Партньорство между БСП и АБВ не е обсъждано

Свикваме конгрес в първата десетдневка на април, обяви Миков
25 яну 2015 16:41, Александър Попов
38
Партньорство между БСП и АБВ не е обсъждано
Снимка: БТА

Националният съвет на БСП взе решение за свикване на заседание на 48-мия Конгрес на партията в първата десетдневка на април. Това съобщи председателят на БСП Михаил Миков.

На днешния пленум са приети и мерки за организационно укрепване на партията. Част от мерките са до конгреса, други са с по-дългосрочен характер, посочи Миков. Конгресът ще е през пролетта, за да се фокусира върху предстоящите местни избори, добави той.

Мерките са групирани около три проблема - политическата идентичност на БСП, диалога с обществото и укрепването и развитието на партията.

Предвижда се промяна в медийната политика - по-убедително и въздействащо представяне на позиции и алтернативи, по-активно използване на социалните мрежи и предприемане на действия за по-широка комуникация чрез телевизионен канал.

Още по темата

Сред мерките е записано още, че национални и местни коалиции ще се създават на принципна, а не на конюнктурна основа, на базата на критерии и стандарти за лява политика.

За предложението на АБВ за партньорство на местните избори, председателят на БСП каза, че не е станало дума за това на пленума и повтори, че първо ще разговарят с коалиционните си партньори в "БСП лява България". Трябва да има очертаване на платформа за местните избори, за да може на политическа основа да се дефинират възможните партньори и след това и те, и ние да сме наясно, че такава политика трябва да предложим на гражданите, каза Михаил Миков.

Политическите съюзи не трябва да са единствено и само, за да спечелиш изборите, категоричен беше той.

Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев съобщи, че БСП е готова със своя проект на пенсионна реформа, който в началото на февруари ще бъде представен на социалните партньори.

БСП трудно ще приеме увеличаването на стажа и възрастта за пенсиониране, коментира Стойнев. Според него трябва да има замразяване и гъвкави форми на пенсиониране на хората на труда.

Относно работата на МВР по разкриване на убийствата от последните седмици, говорителят на БСП Атанас Мерджанов коментира, че от партията би застанала зад всяко едно действие на институциите, което води до сигурността на гражданите, за реда и спокойствието. Според него изчезването на обвиняеми се дължи на пропуск в законодателството.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: БСПмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Един от 813 преди 9 години
Единствената партия,която запази и работи с лозунгите и програмните принципи на нашата партия е била и остана ,,Атака,,.Който се чувства социалист,трябва най-сетне да гласува за нея.
21
0
 
3
 
! Отговори
Един от Сирищник преди 9 години
Миков,запомни; Първанов и Станишев нямат място в БСП и техният крак не трябва да стъпва в В исшия съвет. Станишев да върви из любимата му Иропа и да потъва в социалдемократическото блато.Запомни това. А Първанов... ти видя ли го как ти се изсмя да Бойко набираше болшинство. Прави си сметка-след него няма хора.
20
1
 
2
 
! Отговори
Стар социалист преди 9 години
Още от утре напущайте този парламент и отивайте по места.Масово социалистите ви изоставят и с безпартийни започват сътрудничество с ,,Атака,,. Тази партия ще бъде българската ,,Сириза,, а вие продължавайте да правите калабалък на Бойко и да получавата заплати от беднотата.Аз също се определям към ,,Атака,, след мъчително 25 годишно лъгане от вас.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С АБВ бизнеса на БСП няма да върви.За партията ти Миков най-добре се вписва ДПС с обръчите.Има ли пари,има власт.Има ли власт,няма правосъдие.Няма ли правосъдие,ставате още по богати.Тогава е Рай за комунистите-фиестата продължава.
18
1
 
0
 
! Отговори
Авто ине Еллада преди 9 години
Сириза обяви, че Гърция не знае какво означава това "***".И че Сириза не са комунисти.А на българските палячовци "комунисти' Сириза каз да пият една студена вода и да си гледат собственият пияндурник, и да не гледат Гърция.
17
1
 
1
 
! Отговори
бай груйчо ВИНСКИ преди 9 години
АЕ БАРАТО НАЗДРАЕ. ДНЕСКА НА КВО СИ? НА РАКИЯ ИЛИ НА ВИСКИ? ШОТО АЗ СЪМ НА ЧЕРВЕНО ВИНО САС СВИНСКО. НАЗДРАЕ.
16
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Велика победа на СИРИЗА !!!39.5% за СИРИЗА !Само 27% за проевропейската Нова демокрация.Трети са крайните десни националисти от Нова зора с 8%.Честито, *** !Това е началото на края на порочната ви античовешка и антидемократична система ! :)
15
0
 
2
 
! Отговори
От цензурата преди 9 години
Александър Попов,неприлично е да си чоплиш носа на снимката която си курдисал.*** не ти ли е правила забележка ?
14
2
 
4
 
! Отговори
Диалектически идиоти преди 9 години
Поредният априлски пленум на БКП.Ще ядат и пият до насита.А тъпите пенсионери, които гласувт за тях ще гладуват и мизеруват.Ура другари, ура за партията на червените милиардери!Ура за партията на социализЪма и комунизЪма!Да живее капитализма, ааа така де работническо селската ентелигенция.Долу Сорос, долу ЕС, долу САЩ!Долу световният материализъм, ъъъ империализъм де.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дали е изтрезнял,или още е къркан?!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами АБВ си е БСП........а БСП си е БКП/дс,кгб
11
2
 
6
 
! Отговори
ЛОГИКА И ИСТИНА преди 9 години
Ами че АБВ си е БСП....А БСП си е БКП...Цииииирк ....ДС,КГБ
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нужда, добре са си Буда и Гоце заедно!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правете по едно добро всеки ден и никога не губете човешкото в себе си.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исторически и стратегически ход на социалистите - партията майка в опозиция, а отрочето във властта. И на двете места имат представителство. Гениален ход.
7
4
 
2
 
! Отговори
Чегеварата преди 9 години
Обединяване на БСП с АБВ е равнозначно на обединяване със себе си !Левия електорат ще се оттегли от АБВ и на брега ще останат лигавите тела на медузите /Първанов и сие/!Да , АБВ усеща че ще изпадне в пълна изолация от левия избирател ,след братската прегръдка с ГЕРБ /мафиотската партия/ и бърза да се закачи за единствената лява партия, защитаваща беднотията в България !Едва ли ще мине номера , въпреки че в БСП има и други гладни за власт / "пишлемета с портмонета"/ , но номера няма да мине НЯМА
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готин, готин, един развеселен хардлайнер в приповдигнато настроение. Колко скучен би бил парламентарния живот без будната съвест на БСП - другаря Миков и другарката Мая Манолова. Казвам го откровено.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да има партньорство между управляваща и опозиционна партия? Това е пълен абсурд.
4
1
 
5
 
! Отговори
хммм преди 9 години
ако от всеки човек съберем по 10 стотинки в България ще съберем 800 бона. Можем да ги дадем на някой да сложи бомба в парламента и всички ще са щасливи. Дали няма за тия пари да се навие някой?
3
0
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Миков,Всяка година Станишев ,като събираше младежите на Бузлуджа, даваше по две кебапчета и бира от него.От тебе, ще има ли ракийка и салатка. А и водка ?