По желание на Борисов: Лазаров и Писанчев хвърлиха оставки

Премиерът чака главсекът на МВР да разплете убийството на Вероника във Велико Търново
Обновена: 6 мар 2015 17:07 | 6 мар 2015 10:17,
123
По желание на Борисов: Лазаров и Писанчев хвърлиха оставки
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев хвърлиха оставки, след като вчера премиерът Бойко Борисов им ги поиска.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е помолил Лазаров да довърши случая с убитата 23-годишна студентка Вероника Здравкова във Велико Търново.

„Помолих го да си довърши случая във Велико Търново. Ще приема оставката най-вероятно утре на обяд. Дотогава очаквам да има задържан по случая”, заяви още той.

Борисов съобщи, че главният секретар ще бъде избран от министъра на вътрешните работи. Премиерът посочи, че има вече готово предложение за председател на ДАНС. Той го пази в тайна засега, но гарантира, че ще е съгласувано с "всички възможни хора на света". Борисов обаче отсече, че няма да маха шефа на ДАТО Цветан Китов. 

След като инспектира новата сграда на Софийския районен съд, Бойко Борисов каза, че като мине ангажимента му с празничните надбавки за пенсионерите, ще мисли как да осигури средства и за ремонта на т.нар. военно НДК, което трябва да бъде осигурено за нуждите на СРС. "Каквото изкараме, даваме за пенсионери и за съдебна система", заяви Борисов.

Вчера от парламентарната трибуна министър-председателят поиска оставките на Лазаров и Писанчев, след като изненадващо вътрешният министър Веселин Вучков се оттегли от поста в сряда с мотиви, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шефове на ДАНС и ДАТО, въпреки че има нов Закон за МВР.

След като от ГЕРБ разчистиха пътя за промените в НС, се очакваше, че службите ще бъдат оглавени от нови лица. Лазаров, Писанчев и Китов обаче получиха неочаквана подкрепа от самия премиер наскоро, като Борисов на практика обвини предшественика си Пламен Орешарски за свършеното от тях в предишния мандат.

След оставката на Вучков, която беше приета веднага от Борисов, обаче премиерът мина на позицията, че със смяната МВР шефа Лазаров и Писанчев също трябва да бъдат сменени.

Премиерът вече предложи кой да седне в министерското кресло на Вучков - това ще е вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Борисов видимо се ядоса на оставката на Вучков в деня, в който у нас на посещение беше шефът на ФБР Джеймс Коми. Премиерът дори заподозря "ченгеджийски номера".

След като стана ясно, че шефовете на службите ще бъдат сменени и ще има нов вътрешен министър, от ДПС пък им олекна, че са отпаднали всички внушения на тема задкулисие "Борисов-ДПС".

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
club lunch преди 9 години
koi li ste recyclira posle tesi bg diamand oficeri?
79
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 9 години
eeee razgele tozi pi4 Lazarov s nesndertalskia si vid da go mahnat ot tam deto ne mu e miastoto
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази Държава с идиотските желания на един никаквец ли се управлява? Егати Държавата, щом този й е управляващия! Не, че така наречените служби за сигурност не са пълна порнография! Тях пък ги "управляваше" титан на мисълта, какъвто е Цеката! Разкараха кадърните и обучените и ги замениха с галеници и бивши началници (и тартори) на Банкянския, пък сега чакайте резултати!
77
0
 
4
 
! Отговори
goaly преди 9 години
1:0 za fbr i Vuchkov.
76
5
 
3
 
! Отговори
иванов преди 9 години
Баце си знае работата пак много ги изтърпя хората на него държат сметка той е на власт ще си подбере хора които вършат работа!
75
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
За какви "хвърлени" оставки става въпрос, след като те трябваше да ги подадат още при идването на това правителство
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо медиите все ни занимават с интриги? Оставки, назначения, уволнения, сватби, разводи, кой какви омари и калмари ял на оскарите и колко чавета осиновил, това са все теми пълнещи вестници, новинарски емисии и тн. Нищо съществено и полезно. Спирам да чета и гледам!
73
0
 
1
 
! Отговори
спортно го дават преди 9 години
До Чужденец - защо в този сайт оставките винаги се "хвърлят"като хвърляне на чук, диск...в БГ-то просташкото е модерно. Мачовско. Не е по "***". Цени се рий'шли.
72
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Хайде сега в УБИТ да четете лекции.
71
0
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 9 години
Не разбирам защо в този сайт оставките винаги се "хвърлят" а не се "подават". Наградите винаги се "грабват" , а не се "спечелват, получват" ? Май лошо ми учиха на български?
70
3
 
10
 
! Отговори
777 преди 9 години
До Убиецът е ЗАДЪРЖАН!И сега безпристрастния съд ще сключи споразумение с убиеца , който ще се признае за виновен и след максимум 2 години пак е на вън готов да убива. Демокрацията е прекрасна форма на управление .....
69
1
 
2
 
! Отговори
BB преди 9 години
Schum sa nischto tipi4no sa gerb vu4kov besche Profis. Ba4vsrova ne no schte slu6ka boiko i vs sche e ok da ama ne
68
0
 
3
 
! Отговори
Убиецът е ЗАДЪРЖАН! преди 9 години
>Окръжната прокуратура във Велико Търново привлече ИлиянЗдравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. 40-годишният мъж е обвинен в извършването на това престъпление срещу 23-годишната студентка от Никопол Вероника Здравкова.Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание лишаване от свобода. Издирван е за изтърпяване на наказанието.Престъплението е разкрито след бързи действия на прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертват
67
1
 
9
 
! Отговори
цецо преди 9 години
Никакви пари за съдебната система. Там само лапат заплати и премии без никакви резултати. Да се промени законът и побързо да влизат в затвора и то веднага без право на обжалване очевидни престъпници с очевидни доказателства. Без мотаене и не знам колко си инстанции.
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДАМПаметта не ни е къса, помним платените протести на цели семейства по 50лв. на кълпак и умни, красиви и игриви. Помним също, че като дойде Бо на власт започват убийствата, заемите, фалитите на малки и средни бизнеси, нищоправенето и постоянното увъртане. Мога и още да си спомням, но смисъл няма да убеждавам празни кратуни. Няма полезен ход при избори, но този с ГЕРБ, РФ и задкулистно ДПС си е най-лошия избор.
65
3
 
4
 
! Отговори
Боце 2 преди 9 години
Ей чукча писатал, чукча не читател. Прочети финансови отчети 2009-2014 и ако имаш грам умение да мислиш ще разбереш каква голяма глупост си изтърсил. Ако правителството, което ти критикуваш беше финансово некомпетентно щеше ли настоящото да приеме с почти незначителни промени същия бюджет? Ако Горанов не беше фрица за свръзки щеше ли да бъде подкрепян при всеки финансов въпрос от Евро-атлантиците? Ако в Дянковата тиква имаше капка мозък щеше ли да прогнозира ръст на рублата до края на 2014.
64
0
 
3
 
! Отговори
boi преди 9 години
ubiesa bivs zatvornik za ubistvo pak ubi
63
2
 
8
 
! Отговори
Боцко преди 9 години
До Бивш член на БСПИскаш критики, моля:1. Колко беше държавния резерв при стъпването му във власт и колко след оставката му?2. Колко на брой фирми печелеха общински поръчки преди встъпването му във власт и колко след това?3. По време на чие управление се продаде дългова емисия на най-ниската цена в последните 25 години?4. През време на чие управление присъди се произнасяха от Парламентарната трибуна?5. През чие управление 25 от 30 областни управители бяха продукт на школата в Симеоново?
62
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се изисква ниво на интелигентност или особен интелект да се разбира, че докато Борисов се опитва да управлява ще вървим към по-лошо и по-бедно и бъдеще за България нява да има!!! Къде сти видели и чули държава управлявана от кратунковци да има просперитет??
61
0
 
5
 
! Отговори
Убиецът задържан? преди 9 години
>Рецидивистът е направил самопризнания за убийството, удрял е Вероника с тесла, пише "24 часа"Илиян работи в краварници в покрайнините на Горна Оряховица. Вечерта на 28 февруари отишъл до Търново да си търси работа като строител. Видял Вероника до жп гарата. Проследил я и я ударил в тила. Защо е продължил да я удря в лицето не е ясно. Взел чантата на студентката, в нея имало 70-80 лв..В момента го разпитват в РПУ Горна Оряховица, няма още повдигнато обвинение.Здравков е бил задържан тази нощ в района на гарата в Горна Оряховица.