Връзката между България и САЩ е продуктивна, рече шефът на ФБР

Сигурен съм, че ще се връщам много пъти, каза Джеймс Коми след разговор с Борисов
Обновена: 4 мар 2015 12:56 | 4 мар 2015 10:17, Веселина Йорданова
122
Връзката между България и САЩ е продуктивна, рече шефът на ФБР
Снимка: БТА

Шефът на ФБР Джеймс Коми определи връзката между България и САЩ в областта на борбата с тероризма като „здравословна“ и „продуктивна“.

Той се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като при посещението си у нас ще разговаря и с главния прокурор Сотир Цацаров.

Коми и Борисов са обсъдили сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.

Около час разговаряхме, каза премиерът, като обясни, че тема на срещата са били и съвместни операции от миналото.

Директорът на ФБР и министър-председателят са обсъдили още борбата с организираната престъпност, киберпрестъпленията, настоящите съвместни операции.

Шефът на ФБР обясни, че е у нас скоро след началото на десетгодишния му мандат и е важно човекът на този пост да осигури приемственост. По думите му директорът на ФБР трябва да стои независимо от политически влияния и да изпълнява функциите си по независим и деполитизиран начин.

„Важно е още в началото да посетя България, защото работим заедно във всички сфери на действие на ФБР. Сигурен съм, че ще се връщам много пъти, връзката ми ще бъде много силна с България“, каза Джеймс Коми.

По думите му престъпниците са направили света по-малък, особено чрез интернет. Коми заяви, че в този смисъл САЩ и България са съседи и трябва ръка за ръка заедно „да направим света по-малък, за да не може никой да избяга от отговорност“.

В България директорът на ФБР ще се срещне и с директора на ДАНС Владимир Писанчев и с вътрешния министър Веселин Вучков.

Премиерът Бойко Борисов благодари за ангажимента на Коми да продължи добрата работа, която страната ни е имала с предишния директор на ФБР, и да бъде „добър наш приятел“ в общите операции заедно с ФБР.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
John преди 9 години
Не ми харесва тоя тип, има излъчването на змия.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da te hvanat sa Schlifera boku ti si velik v botuschite na Sergei predi godini Kakto toi kasa pri Zonev Dnes amerekaneza govori li balgarski ili boku ti mu govori na sofiiski Rosen Pone govori amerikanisch nemezki
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.........рече шефът на ФБРВеси, селска кобило,вземи и си оправи махленския речник.....
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вън американски бандит
73
0
 
9
 
! Отговори
Демакрат преди 9 години
ПРОДУКТИВНА Е, НО НЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ!ЕС И САЩ СЕ ПОДИГРАХА С БОЙКО И БЪЛГАРИЯ ЗА ГАЗОВИТЕ ПРОЕКТИ!ЗАЩО САЩ ИСКА ВИЗИ ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЗАЩО ВСИЧКИ ГАЗОВИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ БЯХА ОТКЛОНЕНИ ПРЕЗ ДРУГИ ДЪРЖАВИ, ЗАЩО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ОСТАВЕНА ПОЧТИ САМА ДА СЕ СПРАВЯ И ИЗДЪРЖА БЕЖАНЦИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПРОНИКНАЛИ НЕЗАКОННО ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НИ!ЕС НЕ НИ БРОИ СЕРИОЗНО ЗА ШЕНГЕН И В МОМЕНТА СМЕ ЕДИН САНИТАРЕН КОРИДОР, ВЪЗЕЛ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ НА ДРУГИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС! САМО, ЧЕ НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ ГОСПОДА СЪЮЗНИЦИ ОТ ЕС!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бисмарк:Никогда ничего не замышляйте против России, ибо на любую вашу хитрость она ответит своей непредсказуемой глупостью.Заключайте союзы с кем угодно, развязывайте любые войны, но никогда не трогайте русских.Не надейтесь, что единожды воспользовавшись слабостью России, вы будете получать дивиденды вечно. Русские всегда приходят за своими деньгами. И когда они придут не надейтесь на подписанные вами иезуитские соглашения, якобы вас оправдывающие. Они не стоят той бумаги, на которой написаны
71
0
 
4
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Като го гледам как раболепно се е залезил на снимката,само ръка трябва да целуне
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дондуков, Сковелев, Грав Игнатиев. Това са все улици в центъра на столицата от 100 години. Тези имена са в чест на руските генерали , ръководили руските войски през 1878 година. Ми Роско и Мутрата как не се сетиxа до сега да ги сменят. Алооо, айде, че изоставате!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като американците са ни партньори предлагам Дънди Прешъс да изнасяно българското злато безплатно, защото и тези 0,5% които ни плащат са много.. Дори предлагам ние да им плащаме за това, че ни изнасят златото.. Представям си какъв вой щяхте да виете ако това го правеше руска фирма... *** мърляви
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и още по продуктивна ще става, купихме 17 използвани Ейбрахам танка за 900 млн заем при нечовешки лихви. Като руснаците продават чудото на техниката Т-92 с дистанционно насочвани снаряди по 4-5 млн. Обаче американците са ни дружки. Бойко изтегли едни 20 милиарди да им е кротка главата на янките... мама им ***. Тежко му на тоз български народ
67
1
 
6
 
! Отговори
редно беше преди 9 години
да има руски официални гости на церемониите,също и на връх Шипка.Но някой трябваше да ги поканиОфициално.А не да не ги споменават като освободители.
66
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
105Господин Феберушков, а вие като няма какво да кажете, що се напъвате да драскате?
65
4
 
2
 
! Отговори
Феберушков преди 9 години
До 103 АТАКИСТДругарю Атакист ,три пъти мислете и тогава пишете !
64
0
 
6
 
! Отговори
и кой ни е преди 9 години
освободил?102.Има опасност русофилите от 85 да станат 95 % точно заради тези напразни напъни.
63
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
97-ми Снощи чу ли ги тия *** от екипа на Учиндолския дънгалак? Възмущават се, че никой държавник не поканил руски представители в знак на уважение вчера, обаче забравиха да споменат, че Волен извика на митинга си няколко депутати от Държавна дума на Русия. А иначе претендират да са радетелите за прозрачност в медиите. И те са същите ***, като тоя *** на Дондуков 2.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ха хаТи чел ли си старата история ?
61
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
ама верно ли,Хекимяне,президента имал основание да не спомене руснаците.Двамата нова история ли ще пишете,що ли.
60
3
 
14
 
! Отговори
Българче преди 9 години
Юдеиските САЩ са дефакто една фалирала пирамида с тези 18 трилиона долара външен дълг, който не могат да погасят НИКОГА.Единственото спасение за тях е тотална война с Русия и заграбване на богатствата й, както бе направено през 1917 г. с американо-юдеиската болшевишка революция.Жалки слуги на сатаната!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96, този човек Росен е жалка *** на запада. Толкова ли е трудно да се досетиш?
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото руски войски не е имало...