До дни казват кой колко ще вземе към пенсията по Великден

Парите ще бъдат дадени с априлските пенсии
Обновена: 6 мар 2015 15:14 | 6 мар 2015 14:57,
5
До дни казват кой колко ще вземе към пенсията по Великден
Снимка: архив Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин предположи, че до дни ще има яснота кои от пенсионерите ще получат великденски добавки и в какъв размер ще са те. Преди време премиерът Бойко Борисов обясни, че допълнителни средства ще има и за тях ще бъдат отпуснати 50 милиона лева.

Още по темата
„50 милиона лева беше сумата, отделена през декември. Трябва да го доутвърдим с финансовия министър, защото тези средства не са утвърдени в бюджета, а са свързани с изпълнението на бюджета“, каза Калфин в кулоарите на парламента. Той обясни, че това ще стане в следващите дни.

„Надявам се в следващите дни вече да бъде ясно каква сума ще може да се отдели и как ще я разпределим, между кои хора“, каза социалният министър. Парите ще бъдат дадени с пенсиите през април.

Калфин коментира и започналото заседание на Националния съвет на АБВ, по време на което ще се разгледа искането на лидера Георги Първанов да подаде оставка. Бившият президент реши да се оттегли, след като депутатите му подкрепиха тегленето на новия дълг без неговото съгласие.

Днес Калфин отново защити взимането на заема от 16 милиарда лева и в същото време обяви, че Първанов е безспорният лидер на АБВ.

Социалният министър обясни, че в дневния ред на днешното заседание не е включена точка, с която да се иска оставка на финансовия министър Владислав Горанов. Предложение за това направиха преди седмица самият Първанов и Румен Петков. Форумът ще дебатира обаче как да се осъществи контролът върху ангажимента на Горанов да изтегли с 2 милиарда лева по-малко, както обеща на АБВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Министърчето кариерист, ти ли ще казваш с по колко да се вдигната пенсиите за Великден ***? Не разбра ли, че си един *** от който нищо не зависи?
3
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ГОСПОДИН КАЛФИН СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ВАШИТЕ БАЩИ И МАЙКИ ---ПОВИШЕТЕ РЕАЛНО НИСКИТЕ ПЕНСИИ ПОНЕ ДО МИНИМАЛНАТА ЗА СЕГА ЗАПЛАТА--ВИЕ ЗАЩО СИ ПОВИШИХТЕ С 800 ЛЕВА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ОБЯСНИ ДЕ
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Антисоциален министър - да си подава веднага оставката.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще вземат пенсионерите, които получават до 286лв. пенсия, а другите не !