Лазаров можеше да спести драмите в политиката

Атанасов: Опитните в МВР усещаха липса на професионално ръководство
Обновена: 6 мар 2015 14:04 | 6 мар 2015 11:42,
9
Лазаров можеше да спести драмите в политиката
Атанас Атанасов Снимка: архив, Булфото

Оставката на Лазаров е нормално развитие на нещата. Той можеше да го направи по-рано и да спести напрежението в политиката от последните дни. Това обясни шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов от ДСБ.

Още по темата

„Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров можеше да спести много отдавна тези драми в българския политически живот, ако си беше подал оставката още когато му беше поискана в началото на управлението на сегашното правителство“, каза депутатът.

Според Атанасов премиерът по Конституция отговаря за сигурността и обществения ред в страната и поисканите от него оставки били съвсем разумно действие.

Шефът на вътрешната комисия смята, че опитните служители в МВР са усещали липса на професионално ръководство. Заради това той е убеден, че оставката на главния секретар е била искана и от професионалната общност, но Лазаров не си дал сметка за това.

Атанасов не пожела да коментира кой би трябвало да бъде наследник на Лазаров. „Народното събрание прие законова рамка и оттук-нататък предложенията за персоналните назначения са на Министерския съвет, съгласувано с президента“, каза той.

Все пак депутатът си пожела бъдещият главен секретар да е човек, уважаван в професионалните среди на МВР и с дълъг професионален опит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
? преди 9 години
До сибирскаАбе, човек остави тези глупости и виж кой какво върши за народа,а не кой как говорил! Това ли е най-важно за теб кой по-красиво и манипулаторски ораторства?
5
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този е най -отвратителната фигура в политическият ни живот.Би било голям "сеир" да изиграе 2- 3 рунда на боксовия подиум срещу Филчев.Не искам друго наказание за простотиите ,които е сътворил.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Атанасов, защо си мислите , че само каквото казвате Вие е правилно? Защо министъра на МВР не е от професионалните среди и с дълъг професионален опит, а главния секретар да бъде? Спрете с вашите глупости започнете да мислите, да разсъждавате, да работите/имам предвид НС/ станахте за смях пред целия свят с Вашия министър-председател и т.н. Как хората които живеят тук да имат малко поне самочувствие с такива *** като Вас всички...
3
2
 
7
 
! Отговори
агент преди 9 години
правилно сега празнината ще се запълни с избирането на *** социоложка за министър
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е гнусен Атанасов - нисък комплексар!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пък така наречен генерал, който е завършил полувисшето ПЖИ тръгнал да дава оценки. ***.