Борисов предложи Бъчварова за МВР шеф

От трибуната в НС премиерът поиска оставките на Лазаров и Писанчев
Обновена: 5 мар 2015 18:23 | 5 мар 2015 10:57, Камелия Цветанова
168
Борисов предложи Бъчварова за МВР шеф
Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи, предложи в парламента премиерът Бойко Борисов, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка, а той я прие.

Още по темата
Според него по този начин се гарантира гражданското начало в МВР, което той се надява да бъде оценено от коалиционните партньори на ГЕРБ – ПФ и РБ.

В същото време от парламентарната трибуна той поиска оставките на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, заради които Вучков хвърли оставка.

Изненадващата поява на Борисов в парламента обаче беше не само за да съобщи новината за решението си за новия силов министър, но и за да призове партньорите си във властта да бъдат в парламента и да гласуват заедно с ГЕРБ важните закони, които трябва да бъдат приети от Народното събрание.

Гневът му беше предизвикан от факта, че се оказва, че народните представители от РБ, ПФ и АВБ обикновено не участват в гласуването и на практика се оказва, че ДПС подкрепя властта, което буди съмнения за задкулисие.

„Винаги съм казвал, че стабилността е жизненоважна след няколко служебни правителства и заради това съм се отнасял с уважение към опозицията, които са ни подкрепяли, и заради това най-толерантно съм благодарил и на БСП, и на ДПС, когато са ни подкрепяли за действие, което е било важно“, заяви Борисов.

„Обръщам се към подкрепящите ни партии, некоректно е към ГЕРБ това, че вие във важните гласувания не бяхте в залата и създадохте усещането, че ДПС подкрепя ГЕРБ. Аз съм коректен човек и съм им благодарил, когато са ни подкрепяли, това е политическа култура да оцениш, когато някой ни подкрепя в тежък момент, защото ако беше паднал плоският данък, ГЕРБ нямаше да остане с правителство, вие отдавна щяхте да сте си по домовете. Откъде накъде ще излиза, че ДПС е някакъв допълнителен играч, който ни крепи и държи? Ако бяха партиите, подкрепящи правителството в зала, какво значение щеше да има как гласува ДПС, само че те гласуваха и айде пак задкулисието се появи“, възмути се премиерът.

Той призна, че за него е било крайно изненадващо точно във време, когато по покана на ДАНС и Писанчев е дошъл шефа на ФБР в София в „него ден в 10 часа да се иска неговата оставка“.

"И съм казал, че министрите и премиерът носят отговорност за службите и за това какво правят те, оттук нататък има прокуратура, ако някой нарушава закона и заради това за мен беше изненада, че вчера Вучков постъпи по този начин, демонстративно подаде оставка, която съм подписал. Това е изключително некоректен акт към мен и правителството“, настоя Борисов.

По думите му в сегашното положение на държавата нито има свещени крави, нито имена, нито личности, които могат да застрашат стабилността.

„Какво значи личността на Вучков, Писанчев или Лазаров на базата на това да се тресе държавата или да се влезе в политическа криза? Излиза, че искайки да има спокойствие, аз излизам зависим. А кой управлява държавата и кой мен, единственият, който знае, че съм неуправляем“, продължи той.

Според него може би целта е била той да бъде изваден от равновесие. „Ако това са го пресметнали, правилно са го пресметнали, не мога да го понеса, всичко си има граници“, отсече премиерът.

„Изведнъж се появява нова маневра, че Борисов пази Лазаров и Писанчев, защото бил зависим“, заяви още той и припомни, че една година е бил разследван и са му броили „плочките, дърветата, кои е садил баща ми и кое съм купил, улуците ми разглобиха“.

„Аз знам, че нямам никаква зависимост, единствената ми цел е била тази част от парламента да е спокойна, че няма да има ченгеджийски номера, че няма да има „Лиани“, „Галерии“, Червеи“, „Маймуни“ и всичко останало“, подчерта Борисов.

Според него Румяна Бъчварова е човек, който ще гарантира спокойствието и гражданската квота в МВР и ще полага огромни усилия по никакъв начин „ченгеджийски номера да не минават повече“.

„Но оттук нататък моля тези, които са се подписали под споразуменията, да бъдат в залата. Това е нестабилността на правителството, а не Писанчев и Лазаров, те ако искат, ще си подадат оставките, аз им ги искам“, заключи той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко тури и Кучкова за гл. секретар на МВР
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е за това нямаме държава вече 25 години
123
0
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
Tuk ima dogovorka sega chef na DANS che e ot reformatorite gen Atanasov a gl sekretar ili GERB/ugoben/ ili patriotoche front.podelIa si banicata.az pitam Protestna mrega zacho ne beche na ulicata za zaema a dnes..za da moge BB da kage az kakvo da naprava trabva da smena glavseka i chefa na dans
122
0
 
1
 
! Отговори
az преди 9 години
E sega "cherveite" che stanat pitoni.sega koi BB ili CC che sa na chelo na MVR.a be dokoga che di tarpum tia
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мисля че жена трябва да ръководи министерство, в което мнозинството служители са мъже, още повече че предложената кандидатура на г-жа Румяна Вучкова не е със съответна професионална квалификация.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в страна се заформи правителство от чиновници на вашингтон
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никаква комплексарщинаспомни си кой беше вчера тука да му нашока канчето на банкянския пинокиои на кого е човек бъдещия министъри си спомни какви професионалисти имаше още в първото правителствозавършили пуцове за национални предатели в страната на краваритев сегашното май 90% са такива
118
0
 
8
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 9 години
Свършиха опитните кадри от системата, та опряхме до поредната послушка. Фандъкова, Павлова, сега тази леля... Намирисва на комплексарщина.
117
1
 
4
 
! Отговори
до 146 преди 9 години
абе вие сте ненормални като вожда ви бе,какви Божии полицай какви 5 лв. със жената е дошла смъртта и бедите на земята и човекът разбирай мъжа е изгонен от рая ,да има стойностни жени,жени които си тежат на мястото,жени професионалисти,но не и социоложката мома румяна,тя е послушка а не желязна лейди обаче народа мълчи и трае,но това ще бъде до време и не искам да съм на мястото ви когато свърши мълчанието така ,че тиквонии на първо време погледни конституцията преди да застанеш пред НС засрами
116
0
 
4
 
! Отговори
такаааа,бокич- преди 9 години
продължава ден втори на твоето смирение,само да те светна,че в раята наречени българи все някой поназнайва Конституцията ,та като се биеш в гърдите смирено да ти напомня,чл. 1 ал.1 и 2 ат Конституцията на РБ от кой си неуправляем ааааааааааа,от кой ,като за какъв се изживяваш да си по-голям от народа бе угоении,тлъстии,аааааааааа кой си ти да казваш на депутатите какво да правят при условие ,че сме парламентарна република ,ама ти съвсем си изтрещял,ами ходи да се лекуваш и хич,ама хич не се връщ
115
0
 
7
 
! Отговори
MILF+ преди 9 години
Тая Румяна вади яка цица и предвид възастта й сигурно се е***е като за последно.
114
1
 
6
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Постепено в държавата се заформя матриархад както е било в праисторическите времена на човечеството.Като се започне с главнокомандващият въоръжените ни сили/демек армията ни/ и сега въоръжените сили по вътрешните ни работи госп. Бъчварова.Не от давна Футболист номер едно на родината ни заяви че може да имаме след изборите президент жена.Сештате се навярно кого има в предвид батя ви Боика.Така ще е вече дами и господа след като ние мъжете сме едни ***.
113
3
 
10
 
! Отговори
Питам се преди 9 години
Бойко, свършиха ли мъжете в Б-я бре супер мъж?Голям смях.
112
1
 
10
 
! Отговори
zelen piper преди 9 години
Bachvarova e po-dobre da stane agraren minister!
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ba4varofa e poslu6nata figura no Dr schte reschavat kakvo sche stava v mvr tesi koito sad garba na ba4varova 6e reschavat nai mnogo zz i bB 6e reschavat sa mvr a ba4varova 6e se kipri i 6e hodi komandirovki ba4varova ne e Profi Polizia ili rasusnava4 no bB si ja sloji i sa boiko e Super tja schte go sluscha nama loscho e mojesche da e Po mlada i hubava
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, научихме вицът. А кой реално ще бъде? Знае ли се?
109
10
 
10
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Пак недоверие. Оставете жената да работи 100дена спокойно. Да съкрати 50% административния състав на МВРи 40% личния състав. Да назначи полицейски служители в селата. По голяма отговорност от разследващите служби. Съкращение на всички в пенсиона възраст.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените са божиите полицаи.За какви мъже говорите в тази държава.Перконаумовци,.Вижте ни държавата,какви мъже,какви пет лева.Ако ще е гарга да е рошава.
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a zashto ne predloji ZVETANOV.Z
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AE PREDLAGAM ..AZIS ...OT PAYNER