ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС

Конфликтът назря при дебатите по Закона за отбраната
Обновена: 5 мар 2015 17:01 | 5 мар 2015 14:41, Камелия Цветанова
194
ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС
Десислав Чуколов. Снимка БТА

Депутати от ПФ и „Атака“ едва не се сбиха в парламента отново. Това е вторият случай на крайно изостряне на конфликта между народни представители от двете формации в рамките само на две седмици.

Този път острата реакция на националистите беше предизвикана от изказване на депутата от ПФ Димитър Байрактаров по време на дебата за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Още по темата
Той обяви от парламентарната трибуна, че ще прочете статия от лидера на "Атака“ Волен Сидеров от 1991 г., публикувана във в. „Демокрация“ под заглавие „Да освободим Альоша от наряд“.

Десислав Чуколов от „Атака“ обаче се отправи към парламентарната трибуна и го замери с листове хартия, а след това към него се присъединиха и още депутати от партията.

Очаквано Патриотите също реагираха и в крайна сметка представителите на двете политически формации си размениха остри реплики, което принуди председателстващият заседанието Димитър Главчев от ГЕРБ да го прекрати предсрочно.

Байрактаров коментира след това пред репортери, че е искал да прочете последното изречение от статията: „Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това“, демонстрира смяната в позицията му.

Той се оплака, че Чуколов вече веднъж е предизвикал травма на ушния му нерв преди време в Бургас.

Чуколов пък обвини Патриотите в национално предателство.

Миналата сряда, по време на обсъждането на ратификацията на договора за заем от 16 милиарда лева, също се стигна почти до бой между депутати от ПФ и „Атака“.

Причината за ескалирането на напрежението стана размяна на обидни реплики между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

В опит да защити партийния си лидер зам.-председателят на патриотите Валентин Касабов нарече от парламентарната трибуна Сидеров "едно перхидролено човече, което си избелва косата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: парламентПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Къде да верните кучета на волен да обяснят, че това всъщност е "*** провокация" и воленчо никога не го е писал това?Всъщност по това време е бил зает да се прави на умрял за да избегне казармата. Както знаем, всеки партиотар-атакист е длъжен да НЕ ходи в казарма, под достойнството им е.
113
2
 
2
 
! Отговори
USA преди 9 години
Само Комисията съдила апашите от Арабаконашкия Обир ще оправи тея *** , нищо друго не помага
112
5
 
9
 
! Отговори
един преди 9 години
всички депутати от атака са за село карлуково или за средата на океана
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ,*** ТА ДРЪНКА !
110
6
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Патриотичния фронт са продажници и ибикчии !!!Да живее България!
109
4
 
11
 
! Отговори
Искаме бой! преди 9 години
Аз искам големия "мАж" Волен Сидеров да яде голям пердах в Народното събрание, по възможност да го дават директно в ефир по националната телевизия! Може и приятелчетата му от ДПС, начело с Местан също да изядат някой кютек!
108
2
 
7
 
! Отговори
Арабаконашкия Обир преди 9 години
На България е нужна Комисията съдила апашите от Арабаконашкия Обир , та тогава нема да има никъкви мародери , Атака може да се сравни с престъпната чета на Димитър -Общи
107
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно е със сидеровци. ***.
106
5
 
12
 
! Отговори
до волен преди 9 години
Плевнелиев беше член нa БКП, a днес е първa call girl нa aтлaнтиците!Кaкво се прaвите бе, медузи?Кой не се хвaнa '91вa нa сините aмерикaнски прaзнословия?!
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vot42 - това прави днес Волен Сидеров,пълзи в краката..ми червей, к'во да прави
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам ги от Канада и съчуствам на приятелите си в България.
103
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака и Патриотичен фронт наистина са големи конкуренти, ще се сбият кой от тях да стане коалиционен партньор на ДПС и партията на Касим Дал.
102
9
 
22
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
Волен Сидеров беше главен редактор на вестник "ДЕМОКРАЦИЯ",печатен орган на СДС. Тогава той пееще друга песен.Тогава членове на СДС бяха и Христо Бисеров и Данчо Ментата.След това се извъртяха на 180 градуса. За честването на 3 март,АТАКА бяха поканили депутат от партията на Жириновски.Преди няколко месеца лично този Жириновски беше заявил : " БЪЛГАРИТЕ,ЗАТОВА, ЧЕ СМЕ ГИ ОСВОБОДИЛИ ДНЕС ТРЯБВА ДА ЛАЗЯТ В КРАКАТА НИ!?" Именно това прави днес Волен Сидеров,пълзи в краката на руските олигарси!
101
11
 
8
 
! Отговори
ПФ паричен фонд преди 9 години
"Да продадем *** на Турция" - Валери Симеонов Балевски Ефенди
100
5
 
5
 
! Отговори
Бай Петър преди 9 години
Бият ли се конкурентите? И двете партии ги слагам в едни кюп.
99
3
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Голям сеир щеше да е.Що не се сбихте БЕ психопати.
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и от двете партийни върхушки. Та избирателите и на едните и на другите сме едни и същи- Патриоти/ националисти/. Вместо да защитавате българските интереси първи по важност изгонването и недопускането на ислямисти в България, за да си имаме държава, то вие се занимавате с идиотщини. Накрая българската гьостерица и вас ще ви засегне, както националните предатели ,като Кукунева, Бойко , Миков... и другите еничари, наречени политически елит, които искат да ни ислямизират.
97
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
атака + ДПС = ВНЛ
96
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака е ***, който скоро ще се спука като яне янев и никито бареков, бъдещия премиер.Мухахаххахах
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 139 Атакистка:Да го тура на *** :) ти нямаш деца бе, стерилитет.А атака сте недоносени комплексари.