Вучков е използван от хора, искащи неговия пост

Няма как да не се приеме оставката, заяви Бъчварова
Обновена: 5 мар 2015 09:04 | 5 мар 2015 08:47,
81
Вучков е използван от хора, искащи неговия пост
Снимка: архив Булфото

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков беше подадена по начин, по който не може да не бъде приета. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия.

Още по темата
Вчера по време на заседанието на Министерски съвет министърът на вътрешните работи Веселин Вучков изненадващо подаде оставка. По-късно той обясни, че причината да се оттегли е, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шеф на ДАНС, въпреки че има нов Закон за МВР.

По думите й оставката е била натиск върху премиера Борисов. Според нея Вучков е използван от хора, които искат неговия пост. Бъчварова заяви още, че самото подаване на оставката – в края на заседанието на Министерски съвет, е било ритуално, защото е влязло в стенограмата,  и непочтено.

Според нея би било много по-почтено, ако Вучков е отишъл лично при премиера. „Аз уважавам Вучков, ценя неговите качества и почтеност, но информацията и впечатленията, които имам, не показват, че е имало ситуация на избор”, коментира още тя.

Подадена по този начин, оставката замъгли посещението на шефа на ФБР Джеймс Коми у нас. Бъчварова припомни, че е била планирана среща между Коми и Вучков.

„Борисов не знаеше за тази оставка“, категорична бе Бъчварова. Тя допълни още, че решението на Вучков е изненадало всички, защото е дошло в политически наситен ден. Самата оставка не е била обсъждана на предварителни разговори.

Бъчварова защити премиера Борисов като заяви, че той никога не е казвал, че няма да освободи Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров. „В този момент е по-добре тази смяна да не стане толкова бързо. Той ще ги смени, в момент, който е най-добре”, каза още Румяна Бъчварова.

Бъчварова беше категорична, че на премиера на се нужни договорки с ДПС, тъй като кабинетът има широка политическа подкрепа. По думите й подобни твърдения са елементарни и търсят единствено политически дивиденти.  

"Нямам впечатления, че премиерът е държан за шлифера", допълни още тя.

Според Бъчварова човекът, който трябва да заеме поста на Вучков, трябва да бъде от ГЕРБ или да е близо до ГЕРБ, но да е човек, на когото може да се има доверие. Запитана дали на поста може да бъде назначен депутат от Реформаторския блок, вицепремиерът отговори: „Това означава да сменим формулата на правителството и тогава ремонтът ще бъде доста голям”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
хак да им е на хитреците в МВР такава куха лейка (лелка-социолог:) за шеф... :) !
38
2
 
8
 
! Отговори
До Румито преди 9 години
"Вучков е използван от хора, искащи неговия пост"Значи Румка - щом си мераклия за поста - и ти си ползвала Вучков, а?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отлично Борисов! Парламента да решава. Нали сме парламентарна република. Вие предлагате, но те решават. Супер!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера директора на ФБР,президента на петролена държава при ББ, вие *** си пишете 16 милярда калинки мишо бирата дпс опорните точки.ГЕРБ ще управлява дълго,а Русия ще се срине,или по скоро "държавниците им"
35
2
 
7
 
! Отговори
Биографията преди 9 години
Биографията на Румяна Бъчварова е на комунистическа *** !!!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ЩО БОРИСОВ НЕ ВЪРНЕ ЙОВЧЕВ ,ЧЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ САМО СМЕНЯТЕ ЦАРЯ ,НО БЪЛГАРИЯ СИ ОСТАВА В КАЛТА ! НЕЩАСТНИЦИ !ЕДНО ГОВОРЯТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ДРУГО КАТО ВЗЕМАТ ВЛАСТТА. ЩЕ ИМАТЕ ДА ВЗЕМАТЕ ДЕТО ПО-ВЕЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОРИСОВ !
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКА ЗАМАЗВАТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ,НО Е ФАКТ ,ЧЕ БОРИСОВ Е ИЗПОЛЗВАН ОТ ДПС ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ СТАТУКВОТО. И НИЕ ПО-ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЗАВИСИМИ ХОРА !
32
3
 
13
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Евала! Боко заслужава този шамар.Откакто е на власт - нищо. Никакви реформи, никакъв натиск над крадците. Само опити да прилапа я пенсионни фондове, я други пари.Сега или да се взема в ръце, или да си ходи и той.
31
4
 
16
 
! Отговори
Госпожо Дирник преди 9 години
Госпожо, не Ви ли е срам от гьонсуратлъка Ви.Дайте възможност на ББ да обясни действията си, вместо да се опитвате да замазвате фекалиите, които пръска в момента. Като Ви слушам и гледам се едно, че виждам един ДИРНИК
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Използван е от гнома Атанасов и *** Рамадан
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе..сега ще оклветите човека, виждате ли, той сее поддал на манипулации от едни лоши хора...а Бойко, както винаги е прав.Тотални невежи и некадърници.Те самите не си вярват на лъжите, кактво остава за народа.
28
5
 
15
 
! Отговори
Врти-сучи преди 9 години
Назначете си Пеевски и всичко да си дойде на мястото. Какво го усуквате. За всички е ясно КОЙ управлява.
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров е свестен! Ако го сменят, няма да е заради некадърност и мързел. Лясковец, Млясковец са катран и той си го каза, но човека е точен. Нищо пристрастно.
26
6
 
12
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
УМНИ и ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИНО !НЕ РАЗБРА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ ЗА КОЯТО И ПАРТИЯ ДА ГЛАСУВАШ,ГЛАСА ТИ ОТИВА ДИРЕКТНО В САРАИТЕ ПРИ SИГАНЕТО ?!
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни герберастки *** начело с мутрта-*** на доган и Хамериканските интереси.
24
2
 
9
 
! Отговори
клоун от народното преди 9 години
Накараха Вучков да подаде оставка
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко оня ден пак призова към смирение и търпимост. Народа ги остави на спокойствие и е търпелив, но те нещо там не могат да се понасят!
22
1
 
15
 
! Отговори
пародия на държава преди 9 години
To да бяха само Лазаров и Писанчев....ами Цацаров и Искров , те също са хора на ДСП...май ти ги държиш за шлифера , а не те...
21
2
 
14
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
Ако сменя Лазаров и Писанчев ще трябва да ходя при братя Галеви.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Ами за това взима заплата, да мете. Щом умни и интелигентни хора си избират такъв да им е началник, то ние въобще не трябва да ги съжаляваме. Нали тя си имаше собствен бизнес в социологията, да не би някой насила да я е накарал да стане метачка на ...