Манолова заля парламента с банкноти "горановки“

Номиналът им е 16 млрд. лв., на гърба са депутатите, подкрепили дълга
Обновена: 27 фев 2015 11:43 | 27 фев 2015 11:35,
106
Манолова заля парламента с банкноти "горановки“
Мая Манолова. Снимка, архив: Булфото

Соцдепутатката Мая Манолова и младежи от БСП заляха парламента с нови банкноти с лика на финансовия министър Владислав Горанов. Този път те са в по-голям формат и всяка е с номинална стойност 16 милиарда лева. Толкова е и стойността на дълга, който парламентът ратифицира по предложение на Горанов преди два дни.

Още по темата
Миналата седмица Манолова пусна първите „горановки“. Те бяха с по-малък размер и всяка бе на стойност 10 000 лева.

Тогава финансовият министър коментира, че хората обикновено застават на банкнотите около 100 години след смъртта си, и благодари Манолова, че го е превърнала в жив класик. Тогава Горанов предположи, че и премиерът може да му завиди, че той, а не премиерът е на банкнотата.

На гърба на новата банкнота са изписани имената на всички депутати, които гласуваха в подкрепа на дълга.

„Младежите сметнаха, че всеки глас на депутат струва 100 млн. лв. дълг.“, обясни Манолова. Тя разказа, че е имало идея и върху банкнотата да пише: „7 милиарда длъжници, 160 храненици.

„Това е срамният списък с депутатите, които предадоха гражданите и собствената си съвест“, каза още депутатката и допълни, че издател на банкнотата е кабинетът „Борисов 2“ „с любезната подкрепа на пет парламентарни групи“.

Манолова се възмути, че ратификацията на парламента на договора на правителството за новия заем вече е обнародвана в Държавен вестник.

„От днешния брой разбираме, че Росен Плевнелиев минути след като парламентът гласува тази ратификация я е пуснал. Остава загадка как президентът буквално за минути е прочел съдържанието на договора, който е над 300 страници, но не сa обнародвани самите договори с банките“, заяви тя.

Манолова протестира срещу факта, че договорите с банките не са станали публични.

„Българските граждани имат право да знаят конкретните параметри на тези договори, колко ще се плати като комисиони, колко ще се плати на дилърите, какви плащания ще получат адвокатските кантори“, настоя тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
1
 
! Отговори
От Варна преди 9 години
Поздравления за фотографа!
65
1
 
3
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз помислих че Мая пак е почнала да печата фалшиви бюлетини, пък то било увековечаване на дълга. Все пак, той нали е за плащане на зулумите на социалистическите правителства. Аз и друг път съм споделяла че основата на проблемите в България е социализма. По-малко социализъм по-добре.
64
1
 
5
 
! Отговори
печатница КОСТИНБРОД преди 9 години
Да се помисли ИМА ли Манолова ВРЪЗКА(топла!!) с ПЕЧАТНИЦА???Мнго бързо ги фабрикува тези мнгобройни банкноти.1.ДПс ни занимава с ГЛУПОсти: не успя пожара във Варна, сега пък- надраскаха ТЕХНИ хора джамии.2.Манолова У'Мре да си прави "шегички", като СИ мисли, че е УМНО!!Манолова, Адемов, Местан, правите ли нещо градивно за РБългария или само ПОЛУЧАВАТЕ ГОЛЕМИ заплати, за ИНТРИГИ???Срам и позор за вас!!!Но има Господ.
63
3
 
3
 
! Отговори
Пенчо Пенчев преди 9 години
Мая, качете файла на банкнотата в интернет, за да може всеки български гражданин, който желае да си я свали и разпечата
62
9
 
3
 
! Отговори
void преди 9 години
Ама много сте интересни - герберасти били, загробващ дълг взели, срамен списък имало, комисионни щели да се вземат... Ако го бяха направили като Орешарски да изтеглят заема на части всяка година по-хубаво ли щеше да е? Или да не планират бъдещия дефицит ами като Орешарски да планират приходната част и от там разходната, и после като не излезе приходната да създават още дефицит? Ама да, тука само разбирачи, щото БСП е партията на работника, който в общия случай не е вишист, ама знае всичко...
61
8
 
6
 
! Отговори
до герберугите преди 9 години
абе мизерници дето пишете по форумите до 17ч. за това ли са ви взели на работа-да ви плащат за да казвате на бялото-черно и обратното,ама вас какво ви интересува бълг.матрял вие чакате назначение в чужбина ,а *** долни,а на Мая браво за списъка-сега да са написани на стена за да ходим да ги заплюваме,като списъка започва с бокич и плевнята и екипа на плевнята начело с оная измислената ,свръхкомпетентна екатерина
60
6
 
4
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Ето как разсъждават всички герберасти важно е аз да съм добре а вуте да е зле.Така мислят всички герберуги и заради това извратено мислене като тяхното ние нормалните Българи ще страдаме още дълго време и нашата родина България никога няма да се оправи и за съжаление това е тъжната действителност
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли БСП-то да я омъжат най-после та да миряса!
58
6
 
11
 
! Отговори
бесепе преди 9 години
Малееееййй тия от бесепето бате много са зле, много прости, нямат н'кви идеи, само *** и глупости...ама кефи ме че поне с Сидероглу ага, вече са коалиция, а особено ме кефи и факта че Маето с Боленчо двамата протестират, малееййй хубава гледка!!! ааааййййтттт!!!
57
7
 
12
 
! Отговори
аС преди 9 години
Жалки ми коментиращи, физическите черти на някого. Така ли се оборват факти, доказват тези 28, в полза на един наистина безумен дълг, погребващ майка България. Убиващ всяка надежда за избавление. Обричащ и внуците ни на робство. Едно мога да кажа- Жалки предатели !
56
5
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Има нещо френско в нея!
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същите са като на МММ пирамидката,които пък нарекли мавро-вки,ще да идват от маврите или мавро-дий,заменят ги с реални под висок процент и кой реши на другия ден да наведе справки дръжки заедно с кантората,та срещу тия 16 млрд. лв. или 8 млрд.евро колко мавро се падат,трябва да има някаква пропорция нали порция на опция.
54
5
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 64: Ако в България за фалшификация на истината се влизаше в затвора, не съм сигурен колко депутати щяха да останат в парламента. А Бойко, Цецо и Мартин Димитров отдавна щяха да са с раирани пижами.
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що така на снимката ми прилича на дърт кокош!
52
2
 
1
 
! Отговори
до №63 преди 9 години
Един, който ще облекчи социалните ни служби и ще намалее % на безработните - НЕКАДЪРНИЦИ!
51
1
 
10
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 9 години
НЕ Е ЛОШО ДА ЗАЛЕЕ ПАРЛАМЕНТА И С ГАЛЕВКИ .....
50
7
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Манолова е по печатането на БАНКНОТИ! В БНБ тя печаташе и бюлетините с които стигна да това състояние да приглася на СидероФ в блатото на "краставите жаби" от ул. "Позитано" 20!
49
6
 
6
 
! Отговори
жило преди 9 години
Само Мая 'обратното на острото" може да направи такова нещо.
48
5
 
5
 
! Отговори
Mehmed преди 9 години
S takiva manimupalacii i laji BSP nikoga nqma da se otlepi ot danoto kadeto se namira.Dori i malkite deca razbrha che s tezi pari se plashtat stari dalgove,no Maycheto ne spira da kutkodqka gluposti.
47
8
 
8
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Айде отивай в Путинландия, там ти е мястото!