Кабинетът тръгва срещу корупцията по висшите етажи

Ново звено трябва да вкара 30 високопоставени политици и чиновници в затвора
27 фев 2015 07:00, Елка Василева
159
Кабинетът тръгва срещу корупцията по висшите етажи
Снимка: Булфото

Специално звено за борба с корупцията по висшите етажи ще има за цел в затвора да влязат 30 високопоставени политици и чиновници, замесени в корупция. Това съобщава „24 часа“.

Още по темата

Кабинетът ще одобри днес идеята на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде създадено ново звено за борба с корумпираните властници.

То е част от стратегически насоки за борба с корупцията, които правителството ще одобри по предложение на вицепремиера Меглена Кунева.

Спецзвеното ще се състои от поне 200 прокурори, следователи, оперативни работници и данъчни инспектори. Като пример за работата му се дават подобни структури в Румъния, Полша, Литва и Латвия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
БОНЧО преди 9 години
КОРУПЦИЯТА ЛИ -АМИ ТЯ ТРЪГНА ЗАЕДНО С ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ,ЗАПОВЯДАНА ОТ ЖЕЛЮ ,С НЕГОВИТЕ УКАЗИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯ ОТ 1992 Г. ! ТА , БОРИСОВ ,ТРЪГВАЙ НАЙ НАПРЕД ОТ СДС ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ -СЕГА СА СЕ КРЪСТИЛИ НА РЕФОРМАТОРИ ! МАХАЙ ГИ ,ЗАЩОТО ЩЕ ТИ ИЗЯДАТ ГЛАВАТА -НЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ СТОЛ ,АМИ И БАНКЯ ЩЕ ТИ СЕ ВИДИ ТЯСНА !
118
0
 
0
 
! Отговори
РУСКО преди 9 години
АУ-У-У ,КАКВО ЩЕ ПРАВИМ СЕГА -ОСТАНАХМЕ БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО ,ВСИЧКИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА !СПОКО , УТРЕ СУТРИНТА БОКО ЩЕ СЕ СЪБУДИ С НОВИ ИДЕИ ,ПОДСКАЗАНИ МУ ОТ ИВАН КОСТОВ И ВЕДНАГА ЩЕ РАЗПОРЕДИ ДРУГИ ЗАПОВЕДИ !
117
0
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Lamqta 6te si othape sama glavata :-D
116
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 9 години
Може би ще разследват и арестуват сами себе си. Даже не са и смешни. След сряда такава държава България няма. Скоро ще изчезне и като географско понятие. А тези...ми те са като Пеевски - ОТВРАТИТЕЛНИ!
115
0
 
2
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Тази вечер Алексис Ципрас съобщава точните данни и цифри на 4 -месечната програма на правителство, в която има точни цифри какви пари ще влязат в бюджета от борбата с корупцията и от данъците върху забогателите от заобикаляне на закона.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !, Джордж Оруел. Е то първо в кабинета трябва да се арестуват корумпираните
113
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Тръгна,но до къде ще стигне? Ще посмеят ли да стигнат до истинските "висши етажи" или е само прах в очите? Дано се поучат от Румъния!
112
0
 
11
 
! Отговори
Да да преди 9 години
Да,да. Може ли да тръгнат срещу себе си!
111
1
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 9 години
Ще образуваме ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, ако случайно се образува дело, родния съд ще оправдае, защото решават делата по съвест
110
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Това специално звено ще докаже, че е създадено със сериозни намерения само, ако тръгне да разследва върхушката на ДПС.
109
1
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Кабинета може да тръгне срещу корупцията, като тръгне към затвора. За сега такова явление не се наблюдава.
108
0
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Още едно ново звено, те колко станаха за борба с корупцията-5-6? Докато не видя някой от ГЕРБ - БСП -ДПС и надолу по веригата зад решетките не им вярвам на простотиите дето дрънкат!
107
0
 
12
 
! Отговори
555 преди 9 години
Е само 30 то правителството и парламента са много повече!
106
6
 
2
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Дръжте ниски заплатите на администрацията и чакайте после......
105
1
 
6
 
! Отговори
стефчоо преди 9 години
Браво дано да стигнете Румъния. И най - вече от ДПС.
104
1
 
6
 
! Отговори
Товаришч Сталин преди 9 години
И что ще спускаме лимити по области ли другари демократи? Аз съм сигурен , че поне 3000 политици и политичета трябва да са в затвора, ама като си поставяте лимити, ще извършите същите грешки като мен през 1937-1938 година, само дето сега нямате наказание ВМН /расстрел/. Ха Ха ха Ха
103
0
 
8
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
здравомислещи граждани:Моля ви, не се палете! Не слагайте край на живота си!По-добре ги запалете ТЯХ, лично и поименно! ТЯХ и техните партийни централи, техните дворци, техните и ТЯХНАТАТова е положението, уважаеми дами и господа!
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корупцията е разпространена във цяла Българя,и то нее от вчера.Например във село чавдар об6тина Доспат обл Смолян,Бисер Ценков Салапатев бив6 техник във об6тина Доспат,си направи къ6та със абсолутно всички средства от съвета,цемент желязо тухли. Цялата къ6та е аванта направена.Емил Ку6ев настоя6т кмет и бив6 партиен секретари от чавдар тои цялата къ6та муе аванта построена.Вуичому бе6е кмет и тои премъкна всичко от кметството.Гн Борисов трябва да имате изпредвид за такива престъпници доказани всичките хора ги знаят.И пак 6тесе кандидатира за кмет на село чавдар гн Емил Ку6ев.Не трябва даги доп
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Triisette za zatvora trqbva da gi vodi tazi ochilarka ot snimkata - prumovata snaha koqto zatvori reak-torite v Kozloduii bez da e postupilo iskane zatova ot Bruksel.Tazi enicherka e edna ot mnogoto, koitosega upravlqvat Bulgaria i sega sa reshili da ,,vkarvat v zatvor''