Приетата оставка на Лазаров е политическа оценка

Кунева: Нужни са промени в НК, страната ни е в неспокоен район
Обновена: 6 мар 2015 15:01 | 6 мар 2015 15:01,
14
Приетата оставка на Лазаров е политическа оценка
Снимка: архив Булфото

Когато министър-председателят иска дадена оставка, това е политическа оценка и знак, че със съответния ръководител не може да се работи повече, така вицепремиерът Меглена Кунева коментира във Велико Търново оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата
Тя посочи, че следващият главен секретар трябва да има административен капацитет, да взима точни решения, да си сътрудничи с всички звена в МВР. Според нея той трябва да се ползва с политическо доверие, но да не е с партийна окраска.

Кунева смята, че е необходимо Народното събрание да упражнява по-голям контрол и да държи тясна връзка с представителите на изпълнителната власт.

По думите на Кунева са нужни бързи резултати от предвидените реформи, за да има време да бъдат коригирани грешките. Реформата в съдебната система, справянето с престъпността и антикорупционните мерки са приоритетни за страната заради приемането на България в Шенген, посочи Кунева.

Много е важно, че г-жа Бъчварова поема този ресор, защото успешната формула е министър на вътрешните работи и вицепремиер, отбеляза Меглена Кунева.

Според нея трябва в спешен порядък да се приемат няколко текста в НК за противодействие на тероризма, тъй като България се намира в един изключително неспокоен район.

Пред студенти от Великотърновския университет Меглена Кунева изнесе лекция на на тема "Председателството на ЕС от България през 2018 година - възможности и предизвикателства".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръдла куха никъде по света политическите лидери не могат да се бъркат в работата на изпълнителната власт точно обратното на такива лидери като нашите изпълнителната власт може и трябва да им се набърка в живота и да тикне някои в затвора!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази кокошка не е разбрала основното.Главният секретар на МВР не е политическа фигура и не може да ПОЛУЧАВА политическа оценка.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички бежанци да и се изредят
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pramovitsa s krivata usta vinagi trqbva da dade mnenie sled kato vsichko e qsno.Zashto ne obqsni na bulgarite zashto zatvori dvata reaktora? Malchi i do den dneshen taq chervena enicharka!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е от тази въртиопашка Бг няма нужда. Продаде реакторите на Козлодуй. Прокарва мнения от последна инстанция, а в същност големо головодие.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева, подай си и ти оставката. От твоята длъжност няма нужда. Просто, Бойко не можа да откаже и те устрои. И без твоите коментарии и обляснения ни е ясно какво става.
2
0
 
12
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Когато министър-председателят иска дадена оставка, това е политическа оценка и знак, че със съответния ръководител не може да се работи повече"Меглена, отговори, моля те на въпроса: Как до 9,00 ч. на 05.03.2015 г МОЖЕШЕ да са работи с този ръководител, а от 9,01 ч. вече НЕ МОЖЕ да се работи?Стига сте търсили приказки да си оправдавате собствената безизходица и некадърност!!!
1
2
 
4
 
! Отговори
SD преди 9 години
Да , той бе само говорител на МВР !