Трима с шансове за МВР-шеф, ако Вучков си тръгне

Спряганите: Методи Андреев, Йордан Бакалов и Калин Георгиев
4 мар 2015 19:21,
29
Трима с шансове за МВР-шеф, ако Вучков си тръгне
Снимка: архив Булфото

Имената на трима експерти в националната сигурност се завъртяха като възможни вътрешни министри часове след като Веселин Вучков хвърли оставка.

Още по темата
Депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на комисията по досиетата Методи Андреев е един от тях. Другите двама спрягани претенденти са служебният министър на МВР Йордан Бакалов и главният секретар на МВР по времето на Цветан Цветанов Калин Георгиев, съобщи БНТ.

Вучков подаде оставка по време на заседанието на правителството днес заради решението на кабинета да няма процедура за нов избор на шефове на ДАНС и ДАТО и главен секретар на МВР. Борисов веднага прие оставката му.

Това бе последвано от спешни совалки в парламента, по време на които партиите от мнозинството се опитаха да убедят Вучков да остане. Той обаче беше непреклонен.

Вучков и Борисов ще опитат да изгладят отношенията си на още една среща в рамките на днешния ден, стана ясно още по обяд в парламента. Резултати от разговорите обаче няма.

Ако вътрешният министър подаде оставка и тя бъде приета от парламента, той ще се върне като депутат в Народното събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента Вучков се евявал министър председател,а гн Борисов все едно е бил на местото на Вучков така сее получило.Но при гн Министър Председателят не минават тези базици.Това нее купена партия ГЕРБ като БСП ДПС И АТАКА.И Президента неможе да командва на Премиера така че мирясаите и си седнете на изострените задниците.Боико е до Обама.
18
0
 
0
 
! Отговори
Of 24 fj 22 преди 9 години
Това беше ИРОНИЯ. Надявах се, че тя ще бъде разбрана. Уви, това страховито предложение за назначаването на Йовчев на мястото на Вучков не беше разбрано като ирония. Идеята, че то се приема сериозно вече ме изкарва от равновесие. Така или иначе - Йовчев - шеф на МВР... Струва си да го имаме още един път за Генерално Назидание!
17
0
 
3
 
! Отговори
Кратка справка преди 9 години
До 22,>Аз не държа да имам такова правомощие, но на какво ви прилича за 6 месеца, малко преди да приемеш нова разпоредба - нов закон за МВР, да уволниш 1181 държавни служители и след това да забраниш на новия министър да прави същото. Това е кадрови погром във вътрешното министерство, категоричен бе министър Веселин Вучков. Точно любимият ти Цветлин Йовчев уволни 1181 РЕДОВИ полицаи, с богат професионален опит - криминалисти и униформени и нито един служител от администрацията!
16
0
 
1
 
! Отговори
Кратка справка преди 9 години
До 21,За първото шестмесечие на 2014-а по инициатива на органа по назначаване - с Министър Цветлин Йовчев, е прекратено служебно правоотношение по Закона за МВР, са освободени 1181 държавни служители. Това отговори вътрешният министър Веселин Вучков на въпрос на депутата от ГЕРБ инж. Пламен Тачев по време на парламентарен контрол. Вучков отбеляза, че при същите разпоредби за цялата 2013-а освободените по искане на министъра са 165, през 2012-а 122, през 2011-а 233, а през 2010-а 256.
15
1
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
Не се излагай. Има само Един Достоен партньор на Писанчев и Лазаров и той се казва Цветлин Йовчев.
14
2
 
4
 
! Отговори
Аз, електоратът! преди 9 години
Предлагам, архонт Слави Бинев за Министър на МВР!Други предложения - моля ...
13
2
 
8
 
! Отговори
Смях в залата! преди 9 години
До БГСтрува ти се Калин Георгиев за "най-читав" щото, както Ти, така и много други имат изключително къса памет! Нали, Този Клоун - футуролог като главен секретар на МВР, си беше наврял носа най-дълбоко носа, там където никога не го огрява слънцето Бойко, когато Сливенския банков обирджия беше похитил банковите служителки, а на хвалебствената пресконференцията дуднеше на същите банкови служителки да ХВАЛЯТ Б. Борисов, заради "ювелирната" полицейска акция и журналистите падаха от смях в залата!
12
5
 
9
 
! Отговори
БГ преди 9 години
От тримата изброени Калин Георгиев ми се вижда най-читав за поста. Не го виждам обаче, как ще работи с това недоразумение Лазаров. А относно постъпката на Вучков, само можем да го поздравим. Много ми се издигна в очите, а и предполагам на много други хора и истинските ченгета !
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който от "Спряганите: Методи Андреев, Йордан Бакалов и Калин Георгиев", успее да хване бат Бойко ЗА ШЛИФЕРА - той ще е!
10
0
 
13
 
! Отговори
Не стават за МВР! преди 9 години
И тримата са МЪРШОЯДИ!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си. на фона на тези ***, Йовчев ми изглежда направо цвете. А и не си поплюваше с НПОта, когато ни натискаха да приемаме бежанци и ни обвиняваха , че граничарите са биели ислямистанската *** на границата и директно им казваше , че са лъжци. Аз искам Чирпанлиев/
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако може без Бакалов. Заяви в пряк текст, че за него оградата с Турция не е важна и няма защо да се строи. Вън това продажно псе
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трима с шансове за МВР-шеф, ако Вучков си тръгнеСпряганите: Методи Андреев, Йордан Бакалов и Калин ГеоргиевЯко заглавие.Тия ще го .. ли, ще го бият ли, ще го наемат за докер ли?хахахахаКофтито е, че ние другите шанс нямаме...
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма съмнение, че ще е Калин Георгиев!
5
5
 
13
 
! Отговори
УЖАС! преди 9 години
МЕТОДИ АНДРЕЕВ? ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ ТОЗИ ЧОВЕК НЕСТАВА ЗА НИЩО ТОЙ НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ ПРАВИЛНО ТОВА Е СРАМ - ПО ДОБРЕ ВЪРНЕТЕ ЙОВЧЕВ БЕШЕ ДОБЪР МИНИСТЪР И СИ РАЗБИРА МНОООГО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ТРИМАТА ЗАЕДНО А МОЖЕ БИ ЦВ.ЦВ. ГИ ПРЕДЛАГА ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ КОМАНДЕРИ КАКТО СИ ИСКА
4
0
 
13
 
! Отговори
предлагам преди 9 години
Сретан да сложат нали излиза от затвора ;)
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами - Триумвират! Да ги поставят и тримата на 8 часови смени.
2
4
 
16
 
! Отговори
Калинка малинка преди 9 години
Само не Калин , тоя е един нисък комплексиран градински гном. Не на калинките и джуджетата!
1
2
 
16
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
турете калинка