Горанов с нова идея: Ще прекроява заплатите на президента и премиера

Министърът обмисля смяна на формулата на депутатските възнаграждения
Обновена: 6 мар 2015 17:12 | 6 мар 2015 12:58,
67
Горанов с нова идея: Ще прекроява заплатите на президента и премиера
Владислав Горанов Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов призова да се намери нов начин, по който да се формират заплатите на депутатите, президента и премиера.

В момента базовата заплата на народните представители е равна на три средномесечни заплати в обществения сектор и се индексира на всеки 3 месеца според данните на НСИ. Заплатата на президента е равна на две депутатски заплати, а на премиера – 55% върху възнаграждението на народните представители.

Днес Горанов обяви тази формула за неудачна. „Използването на средната величана за определянето на възнагражденията на висши длъжности не само в законодателната, но и в изпълнителната власт, очевидно не е добрата основа и очевидно трябва да мислим за промяна във финансовите правила на парламента, които определят възнагражденията на депутатите, а оттам и на премиера и президента“, каза министърът в кулоарите на парламента.

Според Горанов използването на средни величини не отчита реалното икономическо състояние на държавата.

Повод за коментара на министъра стана искането на Висшия съдебен съвет заплатите на магистратите да се индексират с 12 процента.

Горанов обаче отказа това още преди дни.

Днес в кулоарите на парламента финансовият министър обясни, че няма как да каже, че няма да изпълни закона за бюджета и ще намери с лека ръка средства за повишаване на заплатите на магистратите.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
kristko преди 9 години
Вдигай на всички бандити в Парламента през два дена заплатите,че иначе ще им увиснат шкембетата!Щом има български *** да плащат лапайте докато се задавите и *** накрая!Умирайте *** задръстени в мизерия щом ви харесва!Най-добре е да ви продадат и като агнета за Гергьовден да ви кръцнат празните тикви!Жалко за хората дали си живота за нас!Всичко е било напразно!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо започна да смята от премиера и президента ,нима в други сектори не съобщават само за мин.раб.заплата .Да вземем здравеопазването -казват средна раб.заплата няколко хиляди ами да като сметнете 50000 които взема директора на една болница +700лв ,които взема един начинаещ лека и стават няколко хиляди .Тоя вместо да мисли за развитието на финансите на държавата ,явно мисли само за папу.МАЯ Манолова ще излезе права тоя е по-голямо зло и от Дянков.
48
0
 
8
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗАТОВА ЛИ СЕ НАПЪВАХА ТОЛКОВА ЗА МИЛИАРДИТЕ ЗАЕМ. Е СЕГА ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ЕДНИ ХУБАВИ ЗАПЛАТКИ ТА СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ. А НАРОДА ДА ПЛАЩА ЗАЕМА ТОВА МУ Е РАБОТАТА. НИКАКЪВ СРАМ НЯЯМАТ ТИЯ ***. ЖАЛКО ЗА НАРОДА. ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВА. МНОГО ЖАЛКО. И ПАК ВЪРВЕТЕ ДА ГИ ИЗБИРАТЕ. ЕДНО ОТ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ НАГЛИ ПО-НАГЛИ.
47
0
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Целия смисъл от цирка дето ни го играят управляващите е да си развиват субсидираната канцеларска икономика,при която роднините са назначени на добре платени държавни постове , а европейския данъкоплатец да плаща масрафа.Затова и се теглят заеми за да не се развали рахатлъка.
46
1
 
5
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Тоя взе 16 милиарда и сега ще реже от депутатските заплати и ще спести колко.. 50, 100 хиляди лева.. *** демагогията и простотията
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В коя държава един Премиер ще влезе ненайдено в Парламента и ще размахва пръст на депутатите. Трябва да бъде обратното . Парламента трябва да му държи сметка и да му задава въпроси. Първи въпрос- какво става в държавата и защо е така. А той се извисява като ....... Да не мисли , че е в периода от 2001 -2 005 година.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали ние сме работодателите на депутатите. Ние трябва да им определяме заплататие. Предлагам да се намалят на 120. Да се назначат на 4-дневна седмица /ето днес залата е празна и министрите отговарят на празна зала/ да се назначат на 4 часов работен ден, да работят както ние на националните празници, отпуските им да не повече от 20 дни, да нямат безотчетни пари да нямат имунитет, да минават на психотест 1 път в месеца, всеки ден да повтарят клетвата която са положили. За сега това.
43
2
 
4
 
! Отговори
АТИПИЧЕН преди 9 години
момчето пунтира путин но това нещо може да го направи само волен сидерав слаби са ти воловете малкия
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че по-високи заплати за депутатите и министрите, които сами си ги гласуват и увеличават колкото си искат. Утре могат да си гласуват и 1 милиард да станат заплатите им.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 46.......... а ти какво очакваше. Сега нашите синове ще козируват на Американски и турски офицери.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 44-------- НАП ги проверява и те сега са обидени. И мене ме проверява нап и ХЕИ защото съм дребна риба- но не се сърдя. Просто имам много въпроси? Но мене няма кой да ме защити. Няма такава Американска фондация.
39
2
 
6
 
! Отговори
Избирам преди 9 години
ДО 42 коментар---- Зная за какво са отишли. Не ми стигнаха символите да кажа на Горанов къде изтичат парите: В 18 министерства, над 60 агенции и други незнайни организации . Да престанат да питат от къде да вземат пари и да посочват само пенсионери и детски. Не може един водещ се за безработен да изкарва по 500-600 лв на месец , да не плаща 1 лв на държавата и да чака само на банкомата. Знаят се кои са. Ако той и Калфин не променят тия ннесправедливости да си отиват.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putio Marinkin Goranov,pointerisuvai se kakvo napravi Ministarpredsedatelq na Italia Mateo Renzi,i shte razberesh zashto vi nenavijda naroda bulgarski.Vij kakvi ikonomii ot kade gi napravi i kakvo nap-ravi za obiknovenite hora.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президента, вицето и администрацията му са абсолютно безсмислени и ако се съкратят Борисов и администрацията му може поеме функциите и на президент. Конституционния съд също е безсмислен и може върховния съд да го замести. Народно събрание от 240 души, които даже не влизат в залата да гласуват е много раздуто и може да останат 20 човека депутати с 3 секретарки и охрана от камери.
36
1
 
11
 
! Отговори
сеир преди 9 години
само боко има 7 милиарда колко ще си опнат с плювню разберете сами а приказките на куклата само за точки
35
1
 
14
 
! Отговори
УДАРИХМЕ ДЪНОТО преди 9 години
България праща войска в Украйна за учение на НАТО!Засилва се присъствието на американската армия у насИнтензивно ще е присъствието и на американската армия на територията на България. За годината официално са планирани 22 учения.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V KRAIA NA GODINATA TRIABVAT NOVI 16 MILIARDA ZAEMI,ZA DA NE FALIRA DARGAVATA.
33
0
 
17
 
! Отговори
магив преди 9 години
Този *** нали щеше да става бизнесмен.Ама явно е къв е бизнеса в БГ.Тези 16 млрд няма и да ги усетите как ще се изпарят.Къде са онези геьове от протесна мрежа,аиде де.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SE NAMALIAT PENSIITE I DA SE UVELICAT ZAPLATITE NA UPRAVLIAVASHTITE.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нула да им направи заплатите - тези пак няма да се откажат! Не са отишли за заплати там...Тя просто им идва като бонус над останалите 'заработки'!