Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Москов има професия и като го махнат ще стане доктор. Местан като обърка конците какъв ще стане? Местане, по-кротко че да не плетеш после кошници.
171
0
 
6
 
! Отговори
До 199 преди 9 години
За какво равноправие плачеш?Един работи, а друг паразитира и получава готови пари! Един спазва законите, друг вилнее, чувства се безнаказан и се подиграва с понятия като "нация", "държава", "закон", "отговорност".И при това положение, коректният работещ и спазващ законите човек е принуден да поеме издръжката на *** и да търпи издевателствата му! Къде виждаш тук равноправие?Москов апелира правата да са реципрочни на изпълнените задължения. Ти против това ли протестираш?
170
1
 
5
 
! Отговори
TheCitizen1 преди 9 години
Д-р Петър Москов заявява , че според него ДПС е "ТУМОР". Как да не се съгласи човек с такава констатация - вече 25 години самата ДПС генерира хиляди доказателства , че е раково образование в организма на българския политически и икономически живот.Очевадни докозателства. Но тя , не е сама в тази си деятелност - такива ТУМОРИ имаме БОЛ - БСП , Атака , и куп други незначителни за здравето ни все още. Такива са съвременните кремълски , съвеЦко-евразийски инструменти за убиването на Родината ни - ТУМОРИ. Значи , ТРЯБВА ИЗРЯЗВАНЕ , нали!?
169
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 9 години
ЕГА ТИ ТЪПИЯ ЛЕКАР!!!!!!!!!!!!!! . Жалкото е , че повечето са такива. ДПС наистина е гнусно образувание. Но е създадено от ДС/БКП от техни си ВЕРНИ ченгета и агенти. А това са Създателите и на ГЕРБ и ВСИЧКИ ПАРТИИ в българия. ДПС обаче има важна роля, защото чрез ДПС , българия може да бъде ограбвана и тероризирана от ченгесаро-комунистическата върхушка безпроблемно И ВСИЧКО ТОВА ДА БЪДЕ ПРИПИСВАНО на българските турци, Турция и ЕС. Затова и ценни и добре платени. И "белия свят" преметнат
168
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов е въздухар! Това което говори са пълни тъпотии. Така не се държи европейски политик. По-интересен е въпросът КАК ЩЕ ИЗРЕЖЕ ДПС? Какъв инструмент ще използва за това радикално решение? Историята познава различни начини, сещам се за проф. Гилотен и неговото изобретение. Може пък Москво да има нещо по-оригинално предвид. Но се сещам и за Милошевич и тигрите на Аркан. Така че любопитен съм този ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНИЙ Москов как ще изреже ДПС(като с това не можаха да се справят хора като Филип Димитров и Иван Костов).
167
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъде не виждам в думите на Министъра приказки за равноправие - напротив той казва, че ще изрязва цяла политическа партия в България(нещо като дайте да закрием БСП). Айде да започнем да четем реално казаното и него да коментираме, а не да правим съчинения. Истината е че Москов сгафи и вместо да се извини и да успокои нещата, той допълнително ги нагнетява, като отлично знае, че това работи в полза на твърдите ядра на ДПС и БСП. Не знам защо го прави, но аз нямам намерение да си мълча(както правих преди години по повод други едни десни лидери). Щом му тежи Короната - да я сваля и да си гледа ан
166
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов и най-обикновен п%дал при това с повреден процесор. Защо БГ се управлява или от *** или от крадци п%дали с изгорели чипове, то бива невървеж но нашто не се трае.
165
2
 
2
 
! Отговори
Емин преди 9 години
Браво Москов, не се забравя реакцията им спрямо онова момче...
164
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Москов тези дни ме кара да се чувствам горд, че съм българин.
163
2
 
24
 
! Отговори
крупието преди 9 години
Мното правилно!!! Пълна изолация на ДПС и вън от "играта"!!!
162
1
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
Само че докато господин Москов казваше истината в очите на ***, госпожа,*** Цецка Цачева се скъса да натиска копчето да му спре речта! Тези като Цачева са проблема. Такава хубава реч им тегли Москов на гадните ДПС-ари ,а нашата патриотка щеше да получи мазол на пръста от натискане... та така във всички сфери. Едни искат да кажат истината ама други не искат да стигат чак толкова далече...пък да не би да изпревари БУДА по рейтинг
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименti za tova si anonimen
160
13
 
1
 
! Отговори
xan tervel преди 9 години
e ma toia moskov si e 4ist SKOT teka kato go gledm na snimkata daze mi se stryva 4e e malko 4ernok -da ne bi i toi da e ot boiata - v bg. mnogo gledat na tova .
159
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов е пич !!! Браво !
158
3
 
26
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Абсолютно сте прав г-н Москов,Местанката имам чувството че сутрин като стане газ пикае.....ехоооооооооо селския даскал айде давай с купешките лафчета,нещо екзестенциално-експониращо няма ли да чуем?
157
5
 
29
 
! Отговори
Доло ДПС преди 9 години
Господина Местан стана емблематичен с антибългарските си изказвания през пролетта на 2013. Той и шайката около него станаха емблематични със случая КТБ. Време е Прокуратурата да се задейства и да му потърси отговорност. Атака няма да може да му помогне открито. Той ще остане сам!
156
5
 
29
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
Хубаво им го, е казал!
155
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на изборите гласуват само привържениците на реформаторите може да остане на втора позиция след Радан Кънев. Иначе отива на опашката.
154
2
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Ако продължава добрата работа може и да ги спечели. Аз преди не виждах алтернатива на ГЕРБ. Но ще видим дали и тия няма да се омажат. До тук - Браво!
153
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мисля, че д-р Москов ще е новият президент на България !"АКО ГЛАСУВАТ САМО ПЛАТЕНИТЕ МУ *** НО И ТОГАВА НЕ Е СИГУРНО.