Анализатор: Няма причина РБ да напусне управлението

Задкулисието си има политическо представителство у нас, твърди Дайнов
Обновена: 22 дек 2014 14:02 | 22 дек 2014 12:36, Камелия Цветанова
15
Анализатор: Няма причина РБ да напусне управлението
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото, архив

Няма причина Реформаторският блок да напусне управлението въпреки напрежението, което възникна между обединението и ГЕРБ заради решението хората да имат право в рамките на една година да решат дали да оставят вноската си за втора пенсия в частен пенсионен фонд, или да бъде прехвърлена в НОИ, смята политологът Евгений Дайнов. 

Още по темата
„Ако напуснат, представете си това изгладняло задкулисие, което ще има само своя прислуга в изпълнителната власт, какво ще направи, ще ни опоскат мигновено“,  коментира той по БНР.

Според него Реформаторският блок представлява принципа на отвоюване на държавата обратно.

„Задкулисието в България очевидно си има политическо представителство и това е ДПС, макар по едно време да даваше сигнали, че ще става нормална партия. Тъй като в ГЕРБ също има достатъчно среди, които изградиха това задкулисие, поддържаха го, искат да го обслужват, рано или късно, ако се тегли чертата и РБ излязат, няма как ГЕРБ и ДПС да не направят някакъв вид коалиция в името на задкулисието, което не бива да допускаме“, посочи Дайнов.

Според него подозрението от страна на Реформаторския блок е, че ГЕРБ не са във властта, за да правят необходимите реформи, а са във властта по други причини, една от които е да обслужва задкулисието да „прилапа публични средства“.

„Това задкулисие,  моделът "КОЙ", има непрекъснато нарастващи нужди от външно финансиране. Тези модели, които тези хора поддържат, не са бизнес модел, защото не се възпроизвеждат, те са пирамида – непрекъснато трябва да има свежи пари. В последните години видяхме, че ГЕРБ са склонни, когато почувстват финансови затруднения, да местят големи пари от една касичка в друга касичка, публични пари“, коментира още анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президент на републикатаУказ 288 за назначаване на Метин Хюсеин Казак за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Катар стр. 36 Преглед на материалаНали щяха да елиминират ДПС от властта? Поредната нагла герберска лъжа! СОЮЗ НАВСЕГДА ГЕРБ+ДПС!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тези кресливи протести,тези врякания защо си мислите,че бяха-искаха власт,ама толкова много я искаха,че се събличаха,маймуняха,правеха се на *** пред народното събрание.Задавате ли си въпроса защо беше това,ами за да вземат властта.И не си мислете,че не знаеха че това е възможно само благодарение на съюз с Герб-знаеха го много добре и го искаха.И сега те честните били,моралните,хайде стига и те са същите като гербаджиите-далавераджии жадни за власт.Ни им ли виждате доволните физиономии .
8
0
 
2
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Нито една партия в парламента няма интерес да се откаже от екстрата Български парламент .Всичко останало е прах в очите на хората и очакване нещо да се случи. Има една мисъл" А дано ,ама на дали",важи в пълна сила за настоящия парламент.Всички със зъби нокти ще се борят колкото се може повече да откраднат и ограбят, без изключения.Няма политици в тази страна които да мислят за народа и за България .
7
3
 
8
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
супер никой не може да излезе на протест от страх че ще го бият, що не излизате бе отворковци нито пенсии, нито нои, нито училища
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ са незаконна партия защото използват марката РБ Република България.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС вече два пъти го вкараха на ГЕРБ, с подкрепата на два непопулярни в народа законопроекти.Сега още ги натаманяват. Като си ги нанижат хубаво и ще има коалиция. ДПС ще застанат твърдо зад ГЕРБ, които ще го разберат на предсрочните избори догодина....
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойкомунизъм = ограбена НЗОК, заграбени пенсии, ГМО, шистов газ, нонстоп увеличение цените на тока... тъй че ако това не са причини за РБ, то скоро ще станат за народа. Февруарска революция иде пак!
3
2
 
4
 
! Отговори
KKK преди 9 години
не съм фен на РБ, ама щом тоя кумонист го е казал, значи има смисъл :)
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ не може да напусне управлението защото е назначен от американското посолство и Брюксел. това дали да напусне или не, не се решава от РБ. А и анализаторът е платен от същите и техните централи.
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ са единствените, които правят нещо положително в това правителство, въпреки, че на края те ще оберат негативите.