След оставката на Вучков видяхме "стария" Борисов

Красимир Янков: Нервността му показва, че не овладява ситуацията
7
След оставката на Вучков видяхме "стария" Борисов
Красимир Янков. Снимка: БСП - Варна

Бойко Борисов е истинският проблем за подадената оставка от Веселин Вучков, заяви депутатът от „БСП Лява България“ Красимир Янков пред bTV в коментар на първата министерска оставка в кабинета.

Още по темата
Според Янков изявленията, които е правил премиерът преди и при структуриране на втория си кабинет, са дали посока на позицията на Вучков и цялото общество, че вътрешното министерство ще се раздели с главния си секретар. Настъпилият обрат в позицията на Борисов създаде кадрова суматоха, смята депутатът.

Той посочи, че прави впечатление изключително голямата нервност на Бойко Борисов.

„В последните три месеца той не се появяваше и създаде впечатлението за един „нов“ Борисов, за нов коалиционен модел на отношения с негово участие, но след вчерашния ден стана ясно, че това си е „старият“ Борисов. Нервността му обаче показва, че той не овладява ситуацията“, отбеляза Красимир Янков.

Той допълни, че главният секретар е бил назначен в едно ръководство на МВР, което е имало друга визия за конструкцията на службите.

„Сега, след промяната на Закона за МВР и връщането на модела „Цветанов“, не знам по какъв начин главният секретар ще се впише в концепцията, която има новото мнозинство“, допълни народният представител.

„Решавайки да запази главния секретар Светлозар Лазаров, Борисов очевидно е калкулирал възможността Вучков да подаде оставка“, заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, Борисов вероятно калкулира подкрепата на ДПС, тъй като по думите му едва ли има хора, които да се съмняват, че Лазаров и Писанчев са в службите благодарение на ДПС. Петров призова да бъдат проследени последните важни гласувания в парламента, от които става ясно, че ДПС неизменно подкрепя правителството на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: БСПКрасимир Янков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега мутрев ще положи невероятни усилия да убеди собствените си заблудени овце, че не е подкрепян от ДПС.Накрая ДПС ще го прекара и него, както са правили с всички, които са им били партньори.Но към кого ще се обърне тогава Местан (Доган) не може да се прогнозира
1
8
 
19
 
! Отговори
Хасан Али преди 9 години
Ееее, вие открихте топлата вода, че то отдавна се знае за топлата връзка на ГЕРБ и ДПС. Нима забравихте миналата година, когато ДПС оттеглиха подкрепата си за кабинета на Орешарски, нима забравихте и преди 10 дни, кой подкрепи заема от 8 млрд. евро в парламента. Просто не им е удобно на хората да афишират, че са партньори, че това ще удари основно по имиджа на ББ. Щото той се беше заклел да ги измете от властта. А дано , ама надали. По-скоро - НИКОГА. Да живее ДПС!!!