Парламентът отказа дебат за Русия и база на НАТО у нас

Мобилизират български военнослужещи, обяви Волен Сидеров
Обновена: 28 яну 2015 10:07 | 28 яну 2015 10:07,
247
Парламентът отказа дебат за Русия и база на НАТО у нас
Снимка: Булфото

Мнозинството в парламента отказа дебат за разполагането на натовски бази у нас и за преосмисляне на подкрепата на санкциите срещу Русия.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, военния и външния министър, на което да бъде дадена повече информация за посещенията на американския държавен секретар Джон Кери и шефа на НАТО Йенс Столтенберг в края на миналата седмица.

Още по темата
Депутатите от мнозинството отказаха да вкарат в дневния ред и искането на Кристиан Вигенин от БСП българският парламент да излезе с декларация, в която предлага на Европейския парламент да преразгледа санкциите срещу Русия.

"Посещенията на Кери и Столтенберг бяха пълни с дезинофрмация и непрозрачност. Предизвикани са от желанието България да бъде въвлечена във военни действия“, обяви Волен Сидеров.

Той съобщи, че до централата на "Атака" пристигали тревожни факти, че в различни части на страната тече мобилизация – изпращат се повиквателни. „Това още веднъж потвърждава, че на тази среща е поставено искането за мобилизиране на български военнослужещи“, каза Сидеров.

"Броени дни след посещението на шефа на НАТО България се съгласи да даде военна база на нос Шабла, на 400 км от Крим“, припомни още Сидеров. Според него към Крим ще бъдат насочени ракети от базата в Шабла.

"Мислите ли че, Крим няма да отвърне. Ще отвърне и още с по-голяма сила. Русия ще отговори на заплахата с контрамерки, тоест ние ще бъдем обект на евентуално военно нападение“, каза още националистът.

Той обяви, че "Атака" започва кампания в засегнатите райони срещу разполагането на натовската база. "Сигурен съм, че българите не искат натовска база. Трябва да покажем, че не искаме да бъдем площадка на опасните игри на САЩ", обясни Сидеров.

Според Вигенин пък България трябва да даде тон за друг подход към Русия и Украйна. „Този разговор трябва да бъде проведен първо тук, в него не трябва да се замеряме с про и анти европейци, да бъдем най-напред българи“, каза бившият външен министър.

Според Вигенин България трябва да престане да върви в коловозите на една политика, която все по-рядко дава резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima li voina jivi shte vi dera ot depytat nadoly zaedno s familiata .
144
20
 
4
 
! Отговори
ОТ ЮАР преди 9 години
Мнозинството от българския народ сме с Европа и Америка. Над два милиона емигрираха главно в тази посока. Никой не ще към Русия. Русия нанесе най-големите щети на България, като създаде фалшивата македонска нация, а Зап Покрайнини отидоха в Сърбия. СССР окупира България и наложи болшевишки режим насила-на избори руските *** нямаше да имат дори 10%. Затова, не една, а пет натовски бази да направят - малко ще е! Нека има повече НАТО в Черно море, да се блокират руснаците да не минават Босфора!
143
4
 
13
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
"Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, военния и външния министър, на което да бъде дадена повече информация за посещенията на американския държавен секретар Джон Кери и шефа на НАТО Йенс Столтенберг в края на миналата седмица."Русия е мой приятел. Не искам някой да си извършва военните действия от МОЯТА ТЕРИТОРИЯ ! ЕЕЕЕЕХООООО, ЧУВАМЕ ЛИ СЕ ????????
142
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Референдум!За напускането на нато и ес!Веднага!Българските интереси отново не са защитени, както бе и в първата и втората световна война!Искаме неутралитет и приятелство, а не война!Вън фашизма и радетелите му ес и нато от родината ми!Вън! Вън! Вън!
141
13
 
1
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Доколкото разбрах, Путин е решил да даде Сибир на хазарите за да спрат войната в Украйна. Там ще бъде Хазария 3.0. , защото се оказва, че СССР не е бил нищо друго освен Хазария 2.0. Ураааааа!
140
11
 
5
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Та пак ви казвам, щото *** сте дебиляти, *** руснаци не са руснаци, ни донски казаци!
139
5
 
7
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Четох и питам дали е вярно. Варненци би трябвало да знаят най- добре. Ако не по фамилиите то поне по секса. *** руснаци няма!))))
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МракЗдрасти Мрак, светни първо лампата и се огледай, че май верно си на тъмно! А сега ми кажи, тази информация от г-н Сидеров ли я имаш. Поздрави от Варна
137
0
 
6
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Значи те идват тук да избягат войната, а нас ще ни пращат за биотор срещу руснаците. Насрудин ходжа и хитър Петър ряпа да ядат, хахаха!
136
2
 
1
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Понеже темата Варна вече присъства, бих попитал варналии, истина ли е, че 200 к руснаци там, закупили имоти не са били москали, а хазари? Да не излезе, че всичко заради което мразите москалите е дело на хазарити? А продажници, слуги на хазарина Сорош?
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименняма проблем, защото в мешката има и руло тоалетна хартия
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдааааа, току що във Варна опънаха един тезгях пред катедралата и започнаха да раздават по един автомат, противогаз и парашут на всеки минувач
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 199Xa, xa! Bulgarija shtjala "da si vurne" na Rusija! Kakvo da i vurnem be, Muncho - 200000 zaginali i raneni ta ti da ne nosish fes sega! Ili che, neredovni kato teb, BG-fashisti, objaviha vojna na USA - sajuznika na Russija, ta yankite, se previli ot smjah i objavili "edin vals" po sluchaja. A posle,zaedno s UK, ni spukaha ot bombardirovki, srinaha polovin Sofija,ubiha 2500 dushi. Zaslujihme si go, zaradi "vojnstvenite","geroichni" mishki kato teb, koito pri purvija izstrel se skatavat
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До светкавицаИ ние дадохме, къде мислиш отидоха милиардите на КТБ? Ама всичко се крие. Затва ще се сме първи ище ни бъде топло от ядрената зима.
131
0
 
12
 
! Отговори
старшинката преди 9 години
До 205КАТО НАЧАЛО СЕ ГРЪМНИ В КРАКА ЗА ЗА РАЗБЕРЕМ МОЖЕШ ЛИ ОЩЕ ДА СТРЕЛЯШ.ПОСЛЕ ЩЕ МИСЛИМ ЗА КЛЕТВАТА ТИ ПРЕД НРБ.НОСИ СИ И ЦУКАЛО ЗА ДА СИ В ПЪЛНА БОЙНА ГОТОВНОСТ.МОЖЕ ДА ИМА МАРШ НА СКОК .
130
10
 
7
 
! Отговори
111111 преди 9 години
Хахахахахахаххххх бялата златка пак напъната..........
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 183Ma mnogo predvidlivi rusnatsite be! Oshte predi 140 godini, kogato sa zapochnali da proektirat metroto javno sa se doseshtali kato kak shte se razvie svetat. I ... napravili metro - "boNbo ubezjshte".
128
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен анонимник преди 9 години
Вече се записаха в отряда трима анонимни специалисти по спортно хранене и пиене, силно мразещи руските поробители и милитаристи. Очаквам и другите дето помнят първата световна война и освободителните американски ескадрили над София, които бомбардираха и разбиха на пух и прах мръсната комунистическа българска *** през втората световна война
127
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отивам да хапна пица и се връщам да пиша!
126
0
 
9
 
! Отговори
маскиран анонимен преди 9 години
Абе много анонимни юнаци в тоя сайт бе и всичките разбират и от история и от военно дело и са готови веднага да освобождават поробените народи.