Амбицията на Кунева: Да променим ЕС, когато го оглавим

България поема ротационното председателство през 2018 г.
12 яну 2015 15:06,
47
Амбицията на Кунева: Да променим ЕС, когато го оглавим
Снимка: БТА

Вицепремиерът Меглена Кунева и външният министър Даниел Митов са си поставили за задача да направят сериозно председателство на Европейския съюз през 2018 година. Тогава България ще поеме ротационното ръководство на съюза и начело на ЕС ще застане българският премиер.

Още по темата
Днес в Министерски съвет се проведе дискусия по българското председателство.

„С Даниел Митов ще имаме сериозна задача да направим сериозно председателство през 2018 година. Председателство, което ще промени не просто ЕС, но и България“, каза Кунева по време на форума.

Вицепремиерът обясни, че предстоят много неформални срещи и заседания на министрите. „Председателството трябва да отвори пътя на България в много посоки. Ще натрупаме много ценен опит и експертиза“, убедена е Кунева. Тя беше категорична, че процесът трябва да стартира навреме и изрази надежда, че българската администрация ще се справи.

Вицепремиерът съобщи, че страната ни ще се опита да проведе възможно най-икономично председателство на ЕС. В същото време тя обясни, че няма данни това да е правено с под 60 млн. евро. Кунева обясни, че държавата ще обсъди възможността да потърси подкрепа от бизнеса.

Вицепремиерът, която е и отговорник за сектор сигурност в кабинета, похвали започнатата реформа в МВР. Тя обеща, че ще направи всичко възможно промените да бъдат отчетени в доклада за готовността на България за присъединяването към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Тази е изскочила от садомазохистки филм.
25
0
 
3
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
Бог да пази европа от вас
24
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Да, хубаво ще изхарчим 60 милиона евро за да се представим, а в страната глад и мор. Много ми прилича на пир по време на чума. Никаква файда от това председателство, някой ще си направи пи ар-акция за да може като Станишко да избяга от България като му свърши мандата. Тежко ни и горко.
23
0
 
3
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Така лекинко се появии информация от умрялото ни разузнаване по доста не официален път, че Кунчето се е срещала ей така случайно в кина и ресторанти с едни дипломати отвъд океана. Кунче, ти *** си го продаде вече , не продавай и нашите.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече каквото и да каже кунева и ми се гади от нея . Снаха ЦК на БКП , затвори реакторите на Козлодуй , и подписа европейскио присъединяване (покоряване) без да защитава Националните ни интереси . Само човек като се замисли , че е била в обкъжението на ЦК на БКП , после на Царя , сега на Бойко Борисов , при условие колко го плюха реформаторите , тя кунева си е политическа ***
21
0
 
8
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 9 години
Тази е една:противна,гнусна,отблъскваща,безпринципна особа, която не се спира пред нищо.Вече всяка седмица раздава акъл и анализи,излизащи от уродливото и замърсено съзнание!
20
0
 
4
 
! Отговори
ЗА ЛУДИТЕ и НАГЛИТЕ преди 9 години
мярка НЯМА
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясна си, щом клекна на мутрата Боко, когото наричаше необразован и невъзпитан човек, а сега ти е началник.Как ще ръководи ЕС човек, който не знае чужди езици и е изключително неграмотен икономически и правно.На всичко отгоре и с престъпно мислене. Доживяхме мутра да ръководи ЕС!!!!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAZI E V SASTOIANIE DA FALIRA EC,KAK LI MOGE DA SE GLEDA V OGLEDALOTO.
17
0
 
7
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Това е замесник министър председатея които си фантазира нещо си там.... което само тя си вижда и разбира в бъдещето.
16
0
 
11
 
! Отговори
професор преди 9 години
За здравето на г-жа Кукунева пийте кукумицин!!!!:)))
15
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ха, ха....! Вероятно се разбира тотално корумпиране на ЕС...
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2018 има толкова време, че до тогава в ЕС може да останат освен нас само Гърция и Румъния. Така че да не приготвяме ***, докато рибата е все още в морето...
13
0
 
10
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Драги сънародници,очаквайте всякакви изненади,фойеверки и радостни възгласи 24 часа в денонощието!Главатарят ни ще е стъпил на най-високото стъпало на ЕС.Потоци от пари ще залеят милата ни Родина.Във всеки жилищен блок ще има електроцентрала и летищна площадка на покрива,а женурята ще се напъват да раждат като луди.Парното ще бичи яко на отворени прозорци,а кенефите и улиците ще се почистват от хамериканци и англичани.Откривайте по няколко банкови сметки за да поемат остатъка от заплатата,а пенсионерите да захранват с дарения социално слабите в Германия и Швеция.Хай наздраве.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това морков ли е за ББ
11
0
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
Божее..тая е такава перфектна лъжкиня..и все по някой безмозъчни се намира,да не го разбере!В нейната тиква на раменете,НИЩО ДРУГО не се върти,освен пари,пари,пари...и постове- все по- нагоре и нагоре..тя,никога не говори конкретно- маже,замазва..невъзмутима е инсе владее!Защитава с цената на всичко,огромните пари,настоящи и бъдещи!В какви ли не партии се въргаля',но изпълзя и още иска да пълзи
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая скоро ще моли за милост народа, тръгнала да оглавяма Европа? Смееееех!!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2018г Пръмова ако избутате зимата без хората да почнат да ви бесят Хахаааа.Изкрено се надявам да те пратят на слатинския бик :)
8
0
 
39
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Да променим казвате , а Пръмова?От вашите промени само едно е факт : до каквото се докоснете да променяте то се съсипва.От 25 години на промяна стигнахме под 7 000 000 , нямаме икономика, образование, здравеопазване, армия , полиция , съд . В скоро време ще загубим и територията си.
7
2
 
35
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Ах , горката на батко,та тя се кани да управлява до 2018 година бе !Ами кой ще отговаря за затриването на блоковете на Козлодуй ,кой ще отговаря за ликвидацията на България / от СДС / след 1989 г. ? Нали вие сте тези същите ликвидатори ,дето сега се нарекохте реформатори !