Европейските пари са три пъти повече в Южна България от Северна

Според Зеленогорски трябва да се подобри инфраструктурата
12
Европейските пари са три пъти повече в Южна България от Северна
Снимка: Булфото, архив

В Южна България инвестициите по европейски проекти са три пъти повече, отколкото в Северна България, пресметна Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Според него трябва да се положат повече усилия и да се фокусира вниманието върху Северна България, за да се намали тази диспропорция. Затова един от най-важните приоритетни проекти за правителството е довършването на автомагистрала "Хемус".

Приоритетни са и пътят Е79 до Видин, скоростният път от Велико Търново до Русе и тунелът под Шипка.

"Нуждаем се от решителни мерки в Северна България по подобряване на инфраструктурата, ако искаме да привлечем нови инвеститори, които да открият работни места и да се справим с демографските характеристики на региона. Северна и Северозападна България изостава от Южна по икономическо развитие и по цялостно развитие, по качество на живот", каза още Зеленогорски, цитиран от БТА.

По думите му в програмата на правителството за управление е заложено за райони като Ловеч, които имат проблеми с основните показатели, да бъде изграден специален механизъм за икономически преференции при евентуални инвестиции. Така към тези райони ще се насочат местни и чуждестранни инвеститори.

Найден Зеленогорски заяви още, че трябва да има по-добър достъп до култура и образование в Северозападния регион, както и да се мисли за сериозни културни и туристически проекти, за субсидиране на биоземеделието, овощарството, животновъдство и зеленчукопроизводство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE SAM CUVAL V SEVERNA BALGARIA DA GIVEIAT BALGARI
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората от северозападна България през годините са доказали,че са мързеливи пияници,пустиняци,музовири.Дори в годините на социализма бяха на последно място в съревнованието.Хора,които са злобни и завистници,хора,които се продадоха за три кила кайма и 20 лв на ДПС,при положение,че жив турчин не са виждали.В южна България хората са добри и работливи,сърдечни и усмихнати и за това са по богати.
3
4
 
6
 
! Отговори
тоя мизерник преди 9 години
Това влечуго на снимката Зеленогорски разсипа и унищожи прекрасния ни град Плевен. За 12 години превърна града в пустиня, 30 000 души избягаха заради глад, безработица и липса на перспектива. Зеленогорски обикаляше света на задграничти екскурзии с придворните си шутове и лакеи ан гърба на плевенчани. Изключителнто примитивен, злобен, злопаметен, отмъстителен и подъл. Няма нито един ден трудов стаж. Типичен пример на угоен от власт и далавери селски хитрец и гашник
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мина соцаЯж каквото има, някой пречи ли ти? Нали знаеш на крив, какво пречи?
1
2
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Борбата между Севера и Юга,само че у нас Севера изпадна в безтегловност и като че ли господина има известна заслуга за това.