Вижда се, че в коалицията има сериозно напрежение

В поведението на ГЕРБ няма нормална логика, смята политолог
21 дек 2014 14:43,
15
Вижда се, че в коалицията има сериозно напрежение
Снимка: архив БТА

В управляващата коалиция има сериозно напрежение. Това констатира политологът Даниел Смилов пред БНР. Той анализира действията на ГЕРБ около последния скандал между ГЕРБ и Реформаторския блок заради възможността парите от частните фондове да се прехвърлят в НОИ.

Още по темата
Според Смилов в действията на ГЕРБ няма политическа логика. „По една спорна реформа, по която премиерът дори е готов да преосмисли и не е убеден от ползата от това решение, без да има и спешност, ГЕРБ предпочете да гласува с ДПС”, каза политологът. Той припомни, че решението е взето без съгласието на Реформаторите, АБВ и Патриотите.

„Това е алогично поведение, не се вписва в логиката на нормалната политика. Или има друга логика, или няма никаква логика. И двата варианта не са добри. Това ме притеснява и показва, че има сериозно напрежение в коалицията”, каза експертът.

Според Тома Биков обаче коалицията не е застрашена. „Не мисля, че която и да е от партиите ще оттегли подкрепата си. Не съм чул нито един глас, че Реформаторите се готвят да напуснат”, каза той.

Биков отправи съвет към политиците да мерят повече думите си. „Защото, когато се твърди че ГЕРБ управлява задкулисно с ДПС, въпросът е какво прави Реформаторският блок там”, каза той.

Според Смилов обаче самият факт, че този въпрос се обсъжда толкова, означава че напрежение има. „И то е създадено умишлено”, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
ГЕРБ и ДПС показаха явно за пореден път, че са коалиция.Въпроса е какво прави патерицата ПФ с Валери Симеонов, който излъга своите избиратели, че ще защитава националните интереси. Май Волен пак ще се окаже прав, че на ГЕРБ опорните точки ще бъдат ДПС и ПФ.Какво смятат избирателите на ГЕРБ, които скачаха при миналото правителство срещу нарастващата власт на ДПС и защо ГЕРБ не сменя ключови хора на ДПС в министерства?
10
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Поредният тъполог се е изпразнил тъпо.
9
4
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен10Лично вие сигурно сте го виждали , този вол на високи токчета, пардон , копита да оре неразораната целина ??? владимир владимирович работи неуморно за кремълските си лакеи, които трупат милиарди петродолари за сметка на поданиците на империята и за ваша сметка, приятелю !!! Рейтингите на диктаторите винаги клонят около 120 % - справка кими корейски :))))
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Владимирович не живее като бог а работи като вол за Русия. Затова рейтингът му е над 80%. А на Обамата е под 30, впрочем неговите господари вече са взели решението зауволинение, за Обамата всичко приключи, туто финито.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да правят каквото искат. Аз съм си добре - взимам си парите от наемите в центъра и си живея живота. Другата седмица заминавам с едно яко 16 годишно парче за остров Бали да изкарам новата година там, температурата е 30 градуса, добре ще се повеселя с девойката.
6
5
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен 8За да живее като бог , на *** са му нужни хора като теб !!! "Богатите да се разстрелят, за да няма бедни " - резултатът е , че бедните стават все повече, а богатите все по-богати !!! Олигархичната система на кремъл е изгодна на всички диктатори по света, а Европейската ДЕМОКРАЦИЯ се използва като плашило от всички световни сатрапи !!!
5
3
 
16
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Орел,рак,***,куцо куче и щука,теглят българската каруца.....под командата на казино играчите!!!!
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герб са истински *** ,затова бг е зациклила и нещата отиват на изуй ***
3
1
 
14
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Щом не могат да се разберат за едни пари значи става въпрос за много пари .Истината може и да излезе дано да не е за наша сметка .
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то лъсна истината. Герберите отдавна са се разбрали с ***. А останалите патерици като деформатори, патриоти и прочие калинки са само прах в очите на матряла.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз имам напрежение, имам газове.