Лукарски защити Писанчев, вършел си добре работата

Моментът за оставката на Вучков не беше избран тактично, коментира той
Обновена: 5 мар 2015 19:37 | 5 мар 2015 19:33,
33
Лукарски защити Писанчев, вършел си добре работата
Снимка: Архив Булфото

Министърът на икономиката Божидар Лукарски похвали работата на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Още по темата
"Владимир Писанчев си върши доста професионално работата.", заяви Лукарски пред bTV в предаването „Лице в лице”, но все пак отбеляза, че би подкрепил искането на премиера Бойко Борисов за оставката му.

Както Dnes.bg писа, вчера вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка, а причината да се оттегли е, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шеф на ДАНС. Днес пък от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да оглави вътрешното министерство и поиска оставките на Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите на Лукарски министърът на икономиката има непрекъснати отношения с Държавна агенция „Национална сигурност”. И по време на тази си работа е установил професионализма на Писанчев, на когото Реформаторският блок иска оставката от месеци.

Като пример за скорошни взаимодействия с шефа на ДАНС министърът даде спирането на лиценза на военния завод „Дунарит”. Лукарски обясни, че лицензът е спрян по сигнал на ДАНС, свързан с финансовата сигурност на държавата, казвайки, че става дума за движението на пари.

Той допълни, че това е „едно от най-добре работещите предприятия в оръжейния бизнес, но сигурността на държавата е по-важна”. По думите му опасенията са били наистина сериозни, за да бъде предприета тази стъпка.

В края на миналата седмица Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС спря временно лиценза на завода, с което на практика блокира работата му по вече сключени договори.

„Оставката на министър Вучков ме развълнува лично. Моментът не беше избран особено тактично, но Веско е един прекрасен професионалист и си вършеше работата перфектно”, каза Лукарски и по този начин коментира подадената оставка на вътрешния министър.

За общото искане с Азербайджан проектът „Набуко” да бъде възобновен министърът на икономиката обяви, че е оптимист и идеята е реализируема, като положителното развитие ще бъде полезно за цяла Европа.

Лукарски обясни още, че част от заема, който създаде напрежение в парламента и управляващата коалиция, ще се използва за издължаване на държавата с частни фирми. Според него и затова дългът е толкова голям, като за издължаването с бизнеса ще бъдат използвани около милиард лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дунарит е сертифициран по стандартите на НАТО, обаче ..........
19
0
 
3
 
! Отговори
до Hayvanko преди 9 години
А белото и тревата къде ги забрави?
18
3
 
2
 
! Отговори
Нищожества! преди 9 години
Някога българите са се клепали и клеветяли пред султана. Сетне пред германците (Хитлер). Имало е някои десни партийки подливащи вода на цар Борис-3, пиещи си всеки ден кафето в германското посолство. Сетне се клепаха пред Москва и руснаците. А сега пред Големия бял брат.Тая оставка е толкова прозрачна за всеки неидиот, толкова ясна точно в деня на посещението на ЦРУ, че няма повече накъде. И последния *** би се сетил. Борисов е напълно прав. Рекет и подливане вода, мерзост.
17
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 9 години
***, Lqskovec, Beliqt avtobus tova e sram trqbva ostavka na tiq dvamata.Ama ne nqmalo da davat naglite p.....v i lazar xaxxax
16
2
 
15
 
! Отговори
Hayvanko преди 9 години
Само така Лукарче - яж, пий бухай онази *** - сега ти се е паднало да живееш, другите каквото знаят да правят .
15
1
 
7
 
! Отговори
Гледай ти! преди 9 години
Не занаех че са праснали и Дунарит! Видят ли герберчетата печеливша фирма - веднага си искат! А ако не им дадат - причини много да ги праснат!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя лукарски е гранде ***! Ама от тия дето им викат пази боже сляпо да прогледа! Супер зле е! Па и надут. Пфууу..отврат е.
13
0
 
4
 
! Отговори
Ton40 преди 9 години
Письо е пирфектен - само където много се е разработил преди сдаване.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** инфраструктура на окупатора САЩ
11
1
 
4
 
! Отговори
merudia преди 9 години
mvr i danc sa v sivata ikonomika i sa dosta dobri tam, kakto ikon ministera.
10
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
МОМЕНТА ГО ИЗБИРАТ ЦРУ И ФБР---НИКОЙ ДРУГ---И ТОВА ТИ Е ЯСНО НО СЕ ПРАВИШ НА ОЩИПАНА ГОСПОЖИЦА
9
1
 
15
 
! Отговори
Писна ми преди 9 години
Тоз се оказа по-нагъл и безсрамен от същ комунист!? Първо пробута фльорцата си за управител в дирекцията за българите в чужбина; после се изцепи, че позицията му с/у Тиквата била само предизборен трик; подир това без икономическо образование се самонастани на министерския стол в МИ; на скоро защити Янку Варнеският Пеевски; сега защитава пионките на османо-*** ... Изобщо тоз е толкова алтернатива на досегашната върхушка, колкото завъртането на 360 градуса е алтернатива на челната отправа!!
8
0
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Напротив ! Вучков е достатъчно интелигентен човек и е подбрал много точно момента да подаде оставка. Тъкмо, когато шефа на ФБР беше у нас.Вучков ви каза, че така повече не може да продължава. За правителството обаче по-важно от всичко е подкрепата на ДПС.Сега със социоложка начело МВР ще цъфне и върже ! :)
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 3Да прочете в коментара ми защитни думи за Бойко???
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не зная защо, но тоя мъж Лукарски напоследък взе да ми става симпатичен. В началото медиите го оплюваха яко. Може би защото не иска да подскача по свирката на Банкянски Нарцис, както Рамаданчо Кунев еврейчето.
5
1
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Едно време, какво ДС имаше - ехеййй.Това днешното ДАНС си е жива пародия.
4
0
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Щото пък Боко Кратунестия нали разкри всичките 156 убийства, които станаха по времето, когато царят го беше назначил за главен секретар.Само ходеше да се дуе тъпата мутра, а телевизиите го следваха по петите и отразяваха неотлъчно.Да ги питаш кво толкова отразяваха ?Ама на - *** народ, докара го чак до Премиер.
3
1
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 9 години
ДС професионалисти ДАНС любители.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, перфектно си върши работата ДАНС.До сега нито един разкрит тежък случай на убийства, корупция или наркотрафик.Само скандали, подслушвания и едни висши ченгета стоят на заплати и на политически поръчки.Чудесна работа вършат, няма що.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Лукар - само така. Важното е да се игре ре-контра на Мутрата.