Създадоха временна комисия в НС заради източването на КТБ

Тя ще проучва държавни органи, които е следвало да упражнят контрол
Обновена: 5 мар 2015 13:21 | 5 мар 2015 13:19, Камелия Цветанова
16
Създадоха временна комисия в НС заради източването на КТБ
Снимка: Reuters

Депутатите създадоха временна анкетна комисия, която да проучи действията на държавните органи и институциите, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009 г - 2014 г.

Срокът на действие на комисията, както и съставът й, обаче ще бъде определени следващата седмица, защото се оказа, че част от парламентарните групи не са готови с предложенията си за членове.

Предложението за създаването на комисията е внесено от депутати от всички парламентарни групи.

"Източването на КТБ, довело до фалита, е най-мащабната финансова измама в новата история на България", е записано в мотивите на вносителите.

Те смятат, че е от критично значение да се проверят навременността и адекватността в действията на държавните институции, които е трябвало да имат превантивно действие, за да не допускат подобни грабежи от данъкоплатците в бъдеще.

Комисията ще проучи действията на банковия надзор на БНБ, Комисията за финансов надзор и ДАНС, където е финансовото разузнаване.

Работата й ще завърши и с препоръки за законови промени, които да затегнат контрола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте в Бивол как КТБ е финансирала КТ Подкрепа. Мафията си имаше банка и синдикат.
10
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като начало всички вложители в банката може да бъдат обявени за престъпници.Може да се помисли за наказателна отговорност ,че са си набутали парите в тази банка
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали комисията ще проучи действията на БНБ, на прокуратурата, на медиите на неКой си и на другите, затрили банката? И на Орешарски, Искров и прочее престъпници?
8
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До сибирскаИ не само това.Означава добавки към заплатите на депутатите в комисията, командировки и средства за сътрудниците им, които, естествено, са пак техни хора.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Verno li e 4e pomaka agen bkp Sega minist ot gerb Vejdi si e vsel 2 miliona plus lihvite 13 proz. I sa Tova e spokoen kak e stanalo Tova ila sa Kluki
6
0
 
8
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
***, не е ли работа на прокуратурата или тя е толкова компроментирана, че трябва депутатите да нищят случая , а пък те горките всичките са в кюпа !!! Нещастна държавица :-)
5
0
 
8
 
! Отговори
знайко преди 9 години
е има ли още кво да се источва?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано създаването на тази комисия не е за да се прикрият престъпленията на БНБ и на финансовата Мафия прикривана от службите. Аман от крадци и мошеници в тази държава.Докато се задействат всички активи на КТБ ще попаднат в правилните ръце, а за държавата ще остане да пие една студена вода за 4 млр.
3
1
 
11
 
! Отговори
револвер преди 9 години
колко радост временна комисия по замазване кражбите от ктб
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
куцо и сакато, герберски Калинки, ДПС-арски тутунджий, спортисти и артисти - все верни партийни хора ще проверяват това което Специалистите Мошенници от БНБ, КТБ, Финансовия надзор, НАП и т.н. са надробили!Познайте колко успешна ще им е работата (аха, а нали трябва междувременно и да поотркраднат нещо, та фокуса им може и да е другаде!)
1
1
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
xaxa...та те се сетиха......