Данъчното споразумение между BG и САЩ е за африканци!

Според социалистите е едностранно, а не реципрочно
Обновена: 6 мар 2015 12:35 | 6 мар 2015 12:35, Камелия Цветанова
37
Данъчното споразумение между BG и САЩ е за африканци!
Ручен Гечев. Снимка, архив Булфото

Според БСП Споразумението между правителствата на България и на САЩ за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA е едностранно.

То е като за развиваща се африканска държава, коментира депутатът от левицата Румен Гечев.

Добрата новина е, че и САЩ, и ЕС полагат усилия за разкриване на банкова информация, свързана с пране на пари и заобикаляне на данъчните зконодателства на страните членки на ЕС, както и на вложения на инвеститори в САЩ.

Ние разбираме загрижеността и подкрепяме усилията на САЩ за получаване на информация от България за вложения на американски физически и юридически лица в размер инвестиции над 50 хиляди долара, посочи Гечев.

Според него проблемът е, че споразумението е едностранно и само българската страна поема ангажимента да предоставя информация на САЩ, докато САЩ няма да предоставят информация на българската страна за български инвестиции от физически и юридически лица на територията си.

Става дума за милиони левове разходи, които трябва да направят българските институции по систематизирането и предоставянето на информацията, отбеляза Гечев.

Той смята, че от досега подписаните споразумения на страни членки от ЕС - като Германия, Великобритания, Дания, Ирландия, Италия, Испания, Франция - България е първата страна, където договорът, който се предлага, не е реципрочен, а е само в едната посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги в България е имало политици предатели и ***.
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе Румене, като си толкова светнат, защо фалира държавата 97 *** година бре ***?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са виновни САЩ. през оная работа им е. Най вероятно има нашенци с много пари там и така са си сложили тенекия на гъзовете. А САЩ си гледат интереса.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тях сме *** и индианци. Осъществяването на физически геноцид не е актуално единствено и само защото не им пречим на интересите. Някои от нас ще бъдат "***" , а други "индианци".В зависимост от отношението и преклонението към натрапваните ценности. Физическо или културно изтребление е следващия пункт от въпросника. Само дето не знаем кога ще го зададат. Какво избрахте за себе си?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖороСамо на комунисти като Бойко Борисов и на заслужели потомци на антифашистите Кордова - Радан Кънев.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ROBSKA BALGARIA NIAMA DUMATA--TAKA NAREDI USA.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Я кажи този филантроп колко изсмука от България и за какво Петър Стоянов го награди с Орден "Стара планина" ?
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгБългарите изгубиха спестяванията си заради специалисти като Венци Коня и другаря Костов които убеждаваха че е съвсем в реда на нещата да си откриват банки със заем от други банки.Ако някой като теб повтарят като папагали някой неща това е друг въпрос.Греха на Гечев е в това че България тръгна да връща заеми.Успя да върне над 3 милиарда долара.Ако бяха теглили заеми никой нямаше да ги закача. На вас като ви работят ви е кеф че демократично ви работят.
24
13
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
На комунисти, особено като Гечев, Никога не вярвайте!
23
1
 
1
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Г-н Гечев а какво е мнението по този въпрос на "НАШАТА" ,"ВАШАТА" другарка/госпожа Елена Поптодорова?!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Информацията да ни е проблема, ние заем взехме да се въоръжим и да тръгнем да се бием с Русия, вие за някаква си информация се тюхкате. Така или иначе от тази информация, тия с по 5 хиляди ще бъдат демонизирани, а за тези с по 5 милиарда, никой нищо няма да разбере даже...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските власти са блокирали в САЩ активите на две банки на приятели на Путин на обща стойност 640 милиона долара, съобщи Уолстрийт джърнъл, като се позова на финансовото министерство. Кое е вярно? Това, или вашето твърдение?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BG и САЩ??????? багъзъ? KR и САЩ? СР и САЩ? HU и САЩ; вие се сещайте дали е корея, унгария или нещо друго :)
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оп-са! да не вземе да излезе, че 'американските' марици, разните му там строителни фирми и производители на зелена енергия, регистрирани в щатите, са на стоян и иван, с едни такива червени куфарчета...:)
18
12
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не може компрометирани хора -в случая Гечев,който помним от управлението на Жан Виденов при,което българите загубиха спестяванията си и никой не понесе отговорност,не може такива хора да дават оценки и изказват мнения,защото е несериозно!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен ...Много просто, вложения на български физически и юридически лица в САЩ, се правят само от"Примитивното мислене е последствие от 1:нежелание да се чете и 2:невъзможност да се мисли.Как точно си представяте американски банки които толерират българи?Банки в които целият свят си държи парите ...КАК БИХА РЕАГИРАЛИ ГЕРМАНЦИ ,КИТАЙЦИ,РУСНАЦИ?????
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те нашенци са бъкани с пари и всеки втори отскача до Щатите да хвърли по едни 50-100.000 долара за спорта. няма и визи, не се чакат интервюта, ей го къде е американския континент. Въобще има ли в час някой в този парламент? На нас ни трябва такава спогодба със Швейцария, Лихтенщайн и Бермуда, но точно същите наши политици май нямат интерес да я подписват. Защо ли? Да не вземат да се появят на баба Гана милиардите от продажба на чорапи..:)
15
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
джордж сорос Става известен с дейността си на филантроп. Сумата, която е дарил от 1991 г. насам чрез своята фондация Отворено общество, е около 5 млрд. долара. Също е спонсор на Кива, организация от Сан Франциско, която се занимава с безлихвено микрофинансиране, насочена основно към развиващите се страни.
14
3
 
3
 
! Отговори
Н. Генов преди 9 години
Румен Гечеффф обяснява... Няма ли срам този индивид?
13
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 9 години
В този момент обаче никой от участниците в този акт и идея си няма какво ще му се случи на Виденов съвсем скоро заради отрязаните пари за"Отворено общество"и отказът му да се срещне с милиардера...,вследствие на което от това десетилетно промиване на мозъци се получи работещото клише"Виденова зима"!Сякаш нямаше Костова зима,Попова зима/"За бога,не купувайте,братя!/или пък сега не сме в Бойковата зима."......откъсите са от"Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС-началото/част 1/"