически партии и СМИ ще се ръководят от доказали се с делата си *ли, некадърници и обикновени *ни?Как не им омръзнаха 30 години размишления, анализи,програми,реформи ... и в резултат-напълно ликвидирана икономика и измиращ от глад и болести народ!И всичко това заради 3 до 5 хиляди мамини синчета и дъщерички,ежедневно доказващи с делата си,че са открвени престъпници и търтеи във властта!
51
8
 
34
 
! Отговори
чичо от село преди 9 години
Миков, Герчо е прав.От внсените седем точки за разглеждане в комисият и седемте ГЕРБ заедно с твоите двама- Вегенини Инаяки бяха отхвърлени-За Украйна,за Крим,за луганск, Зерменците и още нещо, ама го забравих. Ся хора поткрепят само герба не твойта праграма.
50
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ е точен пример за това какви изненади може да поднесе един частник... Дръжте си парите в частните фондове и после си гризете ноктите от яд...
49
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pencioni fondove niama vsichko na hartia ostanaloto izkradeno.ok .
48
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аха , те комунистите затова не правят промени - за да не сеят напрежение ..... ааааа - и за да могат да си крадат на спокойствие докато не им писне на народа ... няма край комунистката наглост - НЯМА
47
10
 
38
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Къде изчезна МИШО ШАМАРА някой да знае нещо????????
46
8
 
42
 
! Отговори
за протокола преди 9 години
Румъния вдига минималната заплата на 1 050 леи (459 лева) и пенсиите с 5%През 2015 ще бъдат увеличени и възнагражденията на учителите, здравните и социални работници
45
16
 
40
 
! Отговори
за протокола преди 9 години
Страшно и тъжно Русия нагло ограбва България Цели сектори от икономиката ни са зависими от КремълГеорги Георгиев*Публикувам конкретни и официални факти от Търговски регистър на Република България, които донякъде обясняват защо продължаваме да бъдем най-бедната страна в ЕС...И СТРАШНО, И ТЪЖНО...Справка, която направих към днешна дата: От регистрираните в Търговски регистър субекти думата Руска Федерация се среща в 51415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми.Само на 30.09. тази година са регистрирани осем нови дружества с такива собствениц
44
11
 
38
 
! Отговори
за протокола преди 9 години
Бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов: От самото начало "Южен поток" беше супер блъф!Отказах да подпиша договор, от който България щеше да загуби над 13 млрд. долара
43
11
 
37
 
! Отговори
за протокола преди 9 години
Съветник на Жан Виденов: "Газпром" водеше брутална война с българската държава!Ситуацията днес е идентична с онова време само манипулаторите са различни, твърди Георги ВацовСлед като една от най-дискутираните теми в последно време изграждането на проекта Южен поток, вече има своето решение, репортер на ШОУ потърси Георги Вацов - бивш съветник на министър-председателя Жан Виденов и дългогодишен служител в посолството ни в Москва. Оказва се, че проблемът с давност близо две десетилетия днес повтаря аналогична интригантска схема, пренебрегваща националния ни интерес и командвана отвън.
42
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков,стягай си торбичката да береш охлюви край Дунава.Хем е ралаксиращо,хем няма да я има тръпката за набавяне пари за БСП от корупционни схеми.Тя се видя вашата,скоро тоягата ще играе от окрадения гладен народ.
41
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отклоняват вниманието. Следете сметките за ток....
40
9
 
37
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
porednata demagogia na BSP.naprejenieto e vsred mafiotskite kragove,ciito sa casnite pensionni fondove.Naroda ne e prost kakto go izkarvat te i shte vzeme pravilno reshenie,ako go ostaviat na spokoistvie.Samo che ne im otarva.Ostavete naroda da reshava za parite si!!!
39
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Мишо - продължавй да громиш мутро-милицонерите от групировката ГРОБ.
38
18
 
47
 
! Отговори
микмик преди 9 години
тоз е по-смешени от путин.
37
15
 
39
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Миков, гледах педаване от заседание на комисията по международните въпроси. Твоите двама члена в тази комисиа- Вигенин и Янаки Стоилов работят за ГЕРБ.Прочети изказванията им и ги махни тези предаели в БСП В противен случай и ние ще снемем доверието си в БСП .
36
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С вашите 13% към тотална победа направо да вървите!