Станишев: Вотът в Гърция е промяна, за която се борихме

"Новото правителство да препотвърди ангажимента към Европа"
26 яну 2015 16:15,
118
Станишев: Вотът в Гърция е промяна, за която се борихме
Снимка: архив Reuters

Лидерът на ПЕС и евродепутат от България Сергей Станишев обяви вота в Гърция за послание, което казва, че трябва да се сложи край на строгите ограничения, наложени от консервативна Европа.

Още по темата
„Това е промяна, за която ПЕС, заедно с ПАСОК и другите партии членки, се бори от началото на кризата. Промяна, от която вече започваме да виждаме реални резултати и активно провеждани политики в цяла Европа”, написа Станишев в профила си във Фейсбук.

Той призова резултатите от гласуването в Гърция да бъдат уважавани. „Гръцкият народ страда много от кризата и вотът му представлява ясен и категоричен протест срещу Тройката и мерките за строги ограничения, наложени от консервативна Европа”, написа още лидерът на ПЕС.

Станишев похвали управлявалите досега социалисти от ПАСОК, че не са избягали от отговорностите и са понесли историческата тежест да задържат страната на крака. Според него така традиционната левица е предпазила гражданите и е предотвратила фалита на Гърция насред неолиберална Европа.

„Правителството на СИРИЗА ‬трябва да разбере, че за да бъде успешно, трябва да поддържа открит диалог с ПАСОК и другите прогресивни партии, ако иска да изгради силен национален консенсус”, съветва лидерът на ПЕС. „Гръцките граждани се произнесоха демократично и сега политиците трябва бързо да съставят правителство, което да потвърди ангажимента си към Европа”, допълва Станишев.

Според него е време всички социално-демократични сили да действат заедно и да противодействат активно на продължаващото присъствие на крайно дясната „Златна зора“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ ПА........xa xa xa xa
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ако се върне в БГ, ще го разчекнат, а ако се върне с Моника, останалите българи ще емигрират
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP???? VIE STE TERORISTI, NQMATE NISHTO OBSHTO S LEVICATA !
79
2
 
7
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
Съсел серГЕЙ
78
3
 
12
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Ще го бия тоя , ама много ей.
77
2
 
11
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
И тоя се борил.....
76
2
 
25
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Това е политикът който продаде България на ДПС,политикът който се целуваше с Местан,политикът който изнесе от България като видя че се е осрал яко.Ще гориш в ада *** червен
75
4
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
И_иот, Гърция върви към потоп, той се радва. Крайно леви и крайно десни в едно управление? Напомня ми за един лидер с мустачки. Гърците ще гласуват пак до 6 месеца.
74
2
 
28
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Нагъл и лъжлив безсрамник!Ти за какво си се борил бе ***,ти който си един жалък безидейник и безродник нямаш право да говориш въобще за политика и партии
73
3
 
29
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Щом и Станишев се е борил за Сириза в Гърция , другарите гърци много ама много са го закъсали . Да им е честито , венсеремос ура...а...а
72
22
 
1
 
! Отговори
Komunista преди 9 години
Велик политик
71
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ти пък пубер,какво знаеш за баща му,че се изказваш и пикаеш срещу вятъра.Факти обоснови се с факти. Твоята работа е ля-ля-ля-ля.Кажи нещо конкретно.Замяза като един,който чул нещо и на друг му казали и тра ла ла ла........
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво сергишев, така разбират борбата *** - зад граница така правеше баща му и преди 89' гонина!
69
5
 
7
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До СТАВРИ ОТ 87 постСтаври, този мушморок бе номиниран от българите за беглец на 2014г.Йок -ГЕРБ,БСП,ДПС,демократи и цялата политическа ***.Така,че няма как да бъде освидетелстван : що му е и от какво е психясал.
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е като тебе. Без един ден трудов стаж. 100% МЪРЗЕЛ.
67
4
 
19
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Лекарите не определиха ли от какво е болен тоя?Като гледам засега не са открили цяр.
66
6
 
26
 
! Отговори
СерГей преди 9 години
Където е минал социалист остава само беднотия и ***. Колкото по-бедни - толкова повече гласуват за СоциализЪма. Не че ми е жал за Гърчулята, ама поне наблизо имаше работа. Сега тези всичко ще опоскат. След това ще можем да се гордеем че сме по-добре.
65
8
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всъщност политиката на ЕС у нас е провал,познайте кой има основен принос за това.
64
21
 
2
 
! Отговори
БАЗА В ШАБЛА! преди 9 години
онази пу..а плевнелиев и *** защо мълчат???? ние в демокрация ли живеем или какво! че никога не е имало тук руска база! БУНТ МАМА ВИ СТАРА ЩЕ ГОРИТЕ В АДА И ДЕЦАТА ВИ СЪЩО И МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ
63
3
 
37
 
! Отговори
Иво преди 9 години
След като "оправи" България за което трябваше да бяга в Брюксел сега наш плъхчо се прицелил в Гърция. Скоро и гърчолята ще попържат яко чуят ли името на шивача Станишев.