Борисов е за смяна на Лазаров и Писанчев, обяви Радан Кънев

Вече имало кандидати за МВР шеф след оставката на Вучков
Обновена: 5 мар 2015 10:34 | 5 мар 2015 10:19, Камелия Цветанова
53
Борисов е за смяна на Лазаров и Писанчев, обяви Радан Кънев
Снимка: архив, БТА

Ще бъде сменен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и шефът на ДАНС Владимир Писанчев, а за вътрешен министър вече има кандидатури. Това обяви съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев, който снощи е имал дълъг разговор с премиера Бойко Борисов, след като вътрешният министър Веселин Вучков изненадващо подаде оставка.

Още по темата
Причината за това беше становището на правната дирекция на МС, според която не се налага смяна на Лазаров и шефовете на ДАНС и ДАТО въпреки промените в Закона за МВР.

„Премиерът смята, че в тази ситуация трябва да бъде сменен и вътрешният министър, и главният секретар, и шефът на ДАНС. Аз споделих неговото мнение, че една оставка в толкова неподходящ момент му развързва ръцете да смени министъра“, коментира Радан Кънев.

По думите му Борисов е изложил позицията си, че моментът за тази оставка е бил във възможно най-неподходящия момент, което и обуславя в голяма степен решението му да не иска да продължава работата си с Вучков.

Кънев добави, че за вътрешен министър има кандидатури, но за другите постове все още не.

„За министър най-вероятно има повече от една възможност. Имаме гаранция от премиера, че новият министър ще е гарант, че реформата ще бъде продължена“, заяви Реформаторът.

По думите му силовият министър остава от квотата на ГЕРБ, а една седмица е нормален срок за избора му.

Борисов е гарантирал също, че чрез персоналните промени в МВР и ДАНС ще бъдат разсеяни всички съмнения за влияние на ДПС.

„Оставката вчера беше неуместен ход, но не мога да коментирам думите на премиера, че това са ченгеджийски номера“, заяви Кънев.

Според него обаче управляващата коалиция излиза по-силна и от тази ситуация.

„След всеки следващ тест състоянието на коалицията е по-добро, така се учим“, заключи Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
live преди 9 години
momenta za ostavkata na mvr ministera e savsem specialno izbran - ot samolet se vijda. :)))))i v prav tekst na bg ezik oznachava - "edinstveno tova zavisi ot mene v mvr, samo tova sam sposoben da izvarsha na tosi post".tova e savsem konkretno reshitelno bg poslanie na Valkov, pardon Vuchkov (vse valk e v osnovata na imeto, a v bg parlamenta agneshkoto e bezkraino sladko pone 4 godini ili poveche). vsichki v RBG se natiskat da pishat zakoni, a ne se natiskat da izpalniavat zakoni :) fantasti :)
37
0
 
1
 
! Отговори
Joncho преди 9 години
Рамаданчо - кога Писанчо си подаде оставка ела ми се обади. Такава сладка работа никъде не може да намери после.
36
0
 
4
 
! Отговори
илиян преди 9 години
Който ще да е, на конци ще е. Проблемът е в командната зала.
35
3
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Като чета мненията на другарите си мисля , че Бойко Борисов наистина е с класа над кадрите на БСП . Само псувни и обиди досущ както едно време когато тия са писали по тоалетните на училището си . Прочетете коментара на гербероклатач. Това е маргинал на квадрат , какво да го коментираш .
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергей Кънев
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този все едно е брат на Сергеа
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРАЗНО ЧОВЕЧЕ
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другарите станаха много отворени .. много бързо забравиха как се изнизаха от управлението преди няколко месеца , забравиха че точно при тях фалира една банка и трябваше да се теглят заеми от 3 млрд за да се покрият парите на хората . Забравят много бързо ,че председателя им се кълнеше ,че никога нямал да става евродепутат , а избяга с триста ,като дойде време да се връщат парите на хората.Видяхме какво се случи и с Барека и манипулациите им с Мая за Костинброд , без който нямаше да видят власт
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 777с плитките си разсъждения ще ме просълзиш ...аз не съм държавен служител и мен не ме засяга какво се случва в България ... и аз не съм държавен служител , ама ако се скофтят нещата , няма да ми е добре ..ти за хиперинфлация не си ли чувал , не помниш ли времето Виденов , за теб да не би да нямаше режим на тока , да не би да си пазарувал без купони .Нали ако фалира държавата , пада и борда и ще се питам твойте 2 хиляди лева заплата , дали още ще са 1000 евро или 100 примерно
29
4
 
1
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Хей "БЪЛГАРИНО - 1", малко дребно човече. Волен е прав дори когато е на колене пред ДПС, нали?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е виждал шлифера на бойко? Щото самият шлифер е крайно наплашен и обезверен, че щели да го хващат...
27
1
 
3
 
! Отговори
777 преди 9 години
До АнонименАз не съм държавен служител,така,че моята заплата зависи от това какво съм изработилАз не чакам правителството да тегли заем за да получа заплата.
26
9
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 9 години
Май само ВОЛЕН СИДЕРОВ ще се окаже прав ката не обръща внимание на този цирк,но той май и за много други неща е прав,само дето се срамуваме да го признаем .
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Вучков не е човека който ще поставя условия на премиера , като не му харесва - довиждане Премиерът си назначава министрите и във всеки един момент може да ги смени , това е положението .Не е нормално да съобщиш на всеослушание че подаваш оставка , а не да отидеш и да говориш с началника си , не е нормално .Можеше да се срещне с Борисов , да му каже , че ако няма смени , той ще си тръгне , и да му даде време за решение , а не да се помислиш на незаменим и да кажеш или аз или ...
24
0
 
3
 
! Отговори
БЛАГОЕВГРАД преди 9 години
КОЙ НАПРАВИ ПОКАЗНАТА ПОРЪЧКОВА АКЦИЯ ПОСТАНОВКА В БЛАГОЕВГРАД НА 06 ФЕВРУАРИ,ПРИ КОЯТО БЯХА БРУТАЛНО ПРЕБИТИ И ЗАДАРЖАНИ НЕВЪОРАЖЕНИ МИРНИ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ.БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ ТЕЖКОВЪОРАЖЕНИ БАРЕТИ СРЕЩУ ДВАМА НЕВЪОРАЖЕНИ МИРНИ ГРАЖДАНИ.КОЙ НАПРАВИ РАЗРАБОТКАТА И КОЙ ПРАТИ БАРЕТИТЕ???УВОЛНЕНИЕ ЗА ДИРЕКТОРИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА В БЛАГОЕВГРАД МИТОВ,РАСОЛКОВ,КАРАДАКОВ,ВАСИЛЕВ,ИВАНОВ, И ВСИ4КИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ТАЗИ ПОРЪЧКОВА АКЦИЯ.ДА СИ ХОДЯТ ВСИЧКИ ЗАЕДНО С ТЕХНИТЕ ГЛАВНИ СЕКРЕТАТАРИ И Т.Н..
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 777Стига с другата опорана точка , едната е Бостан , другата 16 млрдЗами се взимат за да се връщат стари или си мислиш , че само се вземат заеми без да се връщат.10 млрд ще отидат за погасяването на стари заеми ...а гърците не вземат по 16 млрд а по 160 млрд и още живеят много по добре от българите , така че опорната точка със заемите отпада.Предпочитам да вземат заеми и да не ми намаляват заплатата , отколкото да се бием в гърдите че нямаме заеми и да получаваме по 100 евро
22
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
До АнонименНещо не си разбрал.Вучков каза ,че ще подаде оставка още преди 2 седмици,ако не си избере екипа.И каза и датата.04 март.Може би ББ е смутал ,че няма му достигне смелост.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веско Не Лазаров щял да ръководи задържането.Той е незаменим затова Бойко го държи.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оп + 5 % за герб на изборите. Ушанките го хванаха за.... шлифера. Много ви бива,***...скоро и с други части ще държите шлифера....галибаа
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе ***, ако не беше бойко, как щяхме да имаме 500 години "ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ"? Ето - явно ни е спасил от турското робство!