Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
Не мога да разбера тоя политик...?...защо когато нещата се назовават с истинските им имена-те нарича ксенофоб....ама хич не му отърва ИСТИНАТАААААА....
360
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 9 години
Тоя е по гаден и от Доган!
359
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 9 години
Тоя ако не е в парламенте ще е безработен. Той накраде милиони , но друго си е и власт да има.
358
2
 
8
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
Бай Лютви, не се излагай бе, човек! На всички им стана ясно, че губиш почва под краката си, а тази нервност те издава още повече!
357
2
 
11
 
! Отговори
до турците преди 9 години
Настане вечер, месец изгрее,Звезди обсипят свода небесен,Гора зашуми, вятър повее,Балканът пее хайдушка песен!Четете и помнете резани, несломим е славянския дух!
356
2
 
12
 
! Отговори
до 415 преди 9 години
Нека четат *** стиховете на Ботев, да усещат силата на българския дух, омразата към турската *** избила милиони. В училище всички турчеещи се да учат наизуст тези стихове, на 3ти Март да рецитират всички и да помнят, живеят в България изстрадала 500 години турско робство но не приела исляма и останала завинаги християнска!
355
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсен,гаден, нагъл и алчен турчин,но ние сме виновни за това братя българи,тази *** няма място в България,тази партия ДПС която краде в продължение на 25г.не трябва вече да се допуска до властта,на този козел не мога да му гледам вече доволната,мазната мутра..........
354
10
 
5
 
! Отговори
остарял българин преди 9 години
Искам да съм пак под турско робство! Да живея в къща с голям двор, пълна с дестска глъч, да си имам нива да я ора, да помириша чернозема напролет, да чувам звъна на камбаната на снежнобяло варосаната църква, да мога да спя, без да си заключвам врата и да се събудя без страх от утрото! Но ... уви!
353
0
 
0
 
! Отговори
МАТЕМАТИК преди 9 години
До Анонимен+- 7,5000000 С/У 75000000
352
2
 
10
 
! Отговори
Брат Карамазов преди 9 години
Турците покрай всичко завзеха повечето микроязовири. Мога да докожа, че в Ямбол микроязовирите са взети от ДПС агенти. Когато им се дават, обещават, че ще назначат 81 души за работа и подръжка. Назначени са 9 човека. По закан трябва да плащат нуестойка за всеки месец150% от средната работна заплата в продължение на 5 години. За тово бяха големите наводнения в Ямболско. Неустойка не е начислена.
351
13
 
6
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Най-голямата МАНИПУЛАЦИЯ и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ в Историята на България е така нареченото манипулативно ''Турско иго'' , как е възможно при положение че Република Турция е създадена 1923 година та това означава че до 1922 е Османска Империя а сегашна Турция е Анатолия
350
2
 
9
 
! Отговори
FBI преди 9 години
А защо нема Протести на ГЕРБ сега , става ясно кой финансирал Протестите в Чужбина
349
4
 
12
 
! Отговори
НИКО преди 9 години
ТОЯ ВИНАГИ ЩЕ НИ РАЗВАЛИ ПРАЗНИКА.............АЛЛАХ МАЙ ВЕЧЕ ЩЕ ГО НАКАЖЕ...........МНОГО НАГЪЛ ЧОВЕК.............КЪДЕ СЕ Е РОДИЛ!?
348
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муслимани, не спекулирайте с т.н. Възродителен процес. С времето се убеждаваме, че е бил крайно необходим. Да не започнем с милионите изклани бэлгари през тези 500 години робство, с изпипелените градове и обезглавени хора в Батак. Какво се правите на страдалци? Даде ви се възможност да заминете в Турция. Кой даде шанс на избитите н България, Никой! Хиляди обезглавени от ваши роднини. Не дразнете българите! Ще запалите искрата и България ще ви се види тясна!
347
4
 
15
 
! Отговори
сс преди 9 години
А дано не доживееш следващите избори *** турска
346
4
 
15
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Омръзна ми агент Павел на ДС да ни казва как да живеем.
345
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е за въжето заедно с цялата му крадлива партия, иначе турците ни са добре хора
344
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът, останалите 84% или 4/5 от българските избиратели, не иска Борисов и не гласува за него.Борисов и Цветанов, обаче са нагли, и се нагласиха пак да "управляват" с помощтта на неестествената, неморална, безпринципна и нелогична 13глава Ламя, състояща се от простаци (ГЕРБ), неолиберали и либертарианци (РБ ), турци (РБ), националисти, ксенофоби, фашисти и расистите (ПФ ), комунисти (АБВ).Мафията и Олигархията отново да забаламосаха народа чрез 13главата Ламя на Борисов.
343
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** статия !!Този е прекалено интелигентен да си остави магарето в калта/и париците на други/Докато една част от българския народ е проста/всякакви малцинства цитирани/ , винаги ще се насажда етническа вражда! Закона е за всички!!!
342
4
 
11
 
! Отговори
бабето преди 9 години
абе ти защо не се изметеш , там от където си ,ами правиш изнудвания на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ,АЙДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ