Слагайки жена срещу Плевнелиев, Борисов му даде жълт картон

Между президент и премиер има раздалечаване, смята анализатор
Обновена: 19 яну 2015 18:04 | 19 яну 2015 18:00,
118
Слагайки жена срещу Плевнелиев, Борисов му даде жълт картон
Снимка: архив Булфото

С предложението си ГЕРБ да се огледа за жена кандидат-президент Бойко Борисов показа на Плевнелиев, че подкрепата му за втори мандат съвсем не е сигурна. Това смята Юлий Павлов от Центъра за анализ и маркетинг. Според него думите на премиера са жълт картон към държавния глава.

Както Dnes.bg писа, в неделя лидерът на ГЕРБ предложи пред форум на женската организация на партията активът да потърси дама за кандидат-президент.

„За мен това несъмнено говори за сериозно раздалечаване между Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Някои наблюдатели го определиха като червен картон. Това може би е малко пресилено, но поне жълт картон със сигурност е“, каза Юлий Павлов.

Още по темата
Според него от думите на Борисов е станало ясно, че се обсъждат алтернативи на Плевнелиев. „И ако ставаше дума за самия Бойко Борисов, това би било разбираемо. Но когато той казва „Да сложим жена“, дори без да конкретизира коя, и това го противопоставя на действащия президент, е много сериозен сигнал“, убеден е анализаторът.

Той не се нае да анализира каква е причината за раздалечаването. Павлов обаче припомни, че наскоро президент и премиер публично разминаха позиции, когато държавният глава се противопостави на идеята да се праща армия на границата. Борисов пък, макар и да е уверил, че военни подразделения няма да се пращат, обяснил, че в това няма нищо лошо.

Според Юлий Павлов това не бил първият случай, в който раздалечаването се виждало.

Анализаторът не се ангажира да прогнозира дали Борисов ще се кандидатира за президент, или не, както това направи по-рано здравният министър. Dnes.bg вече писа, че Петър Москов обяви, че е готов да се хване на бас, че премиерът няма да бъде кандидат за държавен глава. Според Юлий Павлов няма яснота дали през лятото на 2016 година ще управлява сегашното правителство и дали няма да има предсрочни избори.

В същото време той прогнозира, че ако днес има предсрочен президентски вот, то кандидатът на ГЕРБ ще го спечели.

Павлов разкритикува управляващите, че ще обявят управленската си програма със закъснение. Очаква се документът да бъде представен в сряда, стана ясно от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прочетете Хроники на Човешкия вид на Майк Резник: Рай, чистилище и АД. Занимателно четиво! След корумпираните демократи на власт винаги идват генералите.....
76
4
 
2
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Комунйе, как сте? Папкате ли акита от мъка, че бате Бойко пак е премиер? Имам новина за вас - следващият президент на България, било то мъж, или жена, ще е от Граждани за Европейско Развитие на България, или накратко казано ГЕРБ!
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
B.B E NOMER 1 KATO POLITIK, KATO MAG, KATO CHOVEK, KATO TARIKAT ! MOGE DA SE KAGE CHE E PERFEKTEN, IMA I ZLATNO SARCE, SHTOM MU SE ZANIMAVA S BAKIITE NA BG ????
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 99 ??? Знаеш ли че Б.Б е тип мъж за 85% от Българките ? Никой не гледа дали е напълнял, Всички знаеме как е бил в красивата си форма и това е достатъчно ! Б.Б е номер 1 от всички мъже в Бг, после идва Вигенин който е красив, но, той няма нивото на Б.Б ?
73
1
 
3
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Ако някой от тези бъде избран с подкупи, заплахи и контролиран вот,аз заминавам за Судан.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MA SESKA SACEVA NAISTINA LI E GENA?DA NE TE DOKOSNE, CE STE STANESH IZVRATENIAK
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Юлий Павлов и Боко и Роската, все деградирали *** жадни за популярност, власт и вредни за България! Остава и Тиквата да "назначат" за президент, тогава ще се уверим, че ние българите сме "малък, но много *** народ"! Жалко! Част от нас са се повели по акъла на един откровен ***, който интелектуално отстъпва на всички Премиери до момента. Поне от Тато нещо да беше прихванал!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами жена срещу жена.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен97По добре Вигенин щото Б.Б. е е дебел и грозен!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALARITE SME KRASIVI NA 80%! ZASHTO VSE IZBIRAT NQKAKVI GROZNI PREZIDENTI SAMO DA IZLAGAT NACIQTA ? ??? AKO B.B NE ISKA DA E PREZIDENT, NEKA VIGENIN DA E ? DA GI IZBIRAME PO KRASOTA ? I BEZ TOVA SA SAMO ZA PANAIR, NE CHE ZAVISI NESHTO OT TQX ????
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А снимката е трепач. Мила родна картинка с противни xора.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко щял да "сложи" жена за следващ президент.Защо да харчим милиони за избори щом изхода от тях зависи само от един човек и той сваля,той слага когото си поиска.Явно премиера е сигурен,че "лошия матрял" пак ще избере посочения от него кандидат.Вече 4 години ядем попарата от предишния му избор.Ще му се хванем ли пак на въдицата???
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко всъщност помага на Плевнелиев: слага жена срещу жена
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PLEVNELIEV E SHUSHUMIGA
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та сегашния президент покрива тези изисквания на боко. (:
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако предложението ще е Ц.Цачева,нека е нещо друго-жена,мъж или каквото и да е същество(може и Плевнелиев ако няма нищо друго).Тази особа точно отговаря на израза че е "дялана" и то с нещо много тъпо.Визия,изказ,шаблонност,ретросоц,праволинейност заедно и се получава плашило и пример какво не трябва да да се превръща една нормална средноинтелигентна личност.Но пък върши работа на някой който не желае по-високопоставени и по-умни и харизматични личности да го засенчват.
61
0
 
14
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Дори да не е жена ДЕВОЙКА ДА Е пак ще управлява президенската институция по добре от тоя неграмотен Плевньо дето мисле само за овшорките си хотелите си в Банско и Катерини в Гърция
60
0
 
13
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Как жълт бре, че той си е за директен червен картон!И ако ще да е пак Плевнелиев, наистина по-добре да е жена ... тя ще има повече "топки" ...
59
0
 
9
 
! Отговори
гроб преди 9 години
мноо са грозни!
58
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Не е особено умствено постижение да се разграничиш от палячото. Обаче трябва да си умопобъркан за да не го направиш.