ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд

Имамов зове Вучков: Намерете извършителите на тези прояви
Обновена: 27 фев 2015 12:18 | 27 фев 2015 12:18,
124
ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд
Снимка: Булфото, архив

ДПС се възмути от неспиращите посегателства върху джамии, сгради на мюфтийството и клубове на партията в Благоевградско. С декларация от парламентарната трибуна движението призова вътрешният министър и отговорните служби да открият извършителите и да ги предадат на правосъдието.

Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов припомни, че поредното нападение е било преди няколко дни – на 22 февруари, върху сградата на районното мюфтийство в град Гоце Делчев. Тя осъмна с надраскана с обидни свастики и надписи.

"Подобни вандалски прояви на нетърпимост и крайни форми на ксенофобия подхранват страховете от ескалация на напрежението в района“, обяви Имамов. Той обясни, че тревогите на ДПС още повече се засилват от факта, че това не е изолирано явление в Благоевградско.

"Районното мюфтийство е обект на многократни прояви на подобни вандалски актове“, каза депутатът и допълни, че старата джамия в Гоце Делчев и мюсюлманският храм до Благоевград също са били осквернявани.

Многократни ксенофобски атаки били извършвани и срещу клуба на ДПС в Гоце Делчев.

"С дълбоко съжаление и тревога отбелязваме, че досега не са открити извършителите на тази религиозна и етническа омраза в района“, каза още депутатът. Той се възмути и от това, че нападенията се представят като криминални и хулигански прояви.

"Убедени сме, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен, защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват“, каза Имамов.

Той призова вътрешният министър Вучков да намери извършителите на нападенията и добави: „В името на общото ни минало, настояще и бъдеще“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бреййййй пък техните хора като Рушат Нашите Архитектурни Паметници И посягат върху Българските Православни Църкви Врява Няма вината винаги се хвърля на Леви и Десни Е сега Дпс защо не обвини Електората си от Роми да кажем който са най вече Евангелисти Защо ли На мюсюлманите в България са им все виновни БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ а тези от Електоратът им са все Света Вода Ненапита??????
75
3
 
1
 
! Отговори
ДО 77 преди 9 години
ама много са ти промили мозъка.Приели исляма насила..ха..ха.Просто за мюсюлмани е имало данъчни облекчения в ОИ .И какво сега? Да приемат насилствено християнството ли?Мислеш ли че ще са искрени(да не споменавам че агентите на ДС са най набожните християни ,но преди това взривяваха църкви и избиваха свещеници).Не вас ви интересува просто ком идеологията да не се чувстват тези хора свободни , а да ги контролирате(Религията опиум за народите,нали?)Ако не беше тазо надпревара за контрол на хората н
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до *** от село Тия мюсюлмани ,които помагат за строежа на църкви са българи на които дедите им са били принудени да приемат исляма.През комунизма по същия начин много хора станаха комунисти без да са убедени,но...иначе няма да допуснат детето му да учи във ВУЗ.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До realist Ей реалист.Ти не си ли научил българската азбука? Тя се учи още в детската градина.
72
2
 
0
 
! Отговори
до Мунчо от село преди 9 години
Ние "геури" казваме и на хора(ислямистите) които убиват уж заради религията.Май ти си завършен такъв.....Нима като надраскаш храм,запалиш или оскверниш гробище те прави по-добър?В тези животински действия няма нищо човешко!А се разрови и виж колко мюсюлмани помагат за строежа на църкви?
71
5
 
4
 
! Отговори
до Мунчо от село преди 9 години
През Османско владичество българския народ се е запазил с вярата си,езика си ,народност си.Ако бяха искали да се претопи за 500г нямаше да има нито един християнин(както Волжка България се загуби под руско иго). И къде ги видя ти църквите под земята? В ТОЗИ ПЕРИОД ИМА ПОСТРОЕНИ ТОЛКОВА ЦЪРКВИ ЧЕ ВИЕ СЕГА НЕ МОЖЕТЕ ДАЖЕ ДА РЕМОНТИРАТЕ И СЕ РУШАТ!
70
3
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
ти напред,ний след теб
69
4
 
7
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Ми,вкопайте си храмовете под земята,както са били нашите църкви през турско робство.Тогава никой няма да ги драска със спрей.Другият вариант е да приемете християнската вяра на дедите ви,да си смените имената и да вървим заедно.Приемаме ви като братя.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надраскали джамията ...неграмотници.И още нещо за неуките: Знака (IYI) е и знака на племето Каилъ-основателите на османската империя)
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се замисля ДПСдо сега не е предложила един закон , който да е от полза за народа, да не говорим за електората му, който е на дъното и не си мръднаxа пръста да поправят жизненото му ниво. За да искаш нещо първо трявва да дадеш, а не непрекъснато да търсиш виновни за какво ли не. Защо приеxте този заем, който цял народ не иска? Каква е поредната ви сделка с управляващите и колко ви платиxа?
66
6
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Колкото на някой да не им се иска Исляма е и българска религия !Да си различен от православен не те прави по малко българин! До 2011г има регистрирани над 110 нападения над мюсюлмански храмове,може да прочетете по дати:(За тормоза над мюсюлманите у нас- хафъзов) Осъдени няма!
65
4
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
Какви храмове те гонят, бе? Извоювали сме си правото да строим храмове с кръв! Турците са сринали всичко със земята. Наистина живееш в друг свят или не си чел грам история. Аз обаче си знам историята.
64
2
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
Какви храмове те гонят, бе? Извоювали сме си правото да строим храмове с кръв! Турците са сринали всичко със земята. Наистина живееш в друг свят или не си чел грам история. Аз обаче си знам историята.
63
2
 
1
 
! Отговори
до кукувица преди 9 години
Въпроса ти е съвсем подходящ за никнейма ти,ясен ли бях или още да опростявам отговора
62
3
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Имам един въпрос към хората които ми пишат ( - ).Господа, наистина ли мислите, че ако се вдигнете сами във въздуха с няколко шашки динамит в някое кафене, на онзи свят ще ви чакат 70 девственици за да правите секс с тях? Ако наистина мислите така, повече въпроси нямам, защото сте за психиатър.
61
6
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
При такъв тест да не излезе,че ти имаш турски корени?Как при 500 годишно ''робство'' мен са ме направили турчин,а теб са те оставили.Хайде умнико представи си 500 години турчина коли и беси,потурчва християните,а теб те забравя.И в същото време,както си потурчва християните,колейки,бесейки християните си строят храмове.Явно сме живели в паралелни светове.
60
4
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ДПС ЩЕ СЪЩЕСТВУВА И ЩЕ РАБОТИ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ПОЛЗА НА ТУРЦИЯ ДОКАТО КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД Е СЪСТАВЕН ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ЗА ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА ВЕРСКА,ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ПАСМИНА Д.П.С.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига с тази политическа коректност и полягане пред исляма. Рилският манастир е построен далеч от пътища и градове, почти като храм в джунглата. Това не е постройка в градски център на Османската империя. На такова място такава не е могла да съществува. Между другото, след превземането от турците на гръцките градове в Мала Азия поголовно са разрушени не само църкви, но и каквото и да са остатъци от егейската гръцка антична култура.
58
4
 
3
 
! Отговори
do53 преди 9 години
ти не си турчин а *** *** или пумак нека се направят днк тестове между туркските народи казахстанци,тюркмени,буряти,киргизи които са чистокръвни тюрки тяхната история го казва че са тюрки и нека българските турци бъдат изледвани с днк тестове имат ли азиятски тюркски черти даже и турците от турция не са чисти турци а са смесица между араби,византици,хети,и тюрките на тимуджин- чингис кхан
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждал съм и надраскани църкви, но никой не казва че увеличавали етническото напрежение.