АБВ не е опасна за разделение на левицата в по-далечен план

"БСП лява България" не е проект за едни избори, заяви Миков
31 яну 2015 14:49, Елка Василева
18
АБВ не е опасна за разделение на левицата в по-далечен план
Михаил Миков. Снимка: БСП

Аз съм убеден, че АБВ не е опасна за разделение на левицата в малко по-далечен план, защото АБВ не предлага лява алтернатива за развитие. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на семинара ПЕС и БСП "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г." в Пловдив.

От АБВ изповядват един леко обиден за избирателя прагматизъм в реализирането на определени властови амбиции, полезни за тесен кръг за ръководството, посочи той.

Още по темата

Миков отбеляза, че АБВ участва в дясно правителство с неолиберална програма, със сериозно тежко разминаване между програма и дела, между това, за което си получил гласовете на избирателите и това, което ти се налага да гласуваш в десен и националистически кабинет, дясно и националистическо мнозинство.

 "БСП лява България" не е проект за едни избори, декларира Миков.

Лидерът на БСП отбеляза, че интересна би била битката с "Атака" и отчасти с Патриотичния фронт, защото тези субекти, основно "Атака", в последно време се борели да заемат ниша в крайно лявото пространство.

Миков сравни ГЕРБ с НДСВ и ОДС - партии с "харизматични" лидери, които за кратко време събират много обществена енергия, получават власт, формират клиентела и естествено губят популярност след изтичане на периода на годност. Отличията на ГЕРБ от този класически сценарий били свързани с формирането на метамилитаризирана структура, която дава по-добра организация.

Според Миков социалистите трябва много по-активно да се съобразяват с настроенията в обществото, да дава доказателства, че е потребно повече ляво в политиката на страната. Не бива да допускаме да поемаме повече отговорност, отколкото избирателите са ни отредили на опозиция, каза още той.

Миков призова и за по-голяма солидарност в БСП на всички равнища. Когато искаме да кажем на обществото в разделена България, че трябва да е по-солидарно, трябва да дадем пример със своето отношение помежду си, добави Миков.

Ежедневно трябва да доказваме нашата идейност и принципи и лявата политика като алтернатива на разбирането, че няма ляво, няма дясно, има власт, заяви председателят на БСП. Затова искаме да имаме определени критерии, които да формулират рамката на политическото сътрудничество - да видим по какво се отличава кметът социалист от кмета на десницата, посочи той. По думите му другото разбиране - да участваме и да спечелим кметския кабинет, се е поизчерпало.Той призова въпреки търсенето на широка подкрепа да се вкара отново идейният елемент в изборите наесен.

БСП трябва да има достатъчно самочувствие, защото политическия  процес в Европа, у нас, света, доказва все повече краха на дясното, заключи Миков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: БСПМихаил МиковАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Миков, щом АБВ не е опасна,ами да те запишем и тебе в АБВ
14
0
 
3
 
! Отговори
Бай Кольо преди 9 години
Мишо айде наздраве! Честит Трифон Зарезан! :)
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ляво няма във вашата партия! Не знам защо си мислите че политиката ви е лява?... и да не забравите пак да се прегърнете с ДПС, та и 10 % да не вземете...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП лява България, но с ....десни ръководители, всичките до един са мултимилионери, собственици на всякакви предприятия, това са червените капиталисти, те са създателите на днешна съвременна мизерна България! Те окрадоха до шушка държавата и с парите на народа станаха честни частници с милиони в банковите си сметки, с къщи разпръснати по известните скъпарските наши и чуждите курорти! И тази червена *** претендира, че се грижи за доброто на хората, пфу - безочие, наглост и демагогия на квадрат
11
1
 
5
 
! Отговори
Иска му се преди 9 години
Иска му се на Миков да е като Ципрас, ама бая ципураки трябва да изпие, докато БСП спечели подкрепата на СИРИЗА в България. След Сидеров тука такива популистки изгъзици не хващат дикиш. :)
10
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Наздраве, Миков, за ''краха на дясното''! :)А за краха на лявото в Бългрия какво ще кажеш? Последният и пореден ляв напън завърши доста комично, а?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мико Шишето
7
2
 
5
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
До проф. Аврамов И аз съм го казал отдавна, че БСП се изчерпа като лява партия.Разпускане и създавате на нова истинска лява партия от хората. С тия врътки около лявото, но не и с него отвратихте народа бе!Бсп-то, останете си ляводесни и не ни обърквайте повече.
6
2
 
10
 
! Отговори
pet преди 9 години
Имаха шанс и го пропиляха заедно с ДПС!БСП е една умираща партия!
5
1
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
До АнонименЗащо обиждаш котилото си?
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които вярват в левици са също толкова *** като вярващите в десници. Бъдещето е в етническите вотове и напрежения и в политическата содомия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MISHE AI NAZDRAVE I DA SE VRASHTA SERGEI
2
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кака гласуваха левите евродепутати в брюксел санкциите срещу русия
1
2
 
17
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 9 години
Действително има нужда от нова партия от типа на Гръцката СИРИЗА. Голям проблем е че нито БСП нито АБВ са истински ляви. Има нужда от партия която да прокара закон против спекулата, включително и да обложи с висок данък спекула АМЕРИКАНСКИТЕ ТОПЛОЦЕНТРАЛИ както и фотоволтаиците. Да проведе активни мероприятия завършващи със затвор за виновните за Кооперативна Банка; да ограничи естествените монополисти като Водоснабдяване, Електроснабдяване и Топлофикация. Глупаво е да се остави това на Атака