Митов се готви за председателството ни на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа

Сред приоритетите са стабилизация и икономическо развитие
0
Митов се готви за председателството ни на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа
Снимка: МВнР

Външният министър Даниел Митов и генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество (СРС) Горан Свиланович са обсъдили приоритетите на предстоящото българско председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа от 1 юли 2015 г. до 30 юни 2016 г.

Стабилизация и икономическо развитие, свързаност - транспорт, енергетика и инфраструктура, медийна свобода и свобода на изразяване, миграция и справяне с бежанския поток са част от темите, които ще бъдат във фокуса на председателството ни, е отбелязал Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По думите му регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа е изключително важно за България и е основен инструмент за укрепване на сигурността и политическата и икономическа стабилност в региона.

От своя страна, генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество е изразил благодарност за подкрепата и активния принос на България за работата на СРС.

Даниел Митов и Горан Свиланович са обсъдили състоянието и бъдещото развитие на регионалното сътрудничество и на основните приоритети в работата на СРС.

В тази връзка те са обменили мнения относно изпълнението на приетата през ноември 2013 г. Стратегия "Югоизточна Европа 2020".

Митов е подчертал, че прилагането на Стратегията на СРС и Работната програма за периода 2014-2016 г. е предпоставка за постигане на приоритетните цели - икономически растеж, нови работни места, върховенство на закона, борба с корупцията, сътрудничество в образователните и научни области и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари