Да мислим за контрол над европейците, които ходят в Турция

Трябват нови мерки, призна британският посланик
6
Да мислим за контрол над европейците, които ходят в Турция
Джонатан Алън. Снимка: Булфото, архив

Международното сътрудничество е много важно за борбата с тероризма и са нужни нови мерки, смята посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

Още по темата
„През последните години говорихме само за свободно движение, а сега трябва да мислим как да контролираме европейски граждани, които искат да ходят в Турция. Затова трябват нови мерки и може би промени в законодателството в България”, коментира той по Нова телевизия.

Според него има заплаха срещу всички държави, особено на фона на конфликта в Сирия.

„За съжаление, мои съграждани искат да ходят в Сирия, а и не само те”, каза още Джонатан Алън и добави, че е  много благодарен на българските власти, защото България се грижи за външна граница на Европа.
 
Алън смята, че отговорът на тероризма трябва да дойде заедно от демократичните държави и общности.

„Най-важното нещо е да останем заедно, защото имаме общи ценности. Терористите искат борба, те искат ние да бъдем един срещу друг и ние да вярваме, че те представляват исляма”, подчерта той.

Джонатан Алън, който няколкократно критикува българската съдебна система, и днес коментира, че трябват реформи, за да стане тя независима.
 
„Очакваме резултати в съдебната система, очакваме прозрачност и електронно правосъдие. Въпросът е дали институциите могат да бъдат независими и да няма политически натиск. Това е най-важното”, добави дипломатът, който приключва своя мандат в България в петък.
 
Неговият наследник на поста се казва Ема Хопкинс, която ще е в България след три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Да мислим за контрол над турците които ходят в Европа!!!!В Швеция преди години бяха казали че ако продължава така скоро ще имаме кмет турчин и премиер югославянин!!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Алах не е Бог преди 9 години
тъй ами и никакво приемане на турция в ес
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZNA4I DOBROVOLNO DA PUSKAME SIRIICI I LIBIICI A NAS DANI SPIRAT DA PATUVAME !!!!! AKO SI 4EREN SI DOBRE DOSHAL V UK NO AKO SI BQL I HRISTIANIN TE MA4KAT KAKTO TRIQT KOMENTARI
1
2
 
14
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Или някой не е превел правилно, или англичанчето нещо го е ударило в главата. Ще контролира европейците да ходят в Турция. Той бърка Турция със Сирия може би? Но дори и да е Сирия, с какво право ще забранява да ходим някъде ? Малко се отнесоха тези хора ...