Вежди Рашидов може да стане академик на БАН

Министърът в битка за званието с Георги Минчев и Аксиния Джурова
Обновена: 1 мар 2015 18:03 | 1 мар 2015 18:01,
71
Вежди Рашидов може да стане академик на БАН
Снимка: архив Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов е предложен за академик на Българската академия на науката (БАН) в областта на изкуството и изкуствознанието. Това става ясно от публикуван на сайта на академията списък с номинирани в рамките на конкурса за академици, съобщи bTV.

В същата област са номинирани писателят и преподавател в СУ проф. Боян Биолчев, Анжел Вагенщайн, Аксиния Джурова, Любомир Левчев, Георги Минчев и др.

Според правилника на БАН номинации в конкурсите за академици могат да правят групи академици (не по-малки от 4 души, от които поне двама са от областта на конкурса), научните съвети на институтите на БАН и Селскостопанската академия (ССА), факултетните съвети от висшите училища в страната и централните ръководства на творческите съюзи.

Действащият министър на културата е получил една номинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкта Симплицитас!/означава Свещена Простота, или в нашия случай, Простотия/Отнася се за "коментаторите" тук и в другите подобни съобщения. Един мой познат използваше поговорката"*** народ - слаба държава!"
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
45
2
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ми той министър стана, що да не стане и академик. Ицо Стоичков да не е сам, нали и той там доктор на науката... хаха. Напред науката е слънце, която във душите грей! То както е тръгнало всичко наопаки, на 24 май може Българската Народна Армия да манифестира.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направете го Папа това пиянде
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам, кога умните българи ще станат академици
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Вежди *** си дялкай камъка и си пий ракайиката стига се занимава с глупости
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ДВЕ БУТИЛКИ ДЖОНИ НЕ САМО АКАДЕМИК АМИ И ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ЩЕ СТАНЕ.
40
1
 
2
 
! Отговори
mirko преди 9 години
chudesna grupa sa, slagaite im na vsichkite po edno aka otpred i da otivat da igraiat!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vejdi s turski slab balgarski i s nula angliiski. Minister Ami zz i bB s Kakav esik sa Kakto i lela zeza za4eva a Maja manolova s supet balgarski i sakonite gi snae
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S koi bG esik toi ne moje da govori no nama da Sam isnenadan stoi4kov Prof.i dr neonrasovani Hora stanaha doz. Prof. Vejdi e skluptori bkp Agen priatel na jivkov djagarov ot sutrinta pianstvaha a i e huldigen no Sega ot gerb se kultivira tur4ina a i. 3 miliona Mai si gi e vsel ot bk vasilev abe poande prisnsvsm skluptorite mu no Dr ne
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аз - От Главен мултак,на академик.Добре се развива,браво!то пък каква конкуренция има само...
36
2
 
2
 
! Отговори
Разбрахте ли сега преди 9 години
какви "стоки чернооки" се разпореждат с имоти за 5 милиарда, решават спорове за директори на научните институти и избори на академици и член кореспонденти (защото при всеки избор на директор и присъждане на висока научна титла, има по няколко предложени кандидати и много интриги около тях, а решенията се взимат от академиците)?Черешката на тортата е, когато се налага да се излъчи комисия, та тя да реши.Ако спорът е в обществените науки, избират по 18 техничари и двама хуманитаристи в комисията!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нужда тука от ЗАСЛУГИ ! Номинациите са заСЛУГИ!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По Ботьов "Министер е, душа дава, за ку(ха)лтура и за пура..."ПРИЗИВ: Всеки министер - Академик; Всеки Министер-председател-Баш Академик; Президента - ептен Академик ! Тъй де, Академичният съвет трябва да е НАШ СЪВЕТ, в него трябва да има само НАШИ ХОРА! Дайте тука за НАУКАТА паричките, ама всичките!
33
2
 
15
 
! Отговори
ЛЮБО преди 9 години
АКАДЕМИК ПО ГРЕЯНА РАКИЯ ,ЦИГАРЕТИ , ПСУВНИ И МНОГО ДЕМАГОГИЯ ! Е , ЩОМ "ГЕНЕРАЛА" ГО Е ПОСОЧИЛ ,СИГУРНО ЩЕ СТАНЕ -КАТО ГЕНЕРАЛСКИТЕ ПАГОНИ !
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че защо да не стане? То и Стоичков е академик.
31
1
 
9
 
! Отговори
До 35.Питаш наивно преди 9 години
По онова време титлата "академик" се е давала за реални приноси в науката, културата и изкуството. Затова Богдан Филов преобразува по европейски образец БАН в БАНИ (Бълг. академия на науките и изкуствата- издържа от дарения).След 9-ти септ. разтурят БАНИ, взимат й подарените имоти и създават БАН, където ще се прави наука с бюджетни заплати. Титлата "академик" вече се дава само за научни постижения, но с одобрението на БКП.Преди няколко години заплатите на академиците станаха като на депутатите
30
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
От Главен мултак,на академик.Добре се развива,браво!
29
1
 
3
 
! Отговори
педерунгел преди 9 години
Няма да ми закачате Гошето Минчев, перлата на България ... той ще е!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и държавата.