Кабинетът казва до дни отиват ли си Лазаров и Писанчев

Вучков ще издигне свой кандидат за главен секретар на МВР
26 фев 2015 16:21,
26
Кабинетът казва до дни отиват ли си Лазаров и Писанчев
Снимка: архив Булфото

На следващото си редовно заседание другата седмица кабинетът ще излезе с предложение за директор на ДАНС, главен секретар и ръководител на държавна агенция „Технически операции”. Тогава ще стане ясно дали сегашните шефове - Владимир Писанчев, Светлозар Лазаров и Цветан Китов, ще запазят постовете си или ще бъдат сменени.

Още по темата
Това стана ясно от думите на вътрешния министър Веселин Вучков. Самият той обяви, че ще издигне своя кандидатура за главен секретар на МВР. Министърът е сред основните критици на сегашния главсек Светлозар Лазаров и едва ли той ще бъде фаворитът му.

Въпросът кой да е шеф на трите служби скара сериозно партньорите в управляващата коалиция преди седмици. Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е доволен от работата на Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев и че не смята да ги сменя. Направените от тях грешки Борисов оправда с това, че са изпълнявали заповеди на бившия премиер Пламен Орешарски.

Реформаторите и Патриотите обаче поискаха смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО. На тяхна страна застана и президентът, който се противопостави на мнението на премиера.

„На 4-ти март ще обсъдим въпроса на МС и ще стартираме процедура съобразно новите правила на променените закони за ДАНС, за МВР и за СРС”, каза днес вътрешният министър.

Той обясни, че кабинетът ще предложи на президента кого да назначи за председател на ДАНС, главен секретар на МВР и ръководител на държавна агенция "Технически операции".

„Законите са категорични, трябва да има нова процедура. Аз тогава ще предложа своето име”, обясни още Вучков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
tv преди 9 години
nie kazvame vie ne
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нии си имаме главсек на МВР и товае Калин Георгиев,тои е наи съвременият Полицаи в БГ историята.Дори и трябва6е дае министър на МВР.
12
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
КАКВИТО И КОЗМЕТИЧНИ РЕФОРМИ ДА СЕ ПРАВЯТ В ДАНС ВЪПРОСА НЯМА ДА СЕ РЕШИ С ПИСАНЧЕВ И С ЛАЗАРОВ въвМВР.ДАНС е сформиран из основа на служители от МВР и ДС,бивши политработници и тези ОТ ДОТО.Те отидоха не да са полезни на нац.сигурност аза лични облаги по голяма заплата и висока пенсия.А ко правителството има политическата воля нека да последва прмера на Румъния и Грузия които разпуснаха по хиляди служители поради липса на професионализъм и поготовка.
11
2
 
5
 
! Отговори
АЛО преди 9 години
абе при тиквата все смени / ко правим в тази кенефска държава / истената че бг то фалира преди 4г / но няма кой да кажеееееееееееееее
10
2
 
7
 
! Отговори
rldk преди 9 години
щеси отидат ако Пеевски разреши...
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo gi zabavihte tiq ubavci...marsh komuneta dolni..!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...отдавна трябваше да ги махнат !
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименda dans e organizacia na nashite i vashite otrasli na direkcii i direktori vsichki raboteshti za niakogo i za sebe si dalaveri vsqkakvi drygi deinosti ot tozi rod s cel pari ,toq pisanchev lazarov ama te sa mnogo ogromna korypcia borba za vlast borba za pari licemerie i t.n. i tn.nikoi ne go interva darjavata a a da napalni djoba s pariiiiiiii.e ta tva dans.
6
6
 
5
 
! Отговори
сериозна кариера преди 9 години
Вучцветанов предлага главсек със сериозна кариера в МВР, във ВИС, СИК, при братя Галеви, при Маргините, при Пашата, при баретата, при Маджо и при Митьо Очите.
5
6
 
14
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Няма значение кой ще сложат. Важното е да не е слуга на БСП или ДПС . Сегашните са слуги именно на тези партии. Затова вън .
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който и да сложат това си остава една шуробадженакорушветчийска орда некадърници, занимаваща се само с прикриване на престъпления, изнудване, рушветчийство и слухтене като ***.
3
0
 
16
 
! Отговори
дон преди 9 години
г-н Министървсички знаят че Лазаров е човек на ПървановМахай този *** от този пост.Той две думи неможе да каже на кръст.Но нали е зет на Камен Пенков човек от АБВ и твой бивш колега го държишв банкя са комший с бате бойкистига този пред народа МВР ООД добре работи
2
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 години
Вучков,след цирка с глсуването на заема,издигни Пеевски за директор на ДАНС,та панаира в държавата да бъде съвършен,но сигурно нямаш такава смелост.
1
2
 
5
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Поредната грешка на сборището.Нищо...Има и за още.