ДБГ нямали връзка с назначената Прошкова в МВнР

"Митов избира по своя преценка политическия си кабинет"
Обновена: 27 фев 2015 16:53 | 27 фев 2015 16:51, Веселина Йорданова
14
ДБГ нямали връзка с назначената Прошкова в МВнР
Даниел Митов. Снимка: архив, БТА

От "Движение България на гражданите" отрекоха да имат връзка с назначаването на Десислава Прошкова за съветник на външния министър Даниел Митов.

Назначението на Прошкова, която е съпруга на столичния общински съветник Прошко Прошков, е от няколко месеца. Според медийна публикация тя вече командвала част от служителите във външно министерство и твърдяла, че има силна подкрепа от вицепремиера Меглена Кунева.

От пресцентъра на ДБГ уточняват, че нито председателят, нито заместник-председателите на партията по някакъв начин са свързани с назначаването на съветници на външния министър, в това число и на Десислава Прошкова.

„Министърът избира по своя преценка политическия си кабинет и съветниците си, а от ДБГ нито е искано предложение или съгласие, нито е давано становище за персоналния състав, независимо че МВнР е едно от министерствата в ресора на вицепремиера Кунева. В този смисъл всякакви спекулации с името на Меглена Кунева и ДБГ са несъстоятелни“, пише в съобщението.

От ДБГ отбелязват още, че няма членове на партията, препоръчани за назначение в МВнР или негови структури, защото уважават правото на министъра да определя самостоятелно кадровата си политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МВнРДаниел МитовДБГ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Джо преди 9 години
Божеееее, колко сме невинни, а?!?!?!
11
2
 
7
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Все нямат нищо общо! Не знам тия хора наистина ли са толкова нагли и грозни или просто си вярват, че някой им вярва на лъжите? Как пък една стервичка без опит стана изведнъж съветник? Какъв опит има за поста...или и тя е танцувала на пилони пред когото трябва? РъБ, лейдис анд джентълмен!
10
0
 
8
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Митов, и да не си мит, ще те отмият ....
9
1
 
19
 
! Отговори
Външен преди 9 години
Лошото е, че всичко, което е написано в ПИК, е вярно. Момичето преди е било стажантка във Външно, преди около година. Сега като дойдоха партизаните, се оказа голяма шефка. Ходи по коридорите, прави интриги и крещи по цял ден. Малко е пълничка, но се мисли за голяма красавица. Върти очите, крастосва балдърите напред назад и се чуди с кого да флиртува. Държи се агресивно, дори просташки. Въпрос на време е да се простреля в крака в някаква ситуация, защото има голямо самочувствие. За бой е Митов, з
8
1
 
9
 
! Отговори
Ибрахим-манаф преди 9 години
Ашколсум гюзел кьопек па много си убав и бел беее
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИТОУФФ, За какво ще те съветва Прощковицата бе весел
6
0
 
15
 
! Отговори
горд съм преди 9 години
Начело на държавата гордо се извисяват ПРОШКО до ПРОШКО, начело с най-големия ***.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пр.Пр.и Д.М.бяха едни от първите.които се отцепиха от ДСБ и преминаха в България на гражданите.Принципи ,морал,достойнство от предателско-подмазвачески елементи Не ОЧАКВАЙТЕ.Изгубих надежда ,че има политици ангажирани с каузи и добри намерения.Личният интерес е водещ.Бягайте крачета да бягаме от процъфтяващата шуробаджинащина
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестърите разделят единствено и само нашите пари. Ако някой вярва, че друг им плаща, значи е наивник. Справка: вчерашният заем.
3
0
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Един малко наивен въпрос: Куневи, семейство ли са?
2
0
 
16
 
! Отговори
активен преди 9 години
И за какво се борихме. В момента е най-голямото задкулисие в 25-годишната демокрация, но няма кой да го забележи. Няма кой да зададе въпроса "Кой". И кой ли да го зададе - журналисти ли с 106 място в света "свободна преса". Протестърите ли, които в момента разделят американските пари.
1
1
 
21
 
! Отговори
uu преди 9 години
Даже и не мога да си помисля за някакъв пръст на г-жа Кунева или г-н Кунев...Обидно ми е даже да си го помисля...Че тя, г-жа Прошкова по презумпция е най-кадърната. Щом е съпруга на г-н Прошков!!!!В България, по принцип, докоснеш ли се до властта, моментално ставаш най-умен и кадърен...