Парламентът да разследва катастрофата на енергетиката, иска АБВ

"Преди да се говори за задължителен вот, да се пита КС"
29 яну 2015 16:17,
6
Парламентът да разследва катастрофата на енергетиката, иска АБВ
Снимка: БТА

Депутатите от АБВ ще внесат искане за създаване на временна анкетна комисия в парламента, която да се произнесе за състоянието на енергетиката ни и за катастрофата, до която е докарана енергийната система в България. Това обяви зам.-шефът на партията Румен Петков.

Още по темата
Той обясни и че със спирането на строителството на Южен поток са изгубени 5000 нови работни места и още около 1500, които е  трябвало да бъдат разкрити за поддръжка на съоръжението.

Той беше категоричен, че ако България започне да купува руски газ от Турция, това няма да е форма на диверсификация, а  добивът на шистов газ би бил пагубен за България, защото ще нанесе вреда на туризма и в районите на Черно море и Добруджа.

"При условие, че няма гаранции за строителството на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" от американската компания, България след десет години ще бъде поставена под тотална енергийна  зависимост", каза Петков, цитиран от БТА.

Зам.-шефът на АБВ призова преди да бъде обсъждано въвеждането на задължително гласуване, да бъде попитан Конституционния съд дали няма противоречие с основния закон. Петков съобщи, че АБВ ще се яви със самостоятелни кандидати на предстоящите местни избори.

Той направи коментарите си във Велико Търново, където представи първата група на АБВ в общински съвет – тази в старата столица. Нейни членове са областният председател на АБВ д-р Драгош Методиев, членът на изпълнителния съвет на партията Николай  Илчев и Ваня Павлова, досегашен общински съветник от ДПС във Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Крадецът вика - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ! Този хамелеон , мошеник и нагаждач КОЙ ЩЕ разследва ? Нека разследването да започне с него !!!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само енергетиката ли? То държавата я няма вече. Но е казано: всеки народ си заслужава управниците.
3
1
 
34
 
! Отговори
съвет преди 9 години
Ако искате да сметете нещо под килима, направете анкетна комисия за него!
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха добър ден, може да няма туй онуй може заплатите да са ниски сметкиге високи, но сме в ЕС и ни тупат по рамото. Браво сега Кунева да ходи да иска компенсации за спрените реактори.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PIANITE BOKLUZI VAN OT BALGARSKIAT PARLAMENT