Мавродиев няма да подава оставка, работил перфектно

Свършили сме си работата пунктуално, заяви той
Обновена: 29 яну 2015 17:07 | 29 яну 2015 17:06, Десислава Попова
17
Мавродиев няма да подава оставка, работил перфектно
Стоян Мавродиев. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев не смята да подава оставка, обясни самият той пред журналисти, след като по-рано днес лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев настоя, че той трябва да напусне поста, защото е загубил доверието на обществото заради слаб контрол върху финансовите институции.

Още по темата

„Няма причина да подавам оставка, защото оставка се подава за недобре свършена работа, за добре свършена работа институциите трябва да получават политическа подкрепа, а не обратното“, заяви той.

"Политиците имат право да правят политически декларации, нямам намерение да ги коментирам." Така Мавродиев коментира искането от страна на Реформаторския блок да подаде оставка.

"Не съм съгласен с нито един от мотивите в искането за оставка, те не отговарят на фактите и на нашите правомощия, няма как да приема нито един от тези мотиви", каза Мавродиев. "КФН работи перфектно, свършили сме си работата пунктуално, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме", подчерта той.

По думите му КФН изпълнява законите такива, каквито са гласувани от парламента. Той посочи, че комисията многократно е правила предложения за промени в сферата на пенсионните фондове, но те не са били приети.

Мавродиев присъства на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което се изслушва ръководството на КФН.

Още икономически и финансови новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
tаta преди 9 години
Ега ти наглостта и безпардонието! Дето е нахален, ами не знае задълженията и отговорностите на поста, който заема и парадира с това пред медиите!КОЙ ГО НАЗНАЧИ този и защо още НЕ Е УВОЛНЕН!Не е вярно, че щели да започнат дела в Европ. съд, няма основание, защото според БГ закон, той е пренебрегнал изпълнението на задълженията си и го е направил за собствена изгода. Европа не толерира такива, а за липсата на морал у въпросната персона въобще не говорим - такъв НЯМА!
12
0
 
0
 
! Отговори
бореца преди 9 години
Като се говори за пенсионните фондове ще напиша какво е реалното положение по моята партида започваме направени удръжки от заплата - 10860 лв, за 14 години,разполагаема сума - 8360 лв, удържани такси за обслужване - 1860 лв.И какво излиза накрая аз съм на загуба таксите за обслужване си вървят и така се получава че храним още едни пиявици и хрантутници наречени пенсионни фондове!как така ще съм на минус като 80% от портфейла им е в ДЦК като средната годишна доходност е 5-6%!
11
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
От 1 виден представител на лумпеннационалистите, друго би било изненада.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ така яростно защитават Мавродиев, защото е тяхно куче и знае номерата на Тиквата още като кмет, когато крадеше парите за строежа на Метрото. Отвори ли си устата Борисов е при Бай Ставри, дори преди Цветанов.
9
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Гилотина
8
1
 
14
 
! Отговори
Един преди 9 години
Точно така, перфектен си! На тъпия овчедушен народ му трябват ей такива колячи като тебе - нагли и безпардонни. В Германия принудиха президента си да подаде оставка, защото ЖЕНА МУ взела кредит с преференциална лихва!!! Тука изчезнаха едни ЧЕТИРИ МИЛИАРДА, нито една институция не разбрала, а цялото последствие е че глобили одитора със мижави сто хиляди лева. И работата била свършена перфектно. Браво. Хора по улиците не виждам. Няма шанс тази държава - матриалът не става.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работил перфектно!!!Пеевски и Доган също смятат така.
6
1
 
18
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Чрез нахалство към регрес!
5
2
 
31
 
! Отговори
Будала преди 9 години
При големият резил с КТБ, контролен финансов орган да твърди, че си е свършил работата перфектно ? Нямям думи !!!По-нахални са само гърците !
4
1
 
7
 
! Отговори
plamen70 преди 9 години
POREDNIA MAITAPCHIA ABE S KONKYRS LI SE IZBIRAT TAKIVA XAMSTERI NA TAKIVA VAJNI POSTOVE,NALI TE VIDIAXME KOLKO SI BEZYPRECHEN PAPAGAL TAKAV
3
1
 
21
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Самозадоволил се тоя, демек работил перфектно според него! Ей тоз трябва да каже как КТБ се търгуваше на борсата, като е била такова пробито корито? И после да се оценява!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя защо не е в затвора
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагъл ***.